Tema
Debat

Nyheder


Kommentar
18. jun. 2021

F&P om nye tal for trafikulykker: Heldigvis hjælp at hente, også når modparten ikke har forsikringen i orden

Nye tal fra Danmarks Statistik viser et historisk lavt antal dræbte og tilskadekomne i trafikken i 2020. Det er en god udvikling, men næsten 11.000 køretøjer i Danmark har ikke den ansvarsforsikring, der skal give økonomisk hjælp til de tilskadekomne, viser en opgørelse fra Forsikring & Pension.
11. jun. 2021

Forsikring & Pension: Selskaber har rettet op efter dybt beklagelige fejl om ligebehandling

Finanstilsynet har sendt høringsskrivelser til en række selskaber om, at tilsynet vil indgive politianmeldelser for fejl i den sag om ligebehandling, der blev omtalt i medierne sidste år. Alle berørte selskaber har beklaget fejlen, rettet ind og ryddet op for at kompensere deres kunder. Anmeldelserne og spørgsmålet om en eventuel bøde er dermed det afsluttende kapitel i sagen, vurderer Forsikring & Pension.
Kommentar
11. jun. 2021

F&P om nye tal for ældrepleje: Nødvendigt at bygge plejeboliger i stor stil

Danmarks Statistik er netop udkommet med nye tal for den offentlige ældrepleje. I 2020 var der lidt kortere ventetid på plejehjem, men behovet vil stige og blive en kæmpe udfordring for kommunerne. Der er brug for partnerskaber og dialog om løsninger, mener Forsikring & Pension.
11. jun. 2021

Vi satte ny pensionsrekord under corona

Indbetalingerne på vores pensioner satte rekord sidste år, trods mange mistede jobbet pga. corona. Det skyldes, at mange af dem, der mistede arbejdet, i forvejen ikke indbetalte til pension. Tallene er udtryk for, at dansk økonomi kom godt igen efter det første slag fra krisen. Samtidig viser vores tal også, at de ansatte i de brancher, der har været hårdest ramt af coronanedlukningerne, oftere står uden for pensionsfællesskabet.
Kommentar
9. jun. 2021

F&P: Brug for grundig kontrol med tilstandsrapporter

Kommentar: Både sælgere, købere og deres forsikringsselskaber har brug for, at de kan stole på kvaliteten af tilstandsrapporter. Derfor er de eksempler på groft sjusk, som er beskrevet i DR-Kontant, bekymrende. Der er brug for en grundig kontrol af rapporterne, så kunderne både kan forvente rapporter til tiden og i høj kvalitet, mener F&P.
8. jun. 2021

Traktorer og entreprenørmaskiner forsvinder op i den blå luft

Forsikringsbranchen opfordrer til at have fokus på at forebygge tyverierne.  Der blev stjålet 452 traktorer og entreprenørmaskiner sidste år. Det er en kraftig stigning i forhold til året før. Kun 12 af dem blev fundet igen.
7. jun. 2021

F&P: Finanstilsynets hvidvaskkontrol er kommet ud af proportioner

Selv om Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) har slået fast, at risikoen for hvidvask på pensionsområdet er stærkt begrænset, bliver branchen mødt med stadigt mere kontrol og strammere indberetningskrav, som virker meningsløse – og fordyrende. Pensionsbranchen støtter aktivt indsatsen om at bekæmpe hvidvask og anvender hvert år betydelige ressourcer på området – selv om branchen betragtes som lavrisiko for hvidvask. Men Finanstilsynet må sikre, at der kommer proportioner i kontrolindsatsen.
Kommentar
4. jun. 2021

F&P: Amerikanske flaskehalse puster til frygt for stigende inflation

De seneste tal for beskæftigelsen i USA viser fremgang i beskæftigelsen. Samtidig er der rapporter om mangel på arbejdskraft, som på toppen af en ekspansiv finanspolitik giver frygt for højere inflation. Det kan ramme finansmarkederne hårdt - og i sidste ende også dansk økonomi og pensionsbranchens investeringer.
2. jun. 2021

Danmarks Sundeste Arbejdsplads ligger i Odense

House of Code ApS i Odense er kåret som landsvinder af konkurrencen Danmarks Sundeste Arbejdsplads og modtager nu Initiativprisen 2021. Samtidig kåres Psykiatrien i Region Midtjylland som vinder af Særprisen for Mental Sundhed.
Kommentar
2. jun. 2021

