Tema
Debat

Nyheder

Nyheder

Forsikring & Pension


Debatindlæg
27. nov. 2020

Ugaranteret pension er det oplagte i minusrentemiljø

Indlæg bragt i Børsen
26. nov. 2020

Forsikring & Pension ansætter stærk erhvervspolitisk profil

Forsikring & Pension styrker sit erhvervspolitiske arbejde med Tom Vile Jensen, der i mange år har været erhvervspolitisk direktør i FSR – danske revisorer.
24. nov. 2020

Kan værdien af alternative investeringer opgøres mere ensartet?

Alternative investeringer – unoterede aktiver - giver høje, stabile afkast og udgør en stadig større del af pensionsbranchens investeringer. Der er ikke entydige regler for, hvordan værdien opgøres, og hvornår den evt. bør justeres. En arbejdsgruppe i Forsikring & Pension kigger på, om der kan skabes mere ensartede retningslinjer og øget transparens.
23. nov. 2020

Klar, parat, til storm

Det er højsæson for stormvejr. Inden det går galt, er det klogt at gå hus og have efter og sikre sig mod elementernes rasen. Sådan lyder opfordringen fra Forsikringsoplysningen til landets husejere.
23. nov. 2020

Stærkt hold til Pensionskommissionen

Det er store udfordringer, som Pensionskommissionen skal komme med løsninger på, og derfor hilser Forsikring & Pension regeringens sammensætning af kommissionen velkommen.
18. nov. 2020

Behøver din ny fladskærm eller smartphone en ekstra forsikring?

Black Friday køber vi elektronik og hvidevarer i stor stil. Kan det betale sig at købe en elektronikforsikring til computeren, smartphonen, fladskærmen, køleskabet eller det ny komfur? Forsikringsoplysningen hjælper dig med svaret.
Debatindlæg
16. nov. 2020

Samling af cybertiltag i EU skal rumme forskelle

Bragt på Altinget.dk
12. nov. 2020

Formandskabet i Forsikring & Pension fortsætter uændret

Forsikring & Pensions bestyrelse konstituerede sig uændret med Laila Mortensen, Industriens Pension, i spidsen som formand og med Allan Polack, PFA, og Anne Mette Toftegaard, LB Forsikring, som næstformænd.
11. nov. 2020

Forsikring & Pension udnævner ny underdirektør til direktionssekretariat og HR

Forsikring & Pension har i dag udnævnt ny chef for direktionssekretariatet, HR og intern service. Valget er faldet på Louise Lange Thomsen, som har været 13 år i F&P.
9. nov. 2020

Kundetilfredsheden med forsikringer er meget høj

Danskerne er yderst tilfredse med indholdet af deres forsikringer, men coronaen udfordrer tilfredsheden med serviceniveauet. Gode råd øger tilfredsheden, og der er godt gang i konkurrencen. Det fremgår af en netop offentliggjort forbrugerundersøgelse fra analyseinstituttet EPSI Rating.
5. nov. 2020

Forsikring & Pension underskriver appel om ny folkesundhedslov

Sundhed skal have et langt større fokus hos politikere og tænkes ind alle steder, hvor det er relevant. Derfor er Forsikring & Pension medunderskriver på en bred appel til regeringen og resten af Folketinget om at indføre en ny folkesundhedslov. 57 organisationer bakker op om Danske Regioners initiativ, der skal skabe et sundere, mere lige og bæredygtigt Danmark.
Debatindlæg
4. nov. 2020

Din opsparing kan redde klimaet

Kronik bragt i Politiken
3. nov. 2020

Pensionsbranchen offentliggør rekordstort tal på 50 mia. kr. for grønne investeringer

På bare ét år har den danske pensionsbranche investeret 50 mia. kr. i grøn omstilling. Det er et imponerende tal især på baggrund af et økonomisk ustabilt 2020, lyder det fra både klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen og brancheorganisationen Forsikring & Pension.
2. nov. 2020

Uopmærksomhed fører til ulykker – særligt hos de unge

Når folk taster på den fastgjorte mobil eller bilens infoskærm, går det alt for ofte galt. Værst ser det ud blandt de 18-35-årige bilister. Det viser en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension.
2. nov. 2020

