Tema
Debat

Nyheder

Nyhedsarkiv

Søg i nyheder
Søg
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016

21. jul. 2021

Ny rekord: Næsten 400.000 danskere har en lønsikring

Næsten 400.000 danskere har en lønsikring – svarende til hver 7. lønmodtager - som kan supplere dagpengene i tilfælde af ledighed. Udviklingen er et godt eksempel på, at forsikrings- og pensionsbranchen kan supplere den offentlige kernevelfærd.
13. jul. 2021

Konfiskation af leasingbiler går ud over forsikringsselskaberne

Kommentar: Det er forsikringsselskaberne og deres kunder, som hænger på regningen, når leasingbiler konfiskeres ved vanvidskørsel. Det er resultatet af en dom i Københavns Byret i dag. Det er vigtigt for kampen mod vanvidsbilisme, at straffen rammer de rigtige, mener Forsikring & Pension.
7. jul. 2021

Vejen er banet for endnu flere grønne obligationer

EU-Kommissionen er netop kommet med en europæisk standard for grønne obligationer. F&P støtter standarden, da den vil bidrage til øget transparens og sikre den nødvendige verificering af de bagvedliggende grønne projekter. Udkommet skulle gerne være endnu mere finansiering til den grønne omstilling via obligationer.
6. jul. 2021

Mere end 2,3 millioner danskere har nu en sundhedsforsikring

Udviklingen fortsætter opad viser ny statistik i danskernes køb af sundhedsforsikringer, og særligt de individuelle ordninger er blevet mere populære.
5. jul. 2021

Brancheforeningen vil sætte turbo på den grønne energi

Der er meget store forventninger til det kommende arbejde i Esbjerg havn og andre steder i Danmark med Power-to-X – altså arbejdet med at omdanne elektricitet til flydende energi. Potentialet er stort og derfor har Forsikring & Pension seks forslag til at få gang i investeringerne, der skal gøre Danmark til foregangsland.
2. jul. 2021

F&P: Indtjening fra kampen mod skattesnyd skal bruges til at nedbringe særskatter

Skatteforvaltningen vil fra 1. juli bruge digitale kasseapparater som sanktionskrav mod virksomheder, der bevidst snyder på skattevægten. F&P vil følge erfaringerne tæt, fordi et fremtidigt provenu fra de digitale kasseapparater skal gå til at nedbringe særskatten for finanssektoren. Det fremgår af aftalen om Arne-pensionen.
1. jul. 2021

Gør-det-selv ulykker i kraftig stigning under coronaen

Ulykker i hjem og have steg med næsten 25 pct. under coronanedlukningen. Når vi kommer rigtig galt afsted, har kun 85 pct. af os den ulykkesforsikring, der kan give et økonomisk plaster på såret, viser nye tal fra Forsikringsoplysningen.
1. jul. 2021

Flere anskaffer sig en hund, men glemmer ansvarsforsikringen

Under coronaen har Dansk Kennel Klub noteret en stigning i nyregistrerede hunde på ti procent. Men antallet af ansvarsforsikringer steg samtidig med blot to procent, viser nye tal fra Forsikring & Pension. Tusindvis af hunde er uden den lovpligtige forsikring.
1. jul. 2021

Forsikring & Pension bliver medlem af Tænketanken EUROPA

Den danske forsikrings- og pensionsbranche er i høj grad reguleret af lovgivning, der stammer fra EU. Derfor giver det god mening at indgå et strategisk samarbejde med Tænketanken EUROPA.
30. jun. 2021

F&P ansætter stærk finansprofil som ny CFO

F&P har ansat Peter Krejberg Nielsen som ny CFO og ansvarlig for organisationens samlede økonomi.
29. jun. 2021

F&P: SUL-regler skal sikre god og lige konkurrence

Finanstilsynet har i dag sendt SUL-bekendtgørelsen i offentlig høring. Brancheorganisationen Forsikring & Pension vil den kommende tid sammen med medlemmerne afgive et høringssvar.
29. jun. 2021

F&P: Kæmpe perspektiver for klima og vækst i elektrificering af Danmark

Regeringen har i dag offentliggjort en strategi for elektrificering af Danmark. F&P mener, at elektrificeringen er afgørende for at nå både klimamål og skabe ny vækst og arbejdspladser i Danmark. Forsikrings- og pensionsbranchen står klar og opfordrer til samarbejde mellem offentlig og privat, så vi i Danmark samles og løfter opgaven i fælles flok.
25. jun. 2021