Tilstandsrapporter skal være en tryg ramme for hushandler

Kommentar: Forsikringsbranchen har præcis samme interesse som boligkøberne: Dækkende og korrekte tilstandsrapporter. Derfor er DR Kontant helt på vildspor, når de i en udsendelse onsdag indikerer, at forsikringsbranchen på nogen måde har medansvar for de eksempler på grove fejl og mangler i tilstandsrapporter, som er beskrevet i programmet 3. juni.
1. jun. 2021

F&P om vismandsrapport: 37.000 flere ældre i job er den største succes for arbejdsmarkedet i nyere tid

De ældre bliver længere på arbejdsmarkedet. Og det er ikke kun fordi, at efterlønsalderen og folkepensionsalderen er blevet hævet. Den positive udvikling så vi nemlig flere år før pensionsalderen begyndte at blive hævet. Faktisk under finanskrisen, da ledigheden eksploderede. Mange ting spiller ind, bl.a. bedre helbred, men også faktorer, som der ikke er tal på. Det kan være virksomhedernes fokus på seniorpolitik, og også forsikrings- og pensionsbranchens bestræbelser på at få syge og ulykkesramte danskere tilbage i job. Branchen efterspørger forsat fokus på fleksibilitet, så beslutningen om at forlade arbejdsmarkedet ikke bliver enten-eller.
Kommentar
31. maj. 2021

Ydelseskommission gør op med absurd pensionsregel

Kommissionen foreslår, at kommunerne nu skal se bort fra alle arbejdsmarkedspensioner, når de vurderer om tidligere lønmodtagere kan få kontanthjælp. Et afgørende skridt for tilliden til pensionssystemet, mener Forsikring & Pension.
27. maj. 2021

Halvdelen af alle stjålne biler bliver aldrig genfundet

Biltyve går især efter bilmærker som VW, Mercedes, Audi og BMW. Men sidste år blev der også stjålet 63 sportsvogne - Porsche, Jaguar, Maserati og Ferrari. Kun få af dem bliver nogensinde fundet igen. Det viser nye tal fra Forsikring & Pension.
21. maj. 2021

EU-coronapas øger rejselysten – men vær obs på rejseforsikringen

EU er nået til enighed om et covid-19-certifikat, der vil gøre det nemt at rejse. Det vil få mange danskere til at planlægge ferier. Vær opmærksom på forsikringen, lyder det fra forsikringsbranchen, som opfordrer kunderne til at følge Udenrigsministeriets rejsevejledning.
Kommentar
20. maj. 2021

Det er en kæmpeudfordring, som vi står over for i ældreplejen

Kommentar: Danskerne lever heldigvis længere. Dagens tal fra Danmarks Statistik understreger dog, at samfundet står over for en kæmpe udfordring med stigende velfærdsudgifter på grund af flere ældre med plejebehov i fremtiden. Regeringen bør nedsætte velfærdspartnerskaber med alle, der kan bidrage til løsninger for at fremtidssikre velfærden, mener Forsikring & Pension.
Kommentar
17. maj. 2021

Nedlukning gav hård økonomisk start på 2021

Dagens tal for BNP-indikatoren for 1. kvartal viser et tydeligt tilbageslag i økonomien som følge af vinterens nedlukning. Heldigvis for dansk økonomi og pensionsopsparerne er der fortsat udsigt til pæn vækst i 2021. Priserne er den store joker i øjeblikket, som kan true vækstudsigterne, vurderer F&P’s analytiker.
12. maj. 2021

Ny opgørelse for afkast i 2020: Risikoeksponering betalte sig – selv i et turbulent Corona-år

Et turbulent Corona-år satte et tydeligt aftryk på afkastet på de finansielle markeder. Alligevel viser tal fra Forsikring & Pensions investeringsstatistik, hvorfor det er vigtigt med mere risikoeksponering, hvis pensionskunderne skal bevare købekraften på deres pensionsopsparing. Mere risiko gav højere afkast - selv i et turbulent Corona-år.
12. maj. 2021

Ambitionsniveauet er højt for de kommende bæredygtighedsrapporter

F&P har netop, sammen med FinansDanmark, afgivet høringssvar til EU-Kommissionens forslag til ”Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)” – bæredygtighedsrapportering.
11. maj. 2021