Forsikring & Pension styrker forsikringsområdet med ny underdirektør

Forsikring & Pension har ansat Pia Holm Steffensen som underdirektør med ansvar for Forsikring & Forebyggelse. Pia Holm Steffensen kommer til Forsikring & Pension med betydeligt branchekendskab og ledererfaring. Senest har Pia været direktør i Alm. Brand.
Kommentar
29. okt. 2020

Forsikring & Pension siger farvel til direktør for Public Affairs & Kommunikation

Forsikring & Pension siger ved udgangen af oktober farvel til sin direktør for Public Affairs & Kommunikation Jacob Winther. Jacob Winther har siden 2013 været ansvarlig for organisationens arbejde med Public Affairs & Kommunikation.
28. okt. 2020

Den danske pensionsbranche skal inspirere nordiske lande til at investere mere grønt

De nordiske statsministre mødtes i dag i forbindelse med Nordisk Råds sessionsuge 2020. Her blev der under statsminister Mette Frederiksens formandskab drøftet, hvordan den grønne omstilling kan accelereres. Forsikring & Pensions bestyrelsesformand, Laila Mortensen, fortalte på mødet om den danske pensionsbranches tilsagn om yderligere 350 mia. kr. i grønne investeringer frem mod 2030.
Debatindlæg
27. okt. 2020

Finanssektorens klimapartnerskab: Her er fire indsatsområder for en grøn genstart

Debatindlæg bragt på Altinget.dk
Debatindlæg
27. okt. 2020

Sagsbehandling om arbejdsulykker sætter selv den mest tålmodige sjæl på prøve

Debatindlæg bragt på Altinget.dk
22. okt. 2020

PensionsInfo er der - også når livet slår en kolbøtte

21. okt. 2020

Din pension er klædt på til lidt af hvert

På søndag den 25. oktober får vi en ekstra time i døgnet, når vi går fra sommertid til normaltid. Pensionsbranchen opfordrer til, at danskerne bruger den ekstra time til at få et overblik over ens pension.
Kommentar
20. okt. 2020

Gravide skal ikke forskelsbehandles

19. okt. 2020

Danmark er fortsat i pensions-superligaen

Danmark er netop igen blevet kåret til at have et af verdens bedste pensionssystemer. Det er sket i en international undersøgelse, der hvert år gennemgår og rangordner en lang række landes pensionssystemer.
14. okt. 2020

2,15 mio. danskere har nu en sundhedsforsikring

Opgørelse fra Forsikring & Pension viser, at 80 pct. på det private arbejdsmarked har en sundhedsforsikring som et supplement til det offentlige sundhedsvæsen. Vi bruger især sundhedsforsikringen, når vi går til fysioterapeut eller kiropraktor.
12. okt. 2020

EU’s stats- og regeringschefer sætter dataøkonomien i fokus

Digitalisering var højt på dagsordenen , da EU’s stats- og regeringschefer var samlet i begyndelsen af oktober. Nu er konklusionerne på digitaliseringsområdet kommet frem, og statslederne gav deres fulde opbakning til Kommissionens digitaliserings strategier, der blev offentliggjort tidligere på året.
10. okt. 2020

Forsikrings- og pensionsbranchen skuffede over at skulle finansiere ”Arne”-aftale

I Forsikring & Pension er der stor ærgrelse over udsigten til en finansiel særskat, som er en del af finansieringen af retten til tidlig pension i den netop indgåede politiske aftale mellem regeringen, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.
6. okt. 2020

Vigtige signaler i statsministerens åbningstale om digitalisering og klima

I vores brancheorganisation hæfter vi os ved statsministerens klare signaler på to helt afgørende felter for samfundsudviklingen de kommende år.
2. okt. 2020

Samarbejde om bedre sagsbehandling

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) og Forsikring & Pension har i 2020 indledt et samarbejde, der har som mål at skabe en bedre kundeoplevelse med fokus på en hurtigere og mere smidig behandling af arbejdsulykker.
1. okt. 2020

Pensionsopsparingen er kommet godt gennem coronakrisen

Rådet for Afkastforventninger offentliggør i dag nye prognoseforudsætninger. Det sker efter store kursudsving i begge retninger på de finansielle markeder. Selvom prognoserne er stort set uændrede, understreger det behovet for at kommunikere usikkerheden til pensionsopsparerne.
1. okt. 2020