F&P: Vigtigt med gode rammer for indsatsen mod svindel

Finanstilsynet offentliggør i dag en bekendtgørelse, som sætter rammerne for den fælles indsats mod svindel. Reglerne flugter langt hen ad vejen med forsikrings- og pensionsbranchen kodeks, som i forvejen har sat stramme krav op for de sjældne tilfælde, hvor der sættes særlige undersøgelser i gang i svindelsager. Men det er et alvorligt fejlskud, når myndighederne vil opstille regler for, hvor i en virksomhed konkrete tiltag skal besluttes, mener Forsikring & Pension, som opfordrer regeringen og myndighederne til at gå en anden vej på dette punkt.
Kommentar
18. jun. 2021

F&P om nye tal for trafikulykker: Heldigvis hjælp at hente, også når modparten ikke har forsikringen i orden

Nye tal fra Danmarks Statistik viser et historisk lavt antal dræbte og tilskadekomne i trafikken i 2020. Det er en god udvikling, men næsten 11.000 køretøjer i Danmark har ikke den ansvarsforsikring, der skal give økonomisk hjælp til de tilskadekomne, viser en opgørelse fra Forsikring & Pension.
11. jun. 2021

Forsikring & Pension: Selskaber har rettet op efter dybt beklagelige fejl om ligebehandling

Finanstilsynet har sendt høringsskrivelser til en række selskaber om, at tilsynet vil indgive politianmeldelser for fejl i den sag om ligebehandling, der blev omtalt i medierne sidste år. Alle berørte selskaber har beklaget fejlen, rettet ind og ryddet op for at kompensere deres kunder. Anmeldelserne og spørgsmålet om en eventuel bøde er dermed det afsluttende kapitel i sagen, vurderer Forsikring & Pension.
Kommentar
11. jun. 2021

F&P om nye tal for ældrepleje: Nødvendigt at bygge plejeboliger i stor stil

Danmarks Statistik er netop udkommet med nye tal for den offentlige ældrepleje. I 2020 var der lidt kortere ventetid på plejehjem, men behovet vil stige og blive en kæmpe udfordring for kommunerne. Der er brug for partnerskaber og dialog om løsninger, mener Forsikring & Pension.
11. jun. 2021

Vi satte ny pensionsrekord under corona

Indbetalingerne på vores pensioner satte rekord sidste år, trods mange mistede jobbet pga. corona. Det skyldes, at mange af dem, der mistede arbejdet, i forvejen ikke indbetalte til pension. Tallene er udtryk for, at dansk økonomi kom godt igen efter det første slag fra krisen. Samtidig viser vores tal også, at de ansatte i de brancher, der har været hårdest ramt af coronanedlukningerne, oftere står uden for pensionsfællesskabet.
Kommentar
9. jun. 2021

F&P: Brug for grundig kontrol med tilstandsrapporter

Kommentar: Både sælgere, købere og deres forsikringsselskaber har brug for, at de kan stole på kvaliteten af tilstandsrapporter. Derfor er de eksempler på groft sjusk, som er beskrevet i DR-Kontant, bekymrende. Der er brug for en grundig kontrol af rapporterne, så kunderne både kan forvente rapporter til tiden og i høj kvalitet, mener F&P.
8. jun. 2021

Traktorer og entreprenørmaskiner forsvinder op i den blå luft

Forsikringsbranchen opfordrer til at have fokus på at forebygge tyverierne.  Der blev stjålet 452 traktorer og entreprenørmaskiner sidste år. Det er en kraftig stigning i forhold til året før. Kun 12 af dem blev fundet igen.
7. jun. 2021

F&P: Finanstilsynets hvidvaskkontrol er kommet ud af proportioner

Selv om Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) har slået fast, at risikoen for hvidvask på pensionsområdet er stærkt begrænset, bliver branchen mødt med stadigt mere kontrol og strammere indberetningskrav, som virker meningsløse – og fordyrende. Pensionsbranchen støtter aktivt indsatsen om at bekæmpe hvidvask og anvender hvert år betydelige ressourcer på området – selv om branchen betragtes som lavrisiko for hvidvask. Men Finanstilsynet må sikre, at der kommer proportioner i kontrolindsatsen.
Kommentar
4. jun. 2021