F&P: Europæiske tanker om fælles forsikringer mod pandemier bør skrinlægges

EU-Kommissionen har søsat flere initiativer, der skal se på, om det er muligt at lave offentlige-private partnerskaber, der skal forsikre forbrugere og virksomheder under en pandemi. Men planerne rammer skævt, for der er brug for nationale løsninger – ikke europæiske, lyder det fra branchen.
10. maj. 2021

Danskerne klagede mere under coronaen

Sidste år klagede 1.585 forbrugere over deres forsikringsselskab. Det er 223 flere klager end året før. Færre får medhold i deres klage. Det viser nye tal fra Ankenævnet for Forsikring.
5. maj. 2021

Forsikring & Pension udnævner digitaliseringschef

Pr. dags dato er Sigrid Floor Toft udnævnt som digitaliseringspolitisk chef i Forsikring & Pension.
29. apr. 2021

De forkerte betaler straffen ved vanvidsbilisme

Kommentar: Det haster med at få ændret den nye lov om vanvidsbilisme. På en måned har politiet beslaglagt flere end 50 biler - i 28 tilfælde sad ejeren ikke selv bag rattet. Dermed risikerer man, at de forkerte betaler straffen, mener Forsikring & Pension.
Kommentar
28. apr. 2021

Vigtigt, at open insurance ikke handler om detailregulering

Kommentar: Open Insurance rummer potentialet til kraftfuld innovation i forsikrings- og pensionsbranchen. Men yderligere detailregulering fra EU's side er den helt forkerte motor for udvikling.
28. apr. 2021

Rejselængslen er stor – men husk retningslinjer og forsikring

Udenrigsministeriet har fremlagt en plan for genåbning af rejseaktiviteterne. Det har fået mange danskere til at planlægge ferier. Vær opmærksom på forsikringen, lyder det fra forsikringsbranchen, som opfordrer kunderne til at følge Udenrigsministeriets rejsevejledning.
27. apr. 2021

Danske pensionsselskaber støtter ikke militærstyret i Myanmar

Situationen i Myanmar er tragisk og ulykkelig, og derfor er den danske pensionsbranche optaget af at sikre, at dens investeringer i landet ikke på nogen måde bidrager til at støtte militærstyret.
23. apr. 2021

F&P Debat: Knækker ryggen på velfærdssamfundet?

Forsikring & Pension holder virtuelt gå hjem-møde om fremtidens velfærdssamfund og de udfordringer, som den demografiske udvikling og stigende forventninger til velfærdsydelser kommer til at medføre. Hvordan finder vi vejene til at finansiere og fremtidssikre vores velfærdssamfund?
22. apr. 2021

F&P om Biden-topmøde: Ny taskforce og målrettede eksportkreditter kan løfte grøn eksport

Forsikring & Pension foreslår en ny fælles indsats for at omsætte danske investeringer til grøn eksport og job. Det sker på dagen, hvor statsminister Mette Frederiksen deltager i det virtuelle topmøde med USA’s præsident, Joe Biden. Der er et stort potentiale i at satse på nye teknologier og i et tættere samarbejde mellem industrien, der leverer danske klimaløsninger, pensionsselskaber og EKF, mener F&P.
21. apr. 2021

Rundspørge: Motion med kollegaer fremmer arbejdsglæden

Et flertal af danskere i arbejde bekræfter, at det højner både trivslen og arbejdsglæden, når medarbejderne kan motionere i arbejdstiden. Det viser en ny spørgeundersøgelse udarbejdet for Danmarks Sundeste Arbejdspladser – Initiativprisen 2021. Konkurrencen om de bedste sundhedsinitiativer er nu åben, og alle kan både indstille og stemme om de bedste initiativer på landets arbejdspladser.
21. apr. 2021

F&P omfavner EU-udspil: ”Det vil skabe langt mere transparens om bæredygtighed i virksomhederne”

Stor ros til EU-kommissionens udspil til, hvordan bæredygtighedsrapporteringen skal se ud for virksomheder. Det er både ambitiøst og visionært. Men F&P har også forslag til forbedringer, fx at rapporteringen for noterede virksomheder skal ske på engelsk.
21. apr. 2021

EU-hegnspæle sættes, hvor kunstig intelligens er en reel risiko

Kommentar: Det er positivt, at et nyt lovforslag fra Kommissionen fokuserer på at regulere områder med høj risiko for, at borgernes rettigheder kan blive krænket. Det er vigtigt, at der er tillid til brug af teknologien.
20. apr. 2021

Pensionsbranchen har næsten 600 mia. kr. i unoterede investeringer - til gavn for både pensionskunder og samfundet.