Speciallægeerklæringer er kun nødvendige i én ud af 11 sager

Hvert år anmeldes omkring 140.000 personskadesager til forsikrings- og pensionsselskaberne. Det kan være en anmeldelse om en alvorlig tilskadekomst i et trafikuheld eller et knæ, der er blevet vredet i en fodboldkamp. Det kan også være en sygdom, der gør, at man ikke kan arbejde i en kortere eller længere periode.
1. okt. 2020

Speciallægerne er ikke økonomisk afhængige af selskaberne

Hvert år anmeldes omkring 140.000 personskadesager til forsikrings- og pensionsselskaberne. Hovedparten af sagerne er heldigvis ikke alvorlige og komplicerede i forsikringsmæssig og lægelig forstand.
25. sep. 2020

Forsikringsselskaber åbner op for tjek af svindelundersøgelser

Forsikring & Pension udvider nu kodekset for særlige undersøgelser i forsikringssager. Det betyder, at myndigheder kan kigge forsikringsselskaberne i kortene, fx når personobservation bruges ved mistanke om forsikringssvindel.
24. sep. 2020

Sådan klargør du sommerhuset til vinteren

Mange bruger efterårsferien til at lukke sommerhuset ned. Det skal forberedes på sne, frost og ubudne gæster. Se Forsikringsoplysningens gode råd om, hvad du især skal være opmærksom på.
Debatindlæg
24. sep. 2020

Regeringens særskat er kort og godt noget makværk

Bragt i Børsen
24. sep. 2020

Kommissionens Digital Finance-strategi skal bringe EU i den digitale førertrøje

Kommissionen har i dag lanceret sin ”Digital Finance Strategi” og dermed sit arbejdsprogram for digitale initiativer på det finansielle område for de kommende fire år. Strategien indeholder en lang række initiativer af interesse for den danske forsikrings- og pensionsbranche.
24. sep. 2020

Pensionsbranchen klar til investeringer i udbygning af elnet til flere grønne biler

Regeringen har nu fremlagt sit udspil til at øge antallet af elbiler i den danske bilpark til 500.000 i 2030. Flere grønne biler er en helt afgørende forudsætning for at nå målsætningen om en 70 pct. CO2-reduktion i 2030.
17. sep. 2020

Forsikring & Pensions anbefalinger til en arbejdsskadereform vil gavne den enkelte dansker

En omfattende og nødvendig reform af arbejdsskadesystemet har været undervejs, siden Mette Frederiksen var beskæftigelsesminister i 2013.
16. sep. 2020

State of the union tale viser gode perspektiver også for de danske forsikrings- og pensionskunder

Der er stor ros fra Forsikring & Pension til Kommissionsformandens netop afholdte tale om fremtidens EU. Vi ser ind i et mere digitalt Europa med CO2-reduktion højt på dagsordenen.
Debatindlæg
14. sep. 2020

Regeringen underkender vores samfundsbidrag

Debatindlæg bragt på Altinget
Debatindlæg
14. sep. 2020

Der mangler bestemt ikke konkurrence i forsikring

Debatindlæg bragt i Børsen
14. sep. 2020

ATP’s regneeksempler om modregning af pension har da en pointe

Men det er ikke en fordel slet ikke at spare op til pension, påpeger vicedirektør Jan V. Hansen i denne kommentar fra Forsikring & Pension.
Kommentar
10. sep. 2020

Urimeligt hvis finansiel særskat rammer forsikrings- og pensionsselskaberne

Af Kent Damsgaard
Debatindlæg
25. aug. 2020

Kommuners ressourceforløb mangler mål og indhold

Debatindlæg bragt på Altinget.dk
Kommentar
18. aug. 2020

Ærgerlig finansieringsmodel i regeringens pensionsudspil

Regeringens udspil om ret til tidlig pension foreslås finansieret med en særskat fra 2023 på den finansielle sektor, som også rammer forsikrings- og pensionsbranchen. Det er ærgerligt og bliver dyrt for den enkelte dansker.
17. aug. 2020