F&P: Amerikanske flaskehalse puster til frygt for stigende inflation

De seneste tal for beskæftigelsen i USA viser fremgang i beskæftigelsen. Samtidig er der rapporter om mangel på arbejdskraft, som på toppen af en ekspansiv finanspolitik giver frygt for højere inflation. Det kan ramme finansmarkederne hårdt - og i sidste ende også dansk økonomi og pensionsbranchens investeringer.
2. jun. 2021

Danmarks Sundeste Arbejdsplads ligger i Odense

House of Code ApS i Odense er kåret som landsvinder af konkurrencen Danmarks Sundeste Arbejdsplads og modtager nu Initiativprisen 2021. Samtidig kåres Psykiatrien i Region Midtjylland som vinder af Særprisen for Mental Sundhed.
Kommentar
2. jun. 2021

Tilstandsrapporter skal være en tryg ramme for hushandler

Kommentar: Forsikringsbranchen har præcis samme interesse som boligkøberne: Dækkende og korrekte tilstandsrapporter. Derfor er DR Kontant helt på vildspor, når de i en udsendelse onsdag indikerer, at forsikringsbranchen på nogen måde har medansvar for de eksempler på grove fejl og mangler i tilstandsrapporter, som er beskrevet i programmet 3. juni.
1. jun. 2021

F&P om vismandsrapport: 37.000 flere ældre i job er den største succes for arbejdsmarkedet i nyere tid

De ældre bliver længere på arbejdsmarkedet. Og det er ikke kun fordi, at efterlønsalderen og folkepensionsalderen er blevet hævet. Den positive udvikling så vi nemlig flere år før pensionsalderen begyndte at blive hævet. Faktisk under finanskrisen, da ledigheden eksploderede. Mange ting spiller ind, bl.a. bedre helbred, men også faktorer, som der ikke er tal på. Det kan være virksomhedernes fokus på seniorpolitik, og også forsikrings- og pensionsbranchens bestræbelser på at få syge og ulykkesramte danskere tilbage i job. Branchen efterspørger forsat fokus på fleksibilitet, så beslutningen om at forlade arbejdsmarkedet ikke bliver enten-eller.
Kommentar
31. maj. 2021

Ydelseskommission gør op med absurd pensionsregel

Kommissionen foreslår, at kommunerne nu skal se bort fra alle arbejdsmarkedspensioner, når de vurderer om tidligere lønmodtagere kan få kontanthjælp. Et afgørende skridt for tilliden til pensionssystemet, mener Forsikring & Pension.
27. maj. 2021

Halvdelen af alle stjålne biler bliver aldrig genfundet

Biltyve går især efter bilmærker som VW, Mercedes, Audi og BMW. Men sidste år blev der også stjålet 63 sportsvogne - Porsche, Jaguar, Maserati og Ferrari. Kun få af dem bliver nogensinde fundet igen. Det viser nye tal fra Forsikring & Pension.
21. maj. 2021

EU-coronapas øger rejselysten – men vær obs på rejseforsikringen

EU er nået til enighed om et covid-19-certifikat, der vil gøre det nemt at rejse. Det vil få mange danskere til at planlægge ferier. Vær opmærksom på forsikringen, lyder det fra forsikringsbranchen, som opfordrer kunderne til at følge Udenrigsministeriets rejsevejledning.
Kommentar
20. maj. 2021

Det er en kæmpeudfordring, som vi står over for i ældreplejen

Kommentar: Danskerne lever heldigvis længere. Dagens tal fra Danmarks Statistik understreger dog, at samfundet står over for en kæmpe udfordring med stigende velfærdsudgifter på grund af flere ældre med plejebehov i fremtiden. Regeringen bør nedsætte velfærdspartnerskaber med alle, der kan bidrage til løsninger for at fremtidssikre velfærden, mener Forsikring & Pension.
Kommentar
17. maj. 2021