En ny opgørelse viser, at den danske pensionsbranche investerer for næsten 600 mia. kr. i unoterede aktiver. Det vil fx sige vindmølleparker, ikke-børsnoterede virksomheder, ejendomme og havne m.v. Beløbet svarer til en femtedel af pensionsbranchens samlede investeringer. Tallet er udtryk for, at pensionsbranchen investerer bredt og i mange forskellige aktiver for at sikre både stabilitet og afkast til pensionsopsparerne.
15. apr. 2021

Forsikring & Pension indtræder som strategisk partner i Copenhagen Fintech

Kent Damsgaard bliver desuden medlem af bestyrelsen og skal være med til at sætte retningen for Copenhagen Fintechs virke på områder, der er afgørende for forsikrings- og pensionsbranchen og deres kunder.
14. apr. 2021

Pensionsselskaberne går sammen om fælles retningslinjer ved værdiansættelse af unoterede aktiver

De unoterede aktiver fylder en betydelig – og stabil - del af pensionsselskabernes beholdning, hvor de i de seneste år har udgjort omkring en femtedel af pensionsselskabernes investeringsunivers. Det gør de med god grund, for værdien af de unoterede aktiver typisk er mere stabile end børsnoterede aktier - samtidig med, at de giver et større afkast sammenlignet med traditionelle investeringer i obligationer.
Kommentar
14. apr. 2021

Tyvene lader i højere grad cyklen stå

Kommentar: Danmarks Statistik har i dag offentliggjort tal for cykeltyverier i Danmark. De rekordfå cykeltyverier i 2020 vækker glæde hos Forsikring & Pension.
12. apr. 2021

Forsikrings- og pensionsbranchen har kortlagt risiko for cybercrime: ”Vores førsteprioritet er at skabe tryghed om kundernes data”

Forebyggelse af cyberkriminalitet står højt på dagsordenen i de danske forsikrings- og pensionsselskaber. Branchen har nu gennemført en samlet risikoanalyse, som udpeger potentielt sårbare områder.
8. apr. 2021

Pensionsbranchen vil samarbejde om investeringer i infrastrukturen

Kommentar: Forsikrings- og pensionsselskaberne vil gerne investere i Danmarks infrastruktur og være med til at løfte regeringens trafikudspil.
6. apr. 2021

Grønne danske statsobligationer skal følge europæiske standarder, hvis de skal blive en succes

Nationalbanken og Finansministeriet har bebudet, at Danmark nu arbejder på at indføre grønne statsobligationer som det 4. AAA-ratede land i Europa.
Kommentar
25. mar. 2021

Overset pensionsskat leverede 48 mia. kroner til samfundsøkonomien i 2020

Pensionsskatten – også kendt som PAL-skatten - indbragte staten 48 mia. kr. i 2020. Skatten på afkastet af pensionerne er et markant samfundsbidrag fra branchen og skatteyderne, som de færreste danskere overhovedet ved, de betaler.
20. mar. 2021

Rekordfå tyverier og indbrud i Danmark

Sidste år blev der ”kun” anmeldt 85.000 indbrud og tyverier til forsikringsselskaberne. Det er 32.000 færre end i 2019 og det laveste nogensinde, viser nye tal fra Forsikring & Pension.
19. mar. 2021

Ny rapport viser stigende og hård konkurrence på pensionsområdet

Konkurrencen i den danske pensionsbranche er hård – og tiltagende. Det dokumenterer en ny rapport fra Forsikring & Pension, der har kortlagt konkurrencebilledet for branchen. Forsikring Pensions adm. direktør kalder rapporten en øjenåbner.
17. mar. 2021

Nationalbanken forventer lavere vækst – men lys for enden af tunnelen

Coronaen ligger stadig som en tung dyne over dansk økonomi, men der er udsigt til høj vækst, så snart vi kan genåbne samfundet, vurderer Nationalbanken i en ny prognose. Men ifølge banken kan der allerede være grund til at tro på høj vækst i 2022. Forsikring & Pension deler vurderingen, da dansk økonomi er i langt bedre grundform end under finanskrisen.
16. mar. 2021

