Tema
Debat

Nyheder

Nyheder

Forsikring & Pension


3. apr. 2020

Pas på forsikringerne i din pensionsordning

Rigtig mange danskere mister i denne tid deres job. Den aktuelle krise kan vare længe, og flere kommer måske til at melde sig ledige i den kommende tid – men vær opmærksom på pensionen.
2. apr. 2020

Hjælp til at se med tyvens øjne

Det nye StopIndbrud.dk hjælper dig med at se dit hjem og dine ting med en tyvs øjne. Et interaktivt Danmarkskort viser, hvor slemt det står til med indbrud i de enkelte kommuner. Og nyt er også en podcast, hvor man kan komme i lære som indbrudstyv.
1. apr. 2020

Hjælp til fysioterapeuter med tilgodehavender

Fysioterapisektoren er i denne tid truet på sin eksistens på grund af et kritisk fald i antallet af patienter.
31. mar. 2020

Lempelser af brugen af de alment praktiserende læger

Efter et par uger, hvor der har været stort pres på de praktiserende læger, ser det nu ud til at løsne lidt op.
25. mar. 2020

Q&A: Sådan er du dækket af arbejdsskadeforsikring ved hjemmearbejde

Store dele af befolkningen arbejder i denne tid hjemme. Men hvordan er man så sikret, hvis man kommer ud for en arbejdsskade? Forsikring & Pension har samlet en række spørgsmål og svar.
20. mar. 2020

Coronainitiativerne er meget værdifuld hjælp

Folketinget med regeringen i spidsen håndterer i øjeblikket Corona-situationen på en måde, vi alle kan være tilfredse med - og har stor gavn af både på den korte og den lange bane, mener Forsikring & Pension. Forsikrings- og pensionsbranchen fortsætter sin del af hjælpen.
16. mar. 2020

Forsikring & Pension henstiller til at begrænse indhentning af helbredsoplysninger

Forsikring & Pension opfordrer sine medlemmer til at bakke op om den aktuelle prioritering i sundhedsvæsenet. Det skal bl.a. ske ved at undlade at igangsætte indhentning af helbredsoplysninger, medmindre det er absolut nødvendigt.
15. mar. 2020

Coronavirus – hvordan er du dækket på din rejse- og afbestillingsforsikring?

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser i hele verden frem til den 13. april 2020. Det er en uvant situation for alle. Vi har samlet de mest aktuelle spørgsmål og svar på, hvordan din rejse- og afbestillingsforsikring dækker.
13. mar. 2020

Når myndighederne fraråder rejser til udlandet

Forsikring & Pension guider her til konsekvenserne for rejseforsikringen.
11. mar. 2020

Forsikringssvindelen er dyr for de ærlige kunder

Forsikringsselskaberne afslører nu forsikringssvindel for over 800 millioner kr. om året. Det viser helt nye tal fra brancheforeningen Forsikring & Pension. Hvis ikke der blev svindlet, kunne de ærlige kunder rundt regnet spare 1.100 kr. om året pr. husstand.
5. mar. 2020

Kontant håndbog om sociale ydelser

Forsikring & Pensions håndbog "Sociale Ydelser 2020" giver kontant besked om takster og regler for en lang række offentlige ydelser, fx boligstøtte, dagpenge, efterløn, kontanthjælp, børnetilskud, SU, arbejdsskade, fleksydelse, folkepension, resurse- og jobafklaring og revalidering m.m.
20. feb. 2020

Ambitiøs digitaliseringspakke skal styrke Europa

EU-kommissionen har netop lanceret sin nye strategi for Europas digitale fremtid. Ambitionsniveauet understreges af, at digitaliseringspakken blev lanceret af både Kommissionsformand, Ursula von der Leyen, næstformand Margrethe Vestager, og kommissær for det indre marked, Thierry Breton.
8. feb. 2020

Hver tredje cyklist bruger mobilen

Alt for mange cyklister bruger mobilen håndholdt, når de cykler, viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension. I disse uger sætter en landsdækkende kampagne fokus på uopmærksomhed i trafikken.
7. feb. 2020

