Tema
Debat

Modtagere af pensionsudbetalinger

Opgørelse over, hvor mange af den yngste årgang folkepensionister, der modtager ydelser fra arbejdsmarkedspensioner og privattegnede

Andel som modtager en pensionsudbetaling

 

Statistikken viser andelen af den yngste årgang folkepensionister, som modtager løbende ydelser fra arbejdsmarkedspensioner og/eller privattegnede pensioner, samt dem som udelukkende modtager tjenestemandspension i perioden 1995-2018.

 

 

Over perioden stiger andelen af den yngste årgang folkepensionister, som modtager pensionsudbetalinger fra arbejdsgiver, privattegnede ordninger eller gennem tjenestemandspensioner. Andelen var 37 pct. i 1995 og er steget til 66 pct. i 2018. Den primære årsag til stigningen skal findes i andelen som modtager udbetalinger fra arbejdsmarkedspensioner og/eller privattegnede pensioner. Denne post er næsten fordoblet over den betragtede periode. I 2018 er der således 34 pct. af de 65-årige folkepensionister, som ikke har en udbetaling fra en arbejdsmarkedspension, en privattegnet pension eller fra en tjenestemandspension med løbende ydelser.

 

Hvis du vil vide mere om baggrunden for tallene, kan du se under "Baggrund". Hvis du vil se de tal, som er anvendt i statistikken, kan du kigge under "Alle tabeller".

 

 

Andre relevante statistikker


Udgivelse

Publiceret: December 2019
Næste udgivelse: December 2020

Kontakt


Analyse

Lene Back Kjærsgaard

Chefkonsulent, cand.polit., Ph.d.
+45 41 91 91 29

Få vores statistikker

Tilmeld dig vores statistikker og få direkte besked når vi udkommer med nye tal
Tilmeld