Nye EU-regler kan give investeringstab på op til 35 mia. kroner

Det europæiske tilsyn inden for forsikring og pension lægger op til ændringer af solvens-reglerne. Men de foreslåede ændringer kan koste både afkast og arbejdspladser, fordi reguleringsskruen strammes for meget. Forsikring & Pension opfordrer danske politikere til at hjælpe med at sikre et mere balanceret forslag.
12. mar. 2021

Sociale ydelser fra vugge til grav

Forsikring & Pensions håndbog Sociale Ydelser 2021 giver kontant besked om takster og regler for en lang række offentlige ydelser – lige fra børnetilskud til begravelseshjælp.
Debatindlæg
11. mar. 2021
Kommentar
9. mar. 2021

Med negative renter kan selv en negativ pensionsgaranti være attraktiv

Pensionsbranchen: Finanstilsynet har netop nedsat den højeste garanti, som pensionsselskaberne må tilbyde, til minus 0,5 pct. Det er prisen for tryghed, og det giver pensionsselskaberne frihed til at forfølge investeringsstrategier med behersket risiko.
9. mar. 2021

1.000 biler får forsikringsbuler hver dag året rundt

Sidste år var der 353.000 skader på biler i Danmark. Skaderne løber op i 4,2 mia. kr. om året. Det viser ny rapport fra Forsikring & Pension. Værst gik det ud over VW med 47.000 skader i 2020.
Kommentar
9. mar. 2021

Risikoværktøj sætter tiltrængt fokus på cybersikkerhed

Branchekommentar: Nyt risikoværktøj fra Erhvervsstyrelsen kan især hjælpe SMV’erne med at komme i gang med grundlæggende IT-risikovurdering. Det er vi glade for, da cybersikkerheden er udfordret i Danmark.
Debatindlæg
8. mar. 2021
6. mar. 2021

Nedsæt velfærdspartnerskaber til efteråret!

Sådan lyder opfordringen fra Forsikring & Pension til regeringen. Forbilledet er de 13 klimapartnerskaber. Velfærdspartnerskaberne skal finde nye og fælles løsninger til at sikre fremtidens velfærd.
Kommentar
5. mar. 2021

Forår i amerikansk økonomi kan smitte af på Danmark

Jobskabelsen er bedre end ventet, og arbejdsløsheden faldt en smule i februar til 6,2 pct. Men der er stadig lang vej til en arbejdsløshed på 3,5 pct. for 12 måneder siden.
Kommentar
2. mar. 2021

Køb ikke et indbrud

Kommentar: Tyveri og hæleri hænger uløseligt sammen. Bo trygt-kampagnen ”Hæler? Ikke mig” – der kører lige nu – kan gøre det sværere at afsætte tyvekoster.
Kommentar
26. feb. 2021

Corona påvirker fortsat væksten negativt

Det kvartalsvise nationalregnskab for 4. kvartal 2020 er netop offentliggjort
24. feb. 2021

Den sundhedsmæssige og økonomiske coronaregning vokser dag for dag

Den danske forsikrings- og pensionsbranche bliver mere og mere bekymret for følgevirkningerne af coronakrisen, hvor både de negative økonomiske og sundhedsmæssige konsekvenser stiger i takt med, at den egentlige genåbning trækker ud.
23. feb. 2021

Bilskadernes himmelflugt kun bremset lidt af corona

Antallet af bilskader faldt til 353.000 i 2020. Men det var kun i to måneder, at antallet af skader var lavere end normalt. De kostede 4,2 mia. kr. i reparationer.
Kronik
23. feb. 2021
Kommentar
18. feb. 2021

Lyspunkt under corona: Laveste antal indbrud i 25 år

Danmarks Statistik er netop udkommet med nye tal for indbrud i Danmark, og de vækker glæde hos brancheorganisationen Forsikring & Pension.
Kommentar
17. feb. 2021

Nye levetidstal: Alderspessimistiske danskere risikerer at løbe tør for pension

Kommentar fra Forsikring & Pension til nye tal fra Danmarks Statistik om middellevealder.
4. feb. 2021

Forsikringsbranchen opnår pæne resultater trods coronakrise

Det er tid for årsregnskaber, og mange forsikringsselskaber har oplevet et turbulent 2020 med corona-krisen som en definerende begivenhed. For forsikringsbranchen har corona været som med gyngerne og karrusellerne. Nogle forsikringsområder har haft flere skader, mens andre har haft færre end sædvanligt.
4. feb. 2021

