Tema
Debat

Modtagere af pensionsudbetalinger

Opgørelse over, hvor mange af den yngste årgang folkepensionister, der modtager ydelser fra arbejdsmarkedspensioner og privattegnede

Andel som modtager en pensionsudbetaling

 

Statistikken viser andelen af den yngste årgang folkepensionister, der modtager løbende ydelser fra arbejdsmarkedspensioner og privattegnede pensioner eksklusiv tjenestemandspension i perioden 1998-2017.

 

 

Over perioden stiger andelen, der enten modtager pensioner fra arbejdsgiver- og privattegnede ordninger eller tjenestemandspensioner. Andelen var 37 pct. i 1995 og er steget til 65 pct. i 2017. Den primære årsag til stigningen skal findes i antal modtagere af udbetalinger fra arbejdsmarkedspensioner, som er fordoblet over den betragtede periode. I 2017 er der således 35 pct. af de 65-årige folkepensionister, som ikke har en udbetaling fra en arbejdsmarkedspension, en privattegnede pension eller tjenestemandspension med løbende ydelser.

 

Hvis du vil vide mere om baggrunden for tallene, kan du se under "Baggrund". Hvis du vil se de tal, som er anvendt i statistikken, kan du kigge under "Alle tabeller".

 

 

Andre relevante statistikker


Udgivelse

Publiceret: Februar 2019
Næste udgivelse: Januar 2020

Kontakt


Analyse

Lene Back Kjærsgaard

Chefkonsulent, cand.polit, Ph.d.
+45 41 91 91 29

Få vores statistikker

Tilmeld dig vores statistikker og få direkte besked når vi udkommer med nye tal
Tilmeld