Corona gav færre bilskader, men kun i to måneder

Det betød færre biler på vejene, da Covid-19 fik Danmark til at lukke ned. I to måneder faldt antallet af skader på biler med 14 pct. Glæden varede dog kun kort. Allerede i juni var bilskaderne tilbage til det normale igen, viser nye tal fra Forsikring & Pension.
15. aug. 2020

Kommission for nedslidning og tilbagetrækning har fået et opdrag, der er spot on

Partierne bag aftalen om seniorpension har netop offentliggjort kommissoriet for den kommende kommission for nedslidning og tilbagetrækning. Det er spot on i forhold til de udfordringer, der er i pensionssystemet, mener Forsikring & Pension.
Debatindlæg
7. aug. 2020

Gør verdens bedste pensionssystem bedre

Debatindlæg bragt på Altinget.dk
5. aug. 2020

Finansiel ”strafskat” gør det dyrere at være dansker

Debatindlæg bragt i Jyllandsposten d. 5. august 2020
15. jul. 2020

Forsikring & Pension hilser EU-Kommissionens corona-anbefalinger til branchen velkommen

EU-Kommissionen har i samarbejde med repræsentanter fra den finansielle sektor i EU offentliggjort en række anbefalinger til, hvordan blandt andet forsikrings-branchen bedst muligt kan hjælpe forbrugere og virksomheder, der er ramt af coronakrisen. Den europæiske brancheorganisation Insurance Europe har repræsenteret den danske forsikrings- og pensionsbranche i arbejdet. Forsikring & Pension er meget tilfreds med anbefalingerne.
8. jul. 2020

Ufaglærte og faglærte pensionister har størst fremgang i indkomst

Ufaglærte og faglærte personer over 64 år har haft den største fremgang i indkomsten efter skat over de seneste næsten 20 år. Stigningen skyldes større pensionsudbetalinger for ufaglærte og faglærte som følge af udbredelsen af arbejdsmarkedspensioner til disse grupper. Det viser en ny analyse fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.
7. jul. 2020

2019 var et vådt år og bød på det største antal skybrudsskader i 5 år

Sidste år var både varmt og vådt. Der var i 2019 hele 8.300 skader som følge af skybrud. Det er det højeste antal i 5 år. Året før var tallet godt 3.000.
2. jul. 2020

Flere arbejder tæt på folkepensionsalderen

Folkepensionsalderen blev første gang sat op til 65,5 år i 2019. Nye tal fra Forsikring & Pension viser, at dem fra årgang 1954 bliver længere på arbejdsmarkedet end årgangene før dem.
23. jun. 2020

Nye halvårlige afkastforventninger har kun lille betydning for pensionsprognoserne

Forsikring & Pension og Finans Danmark har gennem mange år været fælles om at udarbejde forudsætninger om investeringsafkast til brug for pensions-prognoser. For at styrke uafhængigheden blev der i 2018 nedsat et sagkyndigt råd, som skulle fastsætte forudsætningerne én gang årligt.
23. jun. 2020

Kent Damsgaard ny administrerende direktør i Forsikring & Pension

Forsikring & Pension er nu på plads med sin nye administrerende direktør. Det bliver Kent Damsgaard, der i dag er direktør i Dansk Industri, som fra 1. september skal stå i spidsen for brancheorganisationen.
22. jun. 2020

Ambitiøs klimaaftale

Det er gode og vigtige skridt henimod et grønnere Danmark, mener formanden for Klimapartnerskabet for finanssektoren.
19. jun. 2020

De nye rejseregler er de bedst mulige i en situation, hvor COVID-19 stadig udgør en risiko

Der er nu blødt kraftigt op på rejserestriktionerne. Det betyder, at danskerne fra 27. juni kan rejse til stort set alle lande i EU. Men husk at være opmærksom på rejseforsikringerne.
12. jun. 2020

Kvinder har mindre pensionsformuer end mænd, selvom de sparer større del af deres indkomst op

Gennem arbejdslivet får kvinder sparet færre penge op til alderdommen end mænd
9. jun. 2020

Nu bliver det lettere for udlændige at tjekke deres pension i Danmark

Det danske pensionssystem er i verdensklasse. Det skyldes ikke mindst, den nemme adgang danskerne har til at få et overblik over deres opsparing på PensionsInfo.dk. Det kan man også på engelsk fremover, så endnu flere får glæde af værktøjet.
Debatindlæg
9. jun. 2020