Ny energiø kan blive en game-changer for den grønne omstilling og eksport

Regeringen og et flertal i Folketinget har i dag meldt rammerne ud for den kommende energiø i Nordsøen. Det er lovende - både for et mere grønt Danmark og for at få erhvervslivet involveret. Forsikrings- og pensionsbranchen står klar til at løfte opgaven både med finansiering og know-how – og glæder sig over, at samarbejde på tværs af offentlig og privat er helt central i aftalen.
1. feb. 2021

Din pensionsopsparing holder hånden under dansk økonomi

Mere end 1.000 mia. kr. af danskernes pensionsopsparing er investeret i Danmark i danskernes velfærd, bolig og arbejdspladser. Det viser en ny investeringsstatistik fra Forsikring & Pension, der skaber større åbenhed og gennemsigtighed om, hvordan pensionspengene er investeret.
25. jan. 2021

Økonomisk Ugebrev skaber unødig bekymring hos den enkelte pensionsopsparer med forkerte påstande om interessekonflikt

Økonomisk Ugebrev kritiserer Forsikring & Pension for at afvise Økonomisk Ugebrevs påstande om interessekonflikt i firmapensionsmarkedet. Men Forsikring & Pension fastholder afvisningen – den enkelte pensionsopspareres interesse er altid i højsædet.
20. jan. 2021

Vi ønsker ikke, at vores børn skal arve vores pension

Vi sparer op til pension for at få et godt otium med en god levestandard. Sådan siger et flertal af danskerne i ny undersøgelse.
14. jan. 2021

Vær ekstra opmærksom på rejseforsikringen i denne tid

Vi begynder at bestille rejser til udlandet igen. Det blå EU-sygesikringskort gælder ikke længere i Storbritannien. Begge dele gør det vigtigt at få styr på rejse- og afbestillingsforsikringen.
13. jan. 2021

Pensionsselskaber varetager altid opsparerens interesser

Trods skriverier i Økonomisk Ugebrev er det ikke en mulighed, at virksomheder trækker deres frie likvider ud af bankernes minusrentekontoer for at lade pensionsselskaber forrente midlerne. Dette billede og påstanden om interessekonflikt kan på ingen måde genfindes i branchen. Det viser en rundspørge til firmapensionsselskaberne foretaget af Forsikring & Pension.
Debatindlæg
12. jan. 2021

Klimakrisen kræver præcise data

Kronik bragt i Børsen
Debat-indlæg
7. jan. 2021
5. jan. 2021

Mænds og kvinders pension

I mange pensionsordninger skal udbetalingerne fortsætte så længe man lever. Derfor har det betydning at vide, hvor længe kunderne gennemsnitligt lever, så opsparingen kan fordeles over det forventede antal år.
Debatindlæg
1. jan. 2021
29. dec. 2020

Mange selvstændige har ikke sparet nok op til pension

Over halvdelen af alle selvstændige risikerer ikke at have sparet nok op til pension. På hele arbejdsmarkedet er selvstændige den gruppe, hvor pensionsopsparingen halter mest. Alle selvstændige bør som minimum gøre op med sig selv, om de sparer nok op.
28. dec. 2020

Fyrværkeri skader stadig alt for mange

Fest og fyrværkeri er en farlig cocktail. Det går især ud over børn og unge. Tænk dig godt om, lyder rådet fra Forsikringsoplysningen.
21. dec. 2020

Du lever længere end du tror – kan din pension følge med?

Vi bliver ældre og ældre, fordi levetiden stiger. Det giver mange muligheder for et godt og langt otium, men stiller også krav til pensionsopsparingen, hvis levestandarden skal bevares gennem hele livet.
20. dec. 2020

Klimaplan sætter strøm til den grønne omstilling

Regeringen sætter i sin klimaplan den helt rigtige retning ved at sætte fart under elektrificeringen af Danmark. Grøn el er nemlig helt afgørende for at reducere CO2-udslippet og dermed i en succesfuld grøn omstilling. Planen kræver store investeringer i infrastruktur og udvikling af nye teknologier. Forsikring & Pension er klar med bidrag til, at Danmark kommer i mål med den grønne omstilling.
Kommentar
18. dec. 2020

Hvorfor støtter nærhedsreformen ikke nye partnerskaber?