Nedlukning gav hård økonomisk start på 2021

Dagens tal for BNP-indikatoren for 1. kvartal viser et tydeligt tilbageslag i økonomien som følge af vinterens nedlukning. Heldigvis for dansk økonomi og pensionsopsparerne er der fortsat udsigt til pæn vækst i 2021. Priserne er den store joker i øjeblikket, som kan true vækstudsigterne, vurderer F&P’s analytiker.
12. maj. 2021

Ny opgørelse for afkast i 2020: Risikoeksponering betalte sig – selv i et turbulent Corona-år

Et turbulent Corona-år satte et tydeligt aftryk på afkastet på de finansielle markeder. Alligevel viser tal fra Forsikring & Pensions investeringsstatistik, hvorfor det er vigtigt med mere risikoeksponering, hvis pensionskunderne skal bevare købekraften på deres pensionsopsparing. Mere risiko gav højere afkast - selv i et turbulent Corona-år.
12. maj. 2021

Ambitionsniveauet er højt for de kommende bæredygtighedsrapporter

F&P har netop, sammen med FinansDanmark, afgivet høringssvar til EU-Kommissionens forslag til ”Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)” – bæredygtighedsrapportering.
11. maj. 2021

F&P: Europæiske tanker om fælles forsikringer mod pandemier bør skrinlægges

EU-Kommissionen har søsat flere initiativer, der skal se på, om det er muligt at lave offentlige-private partnerskaber, der skal forsikre forbrugere og virksomheder under en pandemi. Men planerne rammer skævt, for der er brug for nationale løsninger – ikke europæiske, lyder det fra branchen.
10. maj. 2021

Danskerne klagede mere under coronaen

Sidste år klagede 1.585 forbrugere over deres forsikringsselskab. Det er 223 flere klager end året før. Færre får medhold i deres klage. Det viser nye tal fra Ankenævnet for Forsikring.
5. maj. 2021

Forsikring & Pension udnævner digitaliseringschef

Pr. dags dato er Sigrid Floor Toft udnævnt som digitaliseringspolitisk chef i Forsikring & Pension.
29. apr. 2021

De forkerte betaler straffen ved vanvidsbilisme

Kommentar: Det haster med at få ændret den nye lov om vanvidsbilisme. På en måned har politiet beslaglagt flere end 50 biler - i 28 tilfælde sad ejeren ikke selv bag rattet. Dermed risikerer man, at de forkerte betaler straffen, mener Forsikring & Pension.
Kommentar
28. apr. 2021

Vigtigt, at open insurance ikke handler om detailregulering

Kommentar: Open Insurance rummer potentialet til kraftfuld innovation i forsikrings- og pensionsbranchen. Men yderligere detailregulering fra EU's side er den helt forkerte motor for udvikling.
28. apr. 2021

Rejselængslen er stor – men husk retningslinjer og forsikring

Udenrigsministeriet har fremlagt en plan for genåbning af rejseaktiviteterne. Det har fået mange danskere til at planlægge ferier. Vær opmærksom på forsikringen, lyder det fra forsikringsbranchen, som opfordrer kunderne til at følge Udenrigsministeriets rejsevejledning.
27. apr. 2021

Danske pensionsselskaber støtter ikke militærstyret i Myanmar

Situationen i Myanmar er tragisk og ulykkelig, og derfor er den danske pensionsbranche optaget af at sikre, at dens investeringer i landet ikke på nogen måde bidrager til at støtte militærstyret.
23. apr. 2021

F&P Debat: Knækker ryggen på velfærdssamfundet?

Forsikring & Pension holder virtuelt gå hjem-møde om fremtidens velfærdssamfund og de udfordringer, som den demografiske udvikling og stigende forventninger til velfærdsydelser kommer til at medføre. Hvordan finder vi vejene til at finansiere og fremtidssikre vores velfærdssamfund?
22. apr. 2021

F&P om Biden-topmøde: Ny taskforce og målrettede eksportkreditter kan løfte grøn eksport

Forsikring & Pension foreslår en ny fælles indsats for at omsætte danske investeringer til grøn eksport og job. Det sker på dagen, hvor statsminister Mette Frederiksen deltager i det virtuelle topmøde med USA’s præsident, Joe Biden. Der er et stort potentiale i at satse på nye teknologier og i et tættere samarbejde mellem industrien, der leverer danske klimaløsninger, pensionsselskaber og EKF, mener F&P.
21. apr. 2021

