Tema
Debat

Markedsandele for motorforsikring

Selskabernes kvartalvise markedsandele for motorforsikring målt på bruttopræmieindtægter

Markedsandele for motorforsikring

På denne side finder du statistikken for de kvartalsvise markedsandele for motorforsikring. Dette inkluderer både ansvar og kasko området. Markedsandelene er defineret ud fra selskabernes indberettede bruttopræmieindtægter. Bruttopræmieindtægterne opgøres som direkte dansk forretning, dvs. uden solgt genforsikring og alene forsikringer solgt på det danske marked.

 

Figuren nedenfor viser de fem største medlemsselskaber på området målt på bruttopræmieindtægter i 3. kvartal 2018 og deres respektive markedsandele i perioden 3. kvartal 2015-2018. Hvert kvartal er udtrykt ved år til dato princippet.

 

 

Bruttopræmieindtægterne for motorkøretøjsforsikring i 3. kvartal 2018 udgjorde 9,8 mia. kr. Det største selskab på markedet i 3. kvartal 2018 var Tryg med en bruttopræmieindtægt på knap 1,94 mia. kr.

 

Under "Baggrund" kan du finde yderligere oplysninger om baggrunden for tallene. Her kan du bl.a. se, hvordan de enkelte forsikringsområder er opdelt i forhold til Finanstilsynets produkt- og områdeopdeling. Desuden kan tal for ansvar og kasko findes særskilt.

 

Udgivelse

Publiceret: September 2019
Næste udgivelse: December 2019

Kontakt


Økonomiske forhold

Nils Gottberg Rømer

Underdirektør
+45 41 91 90 91

Få vores statistikker

Tilmeld dig vores statistikker og få direkte besked når vi udkommer med nye tal
Tilmeld