Kommentar af Kent Damsgaard, adm. direktør, Forsikring & Pension til aftale om velfærdsaftaler på ældreområdet, som en del af regeringens nærhedsreform og frikommuneforsøg
18. dec. 2020

Finanstilsynet anerkender pensionsselskabers værdiansættelse af unoterede aktiver

Finanstilsynet har offentliggjort undersøgelse af pensionsselskabernes værdiansættelse af alternative investeringer. – ”Selvfølgelig kan selskaberne forklare værdireguleringen af deres unoterede aktiver,” siger Jan V. Hansen, Forsikring & Pension.
17. dec. 2020

Pensionsselskaberne hæmmer ikke konkurrencen - tværtimod

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (KFST) har genudsendt et uddrag af deres rapport fra december 2019 om Konkurrencen på markedet for pension. KFST overser, at den skarpe konkurrence er medvirkende til underskud på syge- og ulykkesforsikringer for nogle pensionsselskaber, der udbyder firmapensioner. Branchen hilser skarp konkurrence velkommen, der er forenelig med holdbare forretningsmodeller.
17. dec. 2020

Endnu mere åbenhed og gennemsigtighed om danskernes pensioner – relancering af Fakta om Pension

Forsikring & Pension fortsætter arbejdet med at skabe åbenhed og gennemsigtighed for de danske forbrugere. Sammenligningsværktøjet Fakta om Pension udvides nu med små pensionsordninger uden indbetaling og ordninger under udbetaling. Hidtil har der alene indgået ordninger, som der indbetales til.
16. dec. 2020

Aldrig har taksering af autoskader været mere effektiv

Det bedst mulige system til opgørelse af autoskader i Danmark har nu i 30 år sikret et effektivt samarbejde mellem autobranchen og forsikringsbranchen til gavn for forbrugerne. Og det stopper ikke her. Forsikring & Pension gør her status over det system, som brancheorganisationen etablerede til fri afbenyttelse for de professionelle aktører i markedet med 24/7-onlineadgang til vejledende reservedelspriser på stort set alle bilmærker.
15. dec. 2020

Julen sætter andet end hjerter i brand

Stearinlys, pyntegran og komfurer i højt gear hører julen til. Det er hyggeligt, men det er også en brandfarlig tid. Der er langt flere brande i julemåneden end årets øvrige måneder. Forsikringsoplysningen kommer med de gode, forebyggende råd.
15. dec. 2020

Afklar dit forsikringsbehov på to minutter

Forsikringsguiden.dk er klar med et nyt webværktøj, der skal hjælpe danskerne med at afklare deres forsikringsbehov. Ved at svare på nogle få spørgsmål bliver man guidet til forsikringer skræddersyet til ens behov.
11. dec. 2020

Pensionsbranchen glæder sig over aftale om ressourceforløb

Det har store menneskelige og samfundsmæssige omkostninger, når sygdoms-ramte lønmodtagere helt mister tilknytningen til arbejdsmarkedet. Derfor glæder det forsikrings- og pensionsbranchen, at der nu er indgået en politisk aftale, der skal forbedre indsatsen for at få sygdomsramte lønmodtagere tilbage på arbejdsmarkedet.
8. dec. 2020

Erhvervsministeren giver både forbrugere og forsikringsselskaber en vigtig sejr

Erhvervsministeren har i dag præsenteret et nyt Nævn for Speciallægevalg sammen med en række af Folketingets partier. Hvis et forsikringsselskab og en skadelidt ikke gennem dialog kan blive enige om speciallægevalget, inddrages Nævnet for Speciallægevalg i sagen. Nævnet er både til gavn for forbrugere og forsikringsselskaber
Debatindlæg
8. dec. 2020
3. dec. 2020

Ny organisering af Forsikring & Pension

Forsikring & Pension har med virkning fra og med 3. december 2020 ændret sin organisation, så vi fremadrettet er organiseret i to hovedområder for henholdsvis interessevaretagelse og medlemsservice. Samtidig oprettes en ny tværgående afdeling, der skal sætte medlemmerne i fokus.
30. nov. 2020