Rundspørge: Motion med kollegaer fremmer arbejdsglæden

Et flertal af danskere i arbejde bekræfter, at det højner både trivslen og arbejdsglæden, når medarbejderne kan motionere i arbejdstiden. Det viser en ny spørgeundersøgelse udarbejdet for Danmarks Sundeste Arbejdspladser – Initiativprisen 2021. Konkurrencen om de bedste sundhedsinitiativer er nu åben, og alle kan både indstille og stemme om de bedste initiativer på landets arbejdspladser.
21. apr. 2021

F&P omfavner EU-udspil: ”Det vil skabe langt mere transparens om bæredygtighed i virksomhederne”

Stor ros til EU-kommissionens udspil til, hvordan bæredygtighedsrapporteringen skal se ud for virksomheder. Det er både ambitiøst og visionært. Men F&P har også forslag til forbedringer, fx at rapporteringen for noterede virksomheder skal ske på engelsk.
21. apr. 2021

EU-hegnspæle sættes, hvor kunstig intelligens er en reel risiko

Kommentar: Det er positivt, at et nyt lovforslag fra Kommissionen fokuserer på at regulere områder med høj risiko for, at borgernes rettigheder kan blive krænket. Det er vigtigt, at der er tillid til brug af teknologien.
20. apr. 2021

Pensionsbranchen har næsten 600 mia. kr. i unoterede investeringer - til gavn for både pensionskunder og samfundet.

En ny opgørelse viser, at den danske pensionsbranche investerer for næsten 600 mia. kr. i unoterede aktiver. Det vil fx sige vindmølleparker, ikke-børsnoterede virksomheder, ejendomme og havne m.v. Beløbet svarer til en femtedel af pensionsbranchens samlede investeringer. Tallet er udtryk for, at pensionsbranchen investerer bredt og i mange forskellige aktiver for at sikre både stabilitet og afkast til pensionsopsparerne.
15. apr. 2021

Forsikring & Pension indtræder som strategisk partner i Copenhagen Fintech

Kent Damsgaard bliver desuden medlem af bestyrelsen og skal være med til at sætte retningen for Copenhagen Fintechs virke på områder, der er afgørende for forsikrings- og pensionsbranchen og deres kunder.
14. apr. 2021

Pensionsselskaberne går sammen om fælles retningslinjer ved værdiansættelse af unoterede aktiver

De unoterede aktiver fylder en betydelig – og stabil - del af pensionsselskabernes beholdning, hvor de i de seneste år har udgjort omkring en femtedel af pensionsselskabernes investeringsunivers. Det gør de med god grund, for værdien af de unoterede aktiver typisk er mere stabile end børsnoterede aktier - samtidig med, at de giver et større afkast sammenlignet med traditionelle investeringer i obligationer.
Kommentar
14. apr. 2021

Tyvene lader i højere grad cyklen stå

Kommentar: Danmarks Statistik har i dag offentliggjort tal for cykeltyverier i Danmark. De rekordfå cykeltyverier i 2020 vækker glæde hos Forsikring & Pension.
12. apr. 2021

Forsikrings- og pensionsbranchen har kortlagt risiko for cybercrime: ”Vores førsteprioritet er at skabe tryghed om kundernes data”

Forebyggelse af cyberkriminalitet står højt på dagsordenen i de danske forsikrings- og pensionsselskaber. Branchen har nu gennemført en samlet risikoanalyse, som udpeger potentielt sårbare områder.
8. apr. 2021

Pensionsbranchen vil samarbejde om investeringer i infrastrukturen

Kommentar: Forsikrings- og pensionsselskaberne vil gerne investere i Danmarks infrastruktur og være med til at løfte regeringens trafikudspil.
6. apr. 2021

Grønne danske statsobligationer skal følge europæiske standarder, hvis de skal blive en succes

Nationalbanken og Finansministeriet har bebudet, at Danmark nu arbejder på at indføre grønne statsobligationer som det 4. AAA-ratede land i Europa.
Kommentar
25. mar. 2021

Overset pensionsskat leverede 48 mia. kroner til samfundsøkonomien i 2020

Pensionsskatten – også kendt som PAL-skatten - indbragte staten 48 mia. kr. i 2020. Skatten på afkastet af pensionerne er et markant samfundsbidrag fra branchen og skatteyderne, som de færreste danskere overhovedet ved, de betaler.
20. mar. 2021