Per Bremer Rasmussen stopper i Forsikring & Pension

Adm. direktør Per Bremer Rasmussen stopper til august i år i Forsikring & Pension efter 15 år i spidsen for brancheorganisationen. Bestyrelsen sætter nu gang i processen med at finde en ny adm. direktør.
31. jan. 2020

Kommentar fra Forsikring & Pension til aftale om boligreguleringsloven

Måneders forhandlinger om boligreguleringsloven endte i går med en aftale mellem regeringen, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti og Alternativet.
29. jan. 2020

Få rejseforsikringen på plads, inden du klikker i skiene

Det er højsæson for skiskader. Mange tror, at det blå EU-sygesikringskort er godt nok på pisterne. Men det er det ikke, og det kan blive dyrt. Forsikringsoplysningen råder til at få styr på rejseforsikringen inden skiferien.
25. jan. 2020

Alvorlig sygdom og ulykker hos børn har store konsekvenser for hele familien

Hver 10. børnefamilie oplever på et tidspunkt, at et barn bliver ramt af en alvorlig sygdom eller ulykke. Både børn og forældre bliver negativt påvirket. Børnene klarer sig dårligere i skolen, og forældre med syge børn har lavere indkomst og bliver oftere skilt. Det viser to nye analyser.
22. jan. 2020

Indboforsikringen giver økonomisk førstehjælp på pisterne

Især unge danskere risikerer at få en ærgerlig regning med hjem fra skiferien. Hver tredje mangler nemlig en indboforsikring, der beskytter dem mod erstatningskrav, hvis de skader andre på skiferien.
23. dec. 2019

Nytårsaften må bilerne stå for skud

Årets sidste aften er højsæson for skader efter fyrværkeri og hærværk. Det kan blive dyrt for bilejerne, oplyser Forsikringsoplysningen, der her bringer de gode råd.
23. dec. 2019

Danmarks første branchespecifikke dataetiske principper

Som den første branche i Danmark har landets forsikrings- og pensionsselskaber vedtaget en række dataetiske principper, som fremover vil danne rammen for branchens brug af data.
20. dec. 2019

Nytår er farligst for børn og unge

Fyrværkeri og fest nytårsaften kan være en farlig cocktail – især for børn og unge under 25 år, advarer Forsikringsoplysningen på baggrund af erfaringer fra ulykker sidste år. En undersøgelse fra Forsikringsguiden viser, at hver femte af dem ikke har en ulykkesforsikring.
19. dec. 2019

Tyvene har en fest i julen

Mørket og de tomme hjem gør arbejdet alt for let for indbrudstyvene. Se dit hjem med tyvens øjne, find de svage punkter - lad som om, du er hjemme, råder Forsikringsoplysningen.
13. dec. 2019

Konkurrencerådet anerkender, at det danske pensionssystem er velfungerende og løser vigtige opgaver

Forsikring & Pension er tilfreds med ny rapport, som udover at anerkende det danske pensionssystem også lægger vægt på branchens arbejde for at sikre åbenhed og gennemsigtighed for forbrugerne.
11. dec. 2019

Ny investeringskoalition skal udbrede danske klimaerfaringer til udlandet

Forsikring & Pension er gået sammen med Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC) i et offentligt-privat partnerskab kaldet Climate Investment Coalition (CIC). Koalitionens formål er at udbrede den danske pensionssektors positive erfaringer med investering i grøn omstilling til udenlandske investorer.
10. dec. 2019

20-årig fødselar ved alt om din pension

Hver tredje af os ved ikke, hvor meget vi kan regne med at få udbetalt, når vi går på pension. Et log-in besøg på PensionsInfo.dk – der fylder tyve år i dag - giver det overblik, mange mangler.
Debatindlæg
5. dec. 2019

