Tema
Debat

Pensionsmåler

På Pensionsmåler.dk kan man som forbruger få et overskueligt overblik over, hvad man kan forvente at få udbetalt i pension, når man stopper med at arbejde. Beregneren tager udgangspunkt i en livsvarig udbetaling fra folkepensionsalderen, men man kan også lave udregninger på forventet udbetaling, hvis man eksempelvis har en ratepension, der typisk udbetales hen over 10 til 30 år.

 

Mange danskere har desuden perioder i arbejdslivet, hvor man ikke indbetaler – eller indbetaler mindre end normalt – til pensionsopsparingen. Det kan fx skyldes, at man holder barselsorlov eller er gået på deltid. Med Pensionsmåleren kan man nemt udregne, hvad det har af betydning for ens samlede pensionsopsparing, og hvor meget ekstra man skal indbetale senere hen, hvis man vil undgå at gå ned i forventet indkomst i pensionisttilværelsen.

 

Læs også


20. okt. 2019

Danmark har et pensionssystem i verdensklasse

Ny international undersøgelse har igen kåret det danske pensionssystem til at ligge helt i top internationalt. Det sker i den internationale pensionsanalyse fra Melbourne Mercer Global Pension Index, der udkommer årligt.
19. okt. 2019

Mere end hver tredje dansker har ikke styr på deres pension

Mere end hver tredje dansker har ikke styr på pensionen, viser helt ny undersøgelse. Faktisk er det hele 38 procent, der angiver, at de ikke har styr på den økonomi, de skal leve af i den tredje alder. Derfor opfodrer en samlet pensionsbranche til, at man tjekker sin pension.

Konceptet - Pensionsmåler

 

Pensionsmåler.dk giver alle med en pensionsopsparing et fingerpeg om, hvor meget den enkelte kan forvente at få i pension. Der er også en beregning af din såkaldte dækningsgrad – dvs. hvor meget du vil få at leve for som pensionist i forhold til i dag som lønmodtager. Pensionsmåler kan også vise effekten af at holde barsel eller være på deltid i en periode. Du kan samtidig se, hvor meget du skal indbetale ekstra for at modvirke denne effekt.
Skærmprint af Pensionsmåler.dk
Historien bag

Pensionsmåler er udviklet af Forsikring & Pension. Pensionsmåler giver et hurtigt og nemt overblik over, hvor meget du vil have at leve for som pensionist – og hvordan barsel eller deltid kan påvirke din pensionsopsparing. Formålet er at skabe gennemsigtighed og hjælpe forbrugerne til at træffe beslutninger på et oplyst grundlag.

 

Kontakt


Lotte Katrine Ravn

Chefkonsulent, cand.polit.
+45 41 91 90 84

Troels Hauer Holmberg

Chefkonsulent, cand.scient.pol.
+45 41 91 90 82