Rekordfå tyverier og indbrud i Danmark

Sidste år blev der ”kun” anmeldt 85.000 indbrud og tyverier til forsikringsselskaberne. Det er 32.000 færre end i 2019 og det laveste nogensinde, viser nye tal fra Forsikring & Pension.
19. mar. 2021

Ny rapport viser stigende og hård konkurrence på pensionsområdet

Konkurrencen i den danske pensionsbranche er hård – og tiltagende. Det dokumenterer en ny rapport fra Forsikring & Pension, der har kortlagt konkurrencebilledet for branchen. Forsikring Pensions adm. direktør kalder rapporten en øjenåbner.
17. mar. 2021

Nationalbanken forventer lavere vækst – men lys for enden af tunnelen

Coronaen ligger stadig som en tung dyne over dansk økonomi, men der er udsigt til høj vækst, så snart vi kan genåbne samfundet, vurderer Nationalbanken i en ny prognose. Men ifølge banken kan der allerede være grund til at tro på høj vækst i 2022. Forsikring & Pension deler vurderingen, da dansk økonomi er i langt bedre grundform end under finanskrisen.
16. mar. 2021

Nye EU-regler kan give investeringstab på op til 35 mia. kroner

Det europæiske tilsyn inden for forsikring og pension lægger op til ændringer af solvens-reglerne. Men de foreslåede ændringer kan koste både afkast og arbejdspladser, fordi reguleringsskruen strammes for meget. Forsikring & Pension opfordrer danske politikere til at hjælpe med at sikre et mere balanceret forslag.
12. mar. 2021

Sociale ydelser fra vugge til grav

Forsikring & Pensions håndbog Sociale Ydelser 2021 giver kontant besked om takster og regler for en lang række offentlige ydelser – lige fra børnetilskud til begravelseshjælp.
Debatindlæg
11. mar. 2021
Kommentar
9. mar. 2021

Med negative renter kan selv en negativ pensionsgaranti være attraktiv

Pensionsbranchen: Finanstilsynet har netop nedsat den højeste garanti, som pensionsselskaberne må tilbyde, til minus 0,5 pct. Det er prisen for tryghed, og det giver pensionsselskaberne frihed til at forfølge investeringsstrategier med behersket risiko.
9. mar. 2021

1.000 biler får forsikringsbuler hver dag året rundt

Sidste år var der 353.000 skader på biler i Danmark. Skaderne løber op i 4,2 mia. kr. om året. Det viser ny rapport fra Forsikring & Pension. Værst gik det ud over VW med 47.000 skader i 2020.
Kommentar
9. mar. 2021

Risikoværktøj sætter tiltrængt fokus på cybersikkerhed

Branchekommentar: Nyt risikoværktøj fra Erhvervsstyrelsen kan især hjælpe SMV’erne med at komme i gang med grundlæggende IT-risikovurdering. Det er vi glade for, da cybersikkerheden er udfordret i Danmark.
Debatindlæg
8. mar. 2021
6. mar. 2021

Nedsæt velfærdspartnerskaber til efteråret!

Sådan lyder opfordringen fra Forsikring & Pension til regeringen. Forbilledet er de 13 klimapartnerskaber. Velfærdspartnerskaberne skal finde nye og fælles løsninger til at sikre fremtidens velfærd.
Kommentar
5. mar. 2021

Forår i amerikansk økonomi kan smitte af på Danmark

Jobskabelsen er bedre end ventet, og arbejdsløsheden faldt en smule i februar til 6,2 pct. Men der er stadig lang vej til en arbejdsløshed på 3,5 pct. for 12 måneder siden.
Kommentar
2. mar. 2021

Køb ikke et indbrud

Kommentar: Tyveri og hæleri hænger uløseligt sammen. Bo trygt-kampagnen ”Hæler? Ikke mig” – der kører lige nu – kan gøre det sværere at afsætte tyvekoster.
Kommentar
26. feb. 2021

Corona påvirker fortsat væksten negativt

Det kvartalsvise nationalregnskab for 4. kvartal 2020 er netop offentliggjort
24. feb. 2021