Danskere har svært ved at gennemskue deres pension

Læserbrev bragt i Børsen 5. december 2019
21. nov. 2019

Ny formand i Forsikring & Pension

Der er i dag afholdt generalforsamling med bestyrelsesvalg i Forsikring & Pension. Herefter konstituerede bestyrelsen sig med nyvalg af Laila Mortensen, Industriens Pension, som formand. Som næstformænd blev valgt Anne Mette Toftegaard, LB Forsikring, og Allan Polack, PFA Pension.
Kommentar
21. nov. 2019

Gode tanker fra Seniortænketanken

Seniortænketanken har netop fremlagt deres anbefalinger til at give seniorer et bedre arbejdsliv og få flere til at udskyde pensionen. Tænketanken blev nedsat af den tidligere regering i maj 2018, og den nuværende regering har tilkendegivet, at de vil lade sig inspirere af anbefalingerne fra Seniortænketanken.
Debatindlæg
5. nov. 2019

Væk med brodne kar uden at ødelægge boligmarkedet

Bragt i Politiken 5. november 2019
27. okt. 2019

Rekord mange danskere vil have tjek på pensionen

Danskerne logger i stigende grad ind på PensionsInfo.dk for at undersøge, hvordan det står til med deres pensionsopsparinger. I gennemsnit har PensionsInfo.dk mere end 300.000 besøg hver måned. Det viser nye tal fra Forsikring & Pension.
26. okt. 2019

Tjek din pension på Pensionsdagen

I morgen den 27. oktober får vi en ekstra time i døgnet, når vi går fra sommertid til normaltid. Pensionsbranchen opfordrer til, at danskerne bruger den ekstra time på at tjekke pensionen. I år er der særligt fokus på begunstigelse.
Kommentar
25. okt. 2019

Kommentar fra Forsikring & Pensions bestyrelsesformand

20. okt. 2019

Danmark har et pensionssystem i verdensklasse

Ny international undersøgelse har igen kåret det danske pensionssystem til at ligge helt i top internationalt. Det sker i den internationale pensionsanalyse fra Melbourne Mercer Global Pension Index, der udkommer årligt.
19. okt. 2019

Mere end hver tredje dansker har ikke styr på deres pension

Mere end hver tredje dansker har ikke styr på pensionen, viser helt ny undersøgelse. Faktisk er det hele 38 procent, der angiver, at de ikke har styr på den økonomi, de skal leve af i den tredje alder. Derfor opfodrer en samlet pensionsbranche til, at man tjekker sin pension.
4. okt. 2019

1.600 klip for håndholdt mobil på tre uger

På kun tre uger har politiet uddelt flere end 1.600 klip for brug af håndholdt mobil m.v. bag rattet. I en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension siger 27 procent af bilisterne mellem 18 og 35 år, at det er acceptabelt at være uopmærksom, når man kører bil.
1. okt. 2019

Rådet for Pensionsprognoser klar med de ny beregningsforudsætninger

Afkastforudsætningerne på kort sigt er nedjusteret i otte ud af ti aktivklasser, mens afkastforudsætningerne på langt sigt er uændrede ift. sidste år.
23. sep. 2019

Pensionsbranchen offentliggør milliardinvesteringer i grøn omstilling

NEW YORK: Den danske pensionsbranche har sammen med regeringen på et event forud for FN’s klimatopmøde offentliggjort danske pensionsselskabers planer om at investere mere end 350 milliarder kroner frem mod 2030 i grøn om-stilling. Der er tale om investeringer i energiinfrastruktur og andre grønne aktiviteter som grønne aktier, grønne obligationer og investeringer i energieffektivt byggeri. Branchen har i forvejen investeret 126 milliarder kroner i grønne aktiver, og yderligere 35 milliarder kroner er allerede planlagt udmøntet. Med de nye investeringer kommer der dermed et markant løft af investeringer i bæredygtig omstilling.
18. sep. 2019

Effektiv dagsgebyr-ordning: Nu 70 procent færre uforsikrede køretøjer på vejene

Mens der i december 2018 var ca. 50.000 uforsikrede motorkøretøjer, er der efter ti måneder ”kun” godt 14.000 køretøjer, der nu kører rundt på vejene uden at have den lovpligtige ansvarsforsikring. Det viser nye tal fra DFIM, der står for at inddrive de lovbaserede dagsgebyrer.
11. sep. 2019

