Tema
Debat

Ejerskifteforsikring

Statistikken viser udviklingen i antallet af nytegnede ejerskifteforsikringer, solgte boliger og udarbejdede tilstandsrapporter

Ejerskifteforsikring

Statistikken viser udviklingen i antallet af nytegnede ejerskifteforsikringer, samlet antal policer, antal skadessager, solgte boliger og udarbejdede tilstandsrapporter.

 

 

Det samlede antal nytegninger faldt i 2019 sammenlignet med i 2018. I 2019 blev der tegnet 43.034 nye ejerskifteforsikringer, hvilket er 509 færre end i 2018. Antal nytegninger følger overordnet set udviklingen på boligmarkedet, hvor godt 7 ud af 10 har tegnet en ejerskifteforsikring ved huskøb de sidste 6 år. Historisk voksede markedet for ejerskifteforsikringer kraftigt frem til 2005, hvorefter antal nytegninger faldt. Det skete samtidig med, at antallet af solgte boliger faldt under den finansielle krise og under 6 ud af 10 tegnede en ejerskifteforsikring ved huskøb. Siden 2012 af er antallet af nytegnede ejerskifteforsikringer atter steget og antallet er i 2019 mere end fordoblet sammenlignet med 2012.

 

Antallet af udarbejdede tilstandsrapporter følger boligmarkedet på lige fod med antallet af ejerskifteforsikringer. I 2019 blev der udarbejdet 81.867 tilstandsrapporter. Til sammenligning blev der samme år solgt 62.703 enfamiliehuse og sommerhuse.

 

Statistikken viser desuden antallet af gældende policer ved årets udgang, som i 2019 er faldet sammenlignet med året før.

 

Ejerskifteforsikringer er en del af den frivillige huseftersynsordning, som også består af et huseftersyn, en tilstandsrapport og pr. 1. maj 2012 også en el-installationsrapport. Der er hvert år indsamlet oplysninger om nytegnede ejerskifteforsikringer, der både omfatter den gamle ordning og den nye ordning, der trådte i kraft d. 1. maj 2012.

 

Se under ”Alle tabeller” for yderligere statistik, herunder det samlede antal af policer, antal skadessager, bruttopræmieindtægter, bruttopræmieudgifter samt erstatningsprocent for ejerskifteforsikringsområdet. Under ”Baggrund” kan du finde yderligere oplysninger om baggrunden for tallene.

 

 

Andre relevante statistikker


Udgivelse

Publiceret: September 2020
Næste udgivelse: September 2021

Kontakt


Analyse

Katrine Søe

Chefkonsulent, cand.oecon.
+45 41 91 91 30

Få vores statistikker

Tilmeld dig vores statistikker og få direkte besked når vi udkommer med nye tal
Tilmeld