Den sundhedsmæssige og økonomiske coronaregning vokser dag for dag

Den danske forsikrings- og pensionsbranche bliver mere og mere bekymret for følgevirkningerne af coronakrisen, hvor både de negative økonomiske og sundhedsmæssige konsekvenser stiger i takt med, at den egentlige genåbning trækker ud.
23. feb. 2021

Bilskadernes himmelflugt kun bremset lidt af corona

Antallet af bilskader faldt til 353.000 i 2020. Men det var kun i to måneder, at antallet af skader var lavere end normalt. De kostede 4,2 mia. kr. i reparationer.
Kronik
23. feb. 2021
Kommentar
18. feb. 2021

Lyspunkt under corona: Laveste antal indbrud i 25 år

Danmarks Statistik er netop udkommet med nye tal for indbrud i Danmark, og de vækker glæde hos brancheorganisationen Forsikring & Pension.
Kommentar
17. feb. 2021

Nye levetidstal: Alderspessimistiske danskere risikerer at løbe tør for pension

Kommentar fra Forsikring & Pension til nye tal fra Danmarks Statistik om middellevealder.
4. feb. 2021

Forsikringsbranchen opnår pæne resultater trods coronakrise

Det er tid for årsregnskaber, og mange forsikringsselskaber har oplevet et turbulent 2020 med corona-krisen som en definerende begivenhed. For forsikringsbranchen har corona været som med gyngerne og karrusellerne. Nogle forsikringsområder har haft flere skader, mens andre har haft færre end sædvanligt.
4. feb. 2021

Ny energiø kan blive en game-changer for den grønne omstilling og eksport

Regeringen og et flertal i Folketinget har i dag meldt rammerne ud for den kommende energiø i Nordsøen. Det er lovende - både for et mere grønt Danmark og for at få erhvervslivet involveret. Forsikrings- og pensionsbranchen står klar til at løfte opgaven både med finansiering og know-how – og glæder sig over, at samarbejde på tværs af offentlig og privat er helt central i aftalen.
1. feb. 2021

Din pensionsopsparing holder hånden under dansk økonomi

Mere end 1.000 mia. kr. af danskernes pensionsopsparing er investeret i Danmark i danskernes velfærd, bolig og arbejdspladser. Det viser en ny investeringsstatistik fra Forsikring & Pension, der skaber større åbenhed og gennemsigtighed om, hvordan pensionspengene er investeret.
25. jan. 2021

Økonomisk Ugebrev skaber unødig bekymring hos den enkelte pensionsopsparer med forkerte påstande om interessekonflikt

Økonomisk Ugebrev kritiserer Forsikring & Pension for at afvise Økonomisk Ugebrevs påstande om interessekonflikt i firmapensionsmarkedet. Men Forsikring & Pension fastholder afvisningen – den enkelte pensionsopspareres interesse er altid i højsædet.
20. jan. 2021

Vi ønsker ikke, at vores børn skal arve vores pension

Vi sparer op til pension for at få et godt otium med en god levestandard. Sådan siger et flertal af danskerne i ny undersøgelse.
14. jan. 2021

Vær ekstra opmærksom på rejseforsikringen i denne tid

Vi begynder at bestille rejser til udlandet igen. Det blå EU-sygesikringskort gælder ikke længere i Storbritannien. Begge dele gør det vigtigt at få styr på rejse- og afbestillingsforsikringen.
13. jan. 2021

Pensionsselskaber varetager altid opsparerens interesser

Trods skriverier i Økonomisk Ugebrev er det ikke en mulighed, at virksomheder trækker deres frie likvider ud af bankernes minusrentekontoer for at lade pensionsselskaber forrente midlerne. Dette billede og påstanden om interessekonflikt kan på ingen måde genfindes i branchen. Det viser en rundspørge til firmapensionsselskaberne foretaget af Forsikring & Pension.
Debatindlæg
12. jan. 2021

Klimakrisen kræver præcise data

Kronik bragt i Børsen
Debat-indlæg
7. jan. 2021
5. jan. 2021

Mænds og kvinders pension

I mange pensionsordninger skal udbetalingerne fortsætte så længe man lever. Derfor har det betydning at vide, hvor længe kunderne gennemsnitligt lever, så opsparingen kan fordeles over det forventede antal år.
Debatindlæg
1. jan. 2021
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.