Der er gode rammer om valget af speciallæge

Hvis man har set DR Kontants udsendelse 11. september kan man få det indtryk, at forsikringsselskaber bruger ”forsikringsvenlige” speciallæger til at skrive speciallægeerklæringer. Men det er forkert. Branchen har klare retningslinjer for indhentning af speciallægeerklæringer, som har til formål at sikre en smidig proces for de skadelidte. Retningslinjerne understøtter lovgivningen, som siger, at speciallægerne altid skal agere objektivt.
25. aug. 2019

Sundhedsforsikringer er en god investering

Nye tal fra Forsikring & Pension viser, at sundhedsforsikringer forsat bliver mere og mere udbredt. Hvor antallet af danskere med en sundhedsforsikring i 2016 var 1.861.000 er det i 2018 nu steget til 2.016.000. Det svarer til en stigning på 154.000 personer.
15. aug. 2019

Præcisering om indregning af kursskæring og spreads i omkostninger

De markedskonforme spreads, som ikke skal indregnes i omkostningerne, afspejler et princip om, at kun de omkostninger, kunderne faktisk betaler, skal kommunikeres.
15. jul. 2019

Sommerhusejere har ikke styr på forsikringen

Knap hver fjerde sommerhusejer kender ikke indbosummen på deres fritidshusforsikring. Det viser nye tal fra Epinion lavet for Forsikringsguiden.dk. Danskerne kan dermed risikere ikke at få den tilstrækkelige erstatning, eller at de betaler en unødig høj pris på sommerhusforsikringen.
3. jul. 2019

5 år senere: Danskerne ved stadig ikke, hvad det blå sygesikringskort dækker

Denne sommer er det 5 år siden, at det blå sygesikringskort blev fast inventar i kufferten på rejser inden for EU. Danskere tror dog stadig, at det blå kort dækker meget mere, end det reelt gør. Det viser en ny rundspørge foretaget af Epinion på vegne af Forsikringsguiden.
20. jun. 2019

Unge glemmer rejseforsikringen

Mere end hver tredje ung har rejst uden for Norden uden en rejseforsikring. Det viser en ny rundspørge foretaget af Epinion på vegne af Forsikringsguiden. Det kan give store økonomiske problemer, hvis uheld eller sygdom rammer.
15. jun. 2019

Ansvarlige investeringer – hvordan forenes afkast og ansvarlighed?

Pensionsselskabers hovedopgave er at skaffe det bedst mulige afkast til pensionskunderne. Kravene til ansvarlighed, hensyn til bæredygtighed og verdensmål har i den seneste tid fået stor fokus fra kunder, NGO’er og politikere. Hvordan skal pensionsselskaberne navigere i en verden, hvor det ikke længere altid er det højeste afkast, som er det vigtigste for kunderne. Forsikring & Pension tager debatten på Folkemødet
14. jun. 2019

Omfattende indbrud og tyverier på tandlægeklinikker over hele landet

Forsikring & Pension advarer om, at der over hele landet er usædvanligt mange indbrud på tandlægeklinikker. Tyvene går systematisk efter dyrt tandlægeudstyr. - Hold godt øje med ”uventede patienter”, og opbevar det dyre udstyr sikkert, lyder rådet fra forsikringsselskabernes brancheforening.
14. jun. 2019

Hvordan ser fremtidens tilbagetrækning ud?

Skal vi senere eller tidligere på pension? Pensionsalderen har været diskuteret henover foråret og igennem valgkampen. På Folkemødet tager Forsikring & Pension en status.
14. jun. 2019

Forsikringsbranchen vil imødekomme danskernes stigende krav til ældrepleje

Danskerne bekymrer sig i stigende grad for, hvordan niveauet af ældrepleje bliver i fremtiden. I dag indbetaler stort set alle danskere til en arbejdsmarkedspension, og det betyder, at fremtidens pensionister går en tryg økonomisk tid i møde. Undersøgelser viser også, at fremtidige ældre ikke vil acceptere det nuværende niveau af ældreservice, kommunerne i dag tilbyder. Derfor kommer der et behov for nye, privatkøbte velfærdsprodukter, der fungerer som supplement til offentlig ældrepleje. Det er omdrejningspunktet for en debat på Folkemødet som Forsikring & Pension er vært for.
13. jun. 2019

Dataetik – hvor går grænsen?