Forsikring & Pension ansætter ny direktør for Public Affairs & Kommunikation

Forsikring & Pension ansætter Per Geckler Møller som ny direktør for Public Affairs & Kommunikation. Per Geckler Møller kommer fra en stilling som vicedirektør i Dansk Industri, hvor han gennem en længere årrække har været ansvarlig for presseafdelingen og Dansk Industris egne medier samt relationen til politiske interessenter.
30. nov. 2020

Esbjerg-virksomhed vinder trafikpris

NorSea A/S i Esbjerg vinder Sikker Trafik Erhverv-prisen 2020. Prisen er uddelt af transportministeren på vegne af Forsikring & Pension og Rådet for Sikker Trafik. Virksomheden får prisen for en helt særlig indsats, der gør medarbejdernes adfærd i trafikken mere sikker.
29. nov. 2020

Problem med høj fart og uopmærksomhed blandt erhvervschauffører

Uopmærksomhed og for høj fart er et problem blandt en del erhvervschauffører, viser en undersøgelse fra Forsikring & Pension og Rådet for Sikker Trafik. Mandag uddeles en trafikpris til en virksomhed, der arbejder målrettet med medarbejdernes adfærd i trafikken.
Debatindlæg
27. nov. 2020
26. nov. 2020

Forsikring & Pension ansætter stærk erhvervspolitisk profil

Forsikring & Pension styrker sit erhvervspolitiske arbejde med Tom Vile Jensen, der i mange år har været erhvervspolitisk direktør i FSR – danske revisorer.
24. nov. 2020

Kan værdien af alternative investeringer opgøres mere ensartet?

Alternative investeringer – unoterede aktiver - giver høje, stabile afkast og udgør en stadig større del af pensionsbranchens investeringer. Der er ikke entydige regler for, hvordan værdien opgøres, og hvornår den evt. bør justeres. En arbejdsgruppe i Forsikring & Pension kigger på, om der kan skabes mere ensartede retningslinjer og øget transparens.
23. nov. 2020

Klar, parat, til storm

Det er højsæson for stormvejr. Inden det går galt, er det klogt at gå hus og have efter og sikre sig mod elementernes rasen. Sådan lyder opfordringen fra Forsikringsoplysningen til landets husejere.
23. nov. 2020

Stærkt hold til Pensionskommissionen

Det er store udfordringer, som Pensionskommissionen skal komme med løsninger på, og derfor hilser Forsikring & Pension regeringens sammensætning af kommissionen velkommen.
18. nov. 2020

Behøver din ny fladskærm eller smartphone en ekstra forsikring?

Black Friday køber vi elektronik og hvidevarer i stor stil. Kan det betale sig at købe en elektronikforsikring til computeren, smartphonen, fladskærmen, køleskabet eller det ny komfur? Forsikringsoplysningen hjælper dig med svaret.
Debatindlæg
16. nov. 2020
12. nov. 2020

Formandskabet i Forsikring & Pension fortsætter uændret

Forsikring & Pensions bestyrelse konstituerede sig uændret med Laila Mortensen, Industriens Pension, i spidsen som formand og med Allan Polack, PFA, og Anne Mette Toftegaard, LB Forsikring, som næstformænd.
11. nov. 2020

Forsikring & Pension udnævner ny underdirektør til direktionssekretariat og HR

Forsikring & Pension har i dag udnævnt ny chef for direktionssekretariatet, HR og intern service. Valget er faldet på Louise Lange Thomsen, som har været 13 år i F&P.
9. nov. 2020

Kundetilfredsheden med forsikringer er meget høj

Danskerne er yderst tilfredse med indholdet af deres forsikringer, men coronaen udfordrer tilfredsheden med serviceniveauet. Gode råd øger tilfredsheden, og der er godt gang i konkurrencen. Det fremgår af en netop offentliggjort forbrugerundersøgelse fra analyseinstituttet EPSI Rating.
5. nov. 2020

Forsikring & Pension underskriver appel om ny folkesundhedslov

Sundhed skal have et langt større fokus hos politikere og tænkes ind alle steder, hvor det er relevant. Derfor er Forsikring & Pension medunderskriver på en bred appel til regeringen og resten af Folketinget om at indføre en ny folkesundhedslov. 57 organisationer bakker op om Danske Regioners initiativ, der skal skabe et sundere, mere lige og bæredygtigt Danmark.
Debatindlæg
4. nov. 2020

Din opsparing kan redde klimaet

Kronik bragt i Politiken