Syge- og ulykkesforsikring er et godt supplement

Debatindlæg bragt i Børsen 9. juni 2020
5. jun. 2020

Få styr på reglerne inden du tager på sommerferie

Skolernes sommerferie står for døren, og der er kommet en lille åbning i forhold til lande, man må rejse til. Det betyder, at der er en række elementer, man skal være opmærksom på.
29. maj. 2020

Pensionsindbetalingerne steg i 2019

De samlede pensionsindbetalinger steg i 2019 i alt med ca. 3,6 mia. kroner i forhold til 2018. Det svarer til en stigning på 3 procent, som flugter med de generelle lønstigninger og stigningen i beskæftigelsen. Indbetalinger til aldersopsparing stiger fortsat, og antallet af ordninger med aldersopsparing er vokset fra ca. 12.000 i 2013 til nu næsten 765.000.
27. maj. 2020

Morningtrain vinder ”Danmarks Sundeste Arbejdspladser – Initiativprisen 2020”

Webbureauet Morningtrain vinder den landsdækkende konkurrence ”Danmarks Sundeste Arbejdspladser – Initiativprisen 2020”.
14. maj. 2020

Vi klager sjældent over forsikringen

I 2019 klagede 1.362 forbrugere over deres forsikringsselskab til Ankenævnet for Forsikring. Det er lidt flere end året før, men forsikringsselskaberne i Danmark har de mest tilfredse kunder i Norden.
13. maj. 2020

Danskerne misser ulykkesforsikringen

Mange danskere har ikke styr på, hvad en ulykkesforsikring egentlig dækker – og det til trods for at knap hver tredje har brugt den. Det viser ny Epinion-undersøgelse foretaget for Forsikringsguiden.dk
Kommentar
12. maj. 2020

Håndsrækning til de økonomisk trængte danske rejsebureauer

Forsikring & Pension bakker op om den politiske aftale om en hjælpepakke til rejsebranchen.
Debatindlæg
7. maj. 2020

Dansk økonomi kan styrkes gennem fleksibel tilbagetrækning

Debatindlæg bragt i Altinget 7. maj 2020
5. maj. 2020

Danskerne vurderer deres arbejdsplads positivt, hvis der er sundhedsfremmende initiativer

Vær med til at kåre Danmarks sundeste arbejdsplads. Sundhed er vigtigt - det mener et stort flertal af danskerne. En ny undersøgelse viser, at 74 procent tillægger sundhedsfremmende initiativer på arbejdspladsen positiv betydning.
24. apr. 2020

Hold igen med at sende attestanmodninger til den praktiserende læge

Nu er der åbnet op for, at landets pensions- og forsikringsselskaber igen kan sende attestanmodninger til de praktiserende læger. Ifølge de praktiserende lægers organisation har lægerne også tid til at prioritere det. Men Forsikring & Pension opfordrer dog sine medlemmer til at være tilbageholdende.
Debatindlæg
22. apr. 2020

Den danske pensionsmodel har aldrig været vigtigere

Kronik bragt på børsen.dk den 22. april 2020
17. apr. 2020

Nu kan du sammenligne forsikringer online til hele husstanden

Forsikringsguiden.dk lancerer en ny funktion, så danskere for første gang online kan sammenligne forsikringspakker på tværs af selskaber. Den nye funktion skal sikre, at forbrugerne får en overskuelig sammenligning af priser og dækning, også når der sammenlignes mere end én forsikring.
16. apr. 2020

Regeringen, KL, Danske Regioner og PLO blev i påsken enige om en gradvis åbning af sundhedsvæsenet

Den gradvise åbning sker i henhold til en plan lavet af Sundhedsstyrelsen. Planen er, at aktiviteten i sundhedsvæsenet skal øges gradvist, men at de smittereducerende tiltag og nye konsultationsformer (telefon og video) skal bibeholdes. Den gradvise åbning er startet hos de alment praktiserende læger og speciallæger.
3. apr. 2020

Pas på forsikringerne i din pensionsordning

Rigtig mange danskere mister i denne tid deres job. Den aktuelle krise kan vare længe, og flere kommer måske til at melde sig ledige i den kommende tid – men vær opmærksom på pensionen.
2. apr. 2020

