Tema
Debat

Videokonsultation hos praktiserende speciallæger

 

 

De praktiserende speciallæger har mulighed for at tilbyde patienter m.fl. videokonsultation. Det betyder, at speciallægerne i princippet kan fortsætte med at lave speciallægeerklæringer, men at den objektive undersøgelse og samtalen med skadelidte oftest vil foregå pr. video og/eller telefon.

 

Det er op til den enkelte speciallæge at tilslutte sig en løsning, som muliggør videokonsultation. Forsikring & Pension har ikke en oversigt over, hvilke speciallæger der tilbyder videokonsultation, ligesom der os bekendt ikke findes en sådan oversigt.

 

Forsikring & Pension opfordrer til, selskaberne kun beder om speciallægeerklæringer, hvis selskabet - både nu og senere i sagsforløbet - er indforstået med, at den objektive undersøgelse og samtalen med skadelidte foregår på denne måde.

 

Forsikring & Pension opfordrer ligeledes til, at selskaberne respekterer, hvis den skadelidte ikke ønsker eller ikke kan deltage i en videokonsultation – også selvom selskabets afgørelse i sagen afventer en speciallægeerklæring

Kontakt


Pension & Velfærd

Astrid Breuning Sluth

Chefkonsulent, cand.oecon.
+45 41 91 90 71
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.