Tema
Debat

Markedsandele for sundhedsforsikringer

Selskabernes kvartalvise markedsandele for sundhedsforsikringer målt på bruttopræmieindtægter

Markedsandele for sundhedsforsikring

På denne side finder du statistikken for de kvartalsvise markedsandele for sundhedsforsikring. Markedsandelene er defineret ud fra selskabernes indberettede bruttopræmieindtægter. Bruttopræmieindtægterne opgøres som direkte dansk forretning, dvs. uden solgt genforsikring og alene forsikringer solgt på det danske marked.

 

Figuren nedenfor viser de fem største medlemsselskaber på området målt på bruttopræmieindtægter i 3. kvartal 2019 og deres respektive markedsandele i perioden 3. kvartal 2016-2019. Hvert kvartal er udtrykt ved år til dato princippet.

 

 

Bruttopræmieindtægterne for sundhedsforsikring i 3. kvartal 2019 udgjorde godt 1,5 mia. kr. Det største selskab på markedet i 3. kvartal 2019 var Gjensidige Forsikring med en bruttopræmieindtægt på knap 293 mio. kr.

 

Under "Baggrund" kan du finde yderligere oplysninger om baggrunden for tallene. Her kan du bl.a. se, hvordan de enkelte forsikringsområder er opdelt i forhold til Finanstilsynets produkt- og områdeopdeling. Under "Alle tabeller" findes tallene for figuren samt tal for andre selskaber og kvartaler.

 

 

Andre relevante statistikker


Udgivelse

Publiceret: September 2020
Næste udgivelse: December 2020

Kontakt


Andreas Østergaard Nielsen

Afdelingsleder
+45 41 91 91 31

Få vores statistikker

Tilmeld dig vores statistikker og få direkte besked når vi udkommer med nye tal
Tilmeld