Hjælp til at se med tyvens øjne

Det nye StopIndbrud.dk hjælper dig med at se dit hjem og dine ting med en tyvs øjne. Et interaktivt Danmarkskort viser, hvor slemt det står til med indbrud i de enkelte kommuner. Og nyt er også en podcast, hvor man kan komme i lære som indbrudstyv.
1. apr. 2020

Hjælp til fysioterapeuter med tilgodehavender

Fysioterapisektoren er i denne tid truet på sin eksistens på grund af et kritisk fald i antallet af patienter.
31. mar. 2020

Lempelser af brugen af de alment praktiserende læger

Efter et par uger, hvor der har været stort pres på de praktiserende læger, ser det nu ud til at løsne lidt op.
25. mar. 2020

Q&A: Sådan er du dækket af arbejdsskadeforsikring ved hjemmearbejde

Store dele af befolkningen arbejder i denne tid hjemme. Men hvordan er man så sikret, hvis man kommer ud for en arbejdsskade? Forsikring & Pension har samlet en række spørgsmål og svar.
20. mar. 2020

Coronainitiativerne er meget værdifuld hjælp

Folketinget med regeringen i spidsen håndterer i øjeblikket Corona-situationen på en måde, vi alle kan være tilfredse med - og har stor gavn af både på den korte og den lange bane, mener Forsikring & Pension. Forsikrings- og pensionsbranchen fortsætter sin del af hjælpen.
16. mar. 2020

Forsikring & Pension henstiller til at begrænse indhentning af helbredsoplysninger

Forsikring & Pension opfordrer sine medlemmer til at bakke op om den aktuelle prioritering i sundhedsvæsenet. Det skal bl.a. ske ved at undlade at igangsætte indhentning af helbredsoplysninger, medmindre det er absolut nødvendigt.
15. mar. 2020

Coronavirus – hvordan er du dækket på din rejse- og afbestillingsforsikring?

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser i hele verden frem til den 13. april 2020. Det er en uvant situation for alle. Vi har samlet de mest aktuelle spørgsmål og svar på, hvordan din rejse- og afbestillingsforsikring dækker.
13. mar. 2020

Når myndighederne fraråder rejser til udlandet

Forsikring & Pension guider her til konsekvenserne for rejseforsikringen.
11. mar. 2020

Forsikringssvindelen er dyr for de ærlige kunder

Forsikringsselskaberne afslører nu forsikringssvindel for over 800 millioner kr. om året. Det viser helt nye tal fra brancheforeningen Forsikring & Pension. Hvis ikke der blev svindlet, kunne de ærlige kunder rundt regnet spare 1.100 kr. om året pr. husstand.
5. mar. 2020

Kontant håndbog om sociale ydelser

Forsikring & Pensions håndbog "Sociale Ydelser 2020" giver kontant besked om takster og regler for en lang række offentlige ydelser, fx boligstøtte, dagpenge, efterløn, kontanthjælp, børnetilskud, SU, arbejdsskade, fleksydelse, folkepension, resurse- og jobafklaring og revalidering m.m.
20. feb. 2020

Ambitiøs digitaliseringspakke skal styrke Europa

EU-kommissionen har netop lanceret sin nye strategi for Europas digitale fremtid. Ambitionsniveauet understreges af, at digitaliseringspakken blev lanceret af både Kommissionsformand, Ursula von der Leyen, næstformand Margrethe Vestager, og kommissær for det indre marked, Thierry Breton.
8. feb. 2020

Hver tredje cyklist bruger mobilen

Alt for mange cyklister bruger mobilen håndholdt, når de cykler, viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension. I disse uger sætter en landsdækkende kampagne fokus på uopmærksomhed i trafikken.
7. feb. 2020

Per Bremer Rasmussen stopper i Forsikring & Pension

Adm. direktør Per Bremer Rasmussen stopper til august i år i Forsikring & Pension efter 15 år i spidsen for brancheorganisationen. Bestyrelsen sætter nu gang i processen med at finde en ny adm. direktør.
31. jan. 2020

Kommentar fra Forsikring & Pension til aftale om boligreguleringsloven

Måneders forhandlinger om boligreguleringsloven endte i går med en aftale mellem regeringen, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti og Alternativet.
29. jan. 2020

Få rejseforsikringen på plads, inden du klikker i skiene

Det er højsæson for skiskader. Mange tror, at det blå EU-sygesikringskort er godt nok på pisterne. Men det er det ikke, og det kan blive dyrt. Forsikringsoplysningen råder til at få styr på rejseforsikringen inden skiferien.
25. jan. 2020

Alvorlig sygdom og ulykker hos børn har store konsekvenser for hele familien

Hver 10. børnefamilie oplever på et tidspunkt, at et barn bliver ramt af en alvorlig sygdom eller ulykke. Både børn og forældre bliver negativt påvirket. Børnene klarer sig dårligere i skolen, og forældre med syge børn har lavere indkomst og bliver oftere skilt. Det viser to nye analyser.
22. jan. 2020

Indboforsikringen giver økonomisk førstehjælp på pisterne

Især unge danskere risikerer at få en ærgerlig regning med hjem fra skiferien. Hver tredje mangler nemlig en indboforsikring, der beskytter dem mod erstatningskrav, hvis de skader andre på skiferien.
23. dec. 2019

Nytårsaften må bilerne stå for skud

Årets sidste aften er højsæson for skader efter fyrværkeri og hærværk. Det kan blive dyrt for bilejerne, oplyser Forsikringsoplysningen, der her bringer de gode råd.
23. dec. 2019

Danmarks første branchespecifikke dataetiske principper

Som den første branche i Danmark har landets forsikrings- og pensionsselskaber vedtaget en række dataetiske principper, som fremover vil danne rammen for branchens brug af data.
20. dec. 2019

Nytår er farligst for børn og unge

Fyrværkeri og fest nytårsaften kan være en farlig cocktail – især for børn og unge under 25 år, advarer Forsikringsoplysningen på baggrund af erfaringer fra ulykker sidste år. En undersøgelse fra Forsikringsguiden viser, at hver femte af dem ikke har en ulykkesforsikring.
19. dec. 2019

Tyvene har en fest i julen

Mørket og de tomme hjem gør arbejdet alt for let for indbrudstyvene. Se dit hjem med tyvens øjne, find de svage punkter - lad som om, du er hjemme, råder Forsikringsoplysningen.
13. dec. 2019

Konkurrencerådet anerkender, at det danske pensionssystem er velfungerende og løser vigtige opgaver

Forsikring & Pension er tilfreds med ny rapport, som udover at anerkende det danske pensionssystem også lægger vægt på branchens arbejde for at sikre åbenhed og gennemsigtighed for forbrugerne.
11. dec. 2019

Ny investeringskoalition skal udbrede danske klimaerfaringer til udlandet

Forsikring & Pension er gået sammen med Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC) i et offentligt-privat partnerskab kaldet Climate Investment Coalition (CIC). Koalitionens formål er at udbrede den danske pensionssektors positive erfaringer med investering i grøn omstilling til udenlandske investorer.
10. dec. 2019

20-årig fødselar ved alt om din pension

Hver tredje af os ved ikke, hvor meget vi kan regne med at få udbetalt, når vi går på pension. Et log-in besøg på PensionsInfo.dk – der fylder tyve år i dag - giver det overblik, mange mangler.
Debatindlæg
5. dec. 2019

Danskere har svært ved at gennemskue deres pension

Læserbrev bragt i Børsen 5. december 2019
21. nov. 2019

Ny formand i Forsikring & Pension

Der er i dag afholdt generalforsamling med bestyrelsesvalg i Forsikring & Pension. Herefter konstituerede bestyrelsen sig med nyvalg af Laila Mortensen, Industriens Pension, som formand. Som næstformænd blev valgt Anne Mette Toftegaard, LB Forsikring, og Allan Polack, PFA Pension.
Kommentar
21. nov. 2019

Gode tanker fra Seniortænketanken

Seniortænketanken har netop fremlagt deres anbefalinger til at give seniorer et bedre arbejdsliv og få flere til at udskyde pensionen. Tænketanken blev nedsat af den tidligere regering i maj 2018, og den nuværende regering har tilkendegivet, at de vil lade sig inspirere af anbefalingerne fra Seniortænketanken.
Debatindlæg
5. nov. 2019

Væk med brodne kar uden at ødelægge boligmarkedet

Bragt i Politiken 5. november 2019