Forsikrings- og pensionsbranchen har altid brugt data til at pulje og vurdere risici. Men hvor vi er gået fra at bruge nogle få data om den enkelte kunde tidligere til en del flere i dag, vil vi om nogle år kunne bruge massivt flere. Det er afgørende, at kunderne er trygge ved selskabernes brug af data. På Folkemødet ser vi på, hvad der er cool, og hvornår er det creepy.
29. maj. 2019

Danmarks Sundeste Arbejdsplads ligger i Ringsted

Medarbejderne i Arbejdernes Landsbanks filial i Ringsted tæller skridt, dyrker sanglege med et tvist af kollegamotion, spiller badminton og har årligt en aktivitetsjulekalender. Filialen er fortjent landsvinder af Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2019. Særpris for Mental Sundhed går til Revision Limfjord.
28. maj. 2019

Mød Forsikring & Pension på Folkemødet

Program for Forsikring & Pensions folkemødedebatter
24. maj. 2019

Rekord-få klager i forsikring

I 2018 var der kun 1.339 forbrugere, der klagede over deres forsikringsselskab til Ankenævnet for Forsikring. Det viser ny klagestatistik, og man skal helt tilbage til ankenævnets start for at finde så få klager.
Kommentar
24. maj. 2019

Er transaktions-skatten et Columbusæg eller tankespind?

Kommentar af Per Bremer Rasmussen, adm. direktør i Forsikring & Pension
4. mar. 2019

Akademikere er godt rustet i alderdommen

Når akademikere forlader arbejdsmarkedet, har de næsten lige så meget i pension, som de fik i løn via deres arbejde. Deres pensionsudbetalinger er kun 18 pct. mindre end deres indkomst som 58-årige, viser en ny analyse fra Forsikring & Pension.
3. mar. 2019

Sundhedstiltag på arbejdspladsen bliver mere og mere vigtig

Sundheds- og trivselstiltag er vigtige elementer for danskerne i deres vurdering af deres arbejdsplads. Knap halvdelen af cheferne, arbejder aktivt med at fremme fysisk og mental sundhed. Det er godt for virksomheden, den enkelte og for samfundsøkonomien. Især i en tid, hvor folk forventes at blive længere på arbejdsmarkedet.
1. feb. 2019

Din indboforsikring er guld værd på pisterne

Især unge danskere risikerer at få en grim overraskelse på skiferien. Hver tredje mangler en indboforsikring, der beskytter dem mod erstatningskrav ved uheld og ulykker på skiferien.
29. jan. 2019

Dagsgebyr-kampagne virker: 50 procent færre uforsikrede på vejene

En målrettet kampagne om konsekvenserne ved at køre uden ansvarsforsikring har halveret antallet af uforsikrede køretøjer. Det er derfor ”kun” 23.400 ejere eller brugere af et køretøj uden ansvarsforsikring, der fra den 29. januar 2019 bliver opkrævet et dagsgebyr på 250 kr.
23. jan. 2019

Ski-glæden kan hurtigt blive pist væk

Det er højsæson for skiskader. Mange tror, at det blå sygesikringskort er nok på pisterne, og det kan blive dyrt. Forsikringsoplysningen råder danskere til at få styr på rejseforsikringen inden skiferien.
17. jan. 2019

Kritik af forsikringsbranchen viste sig grundløs

Sikkerhedsstyrelsen bad Deloitte undersøge en række kritikpunkter mod forsikringsselskabernes rolle i forbindelse med tilstandsrapporter og ejerskifteforsikringer. Deloitte fastslår nu i rapport: ”Det kan ikke på baggrund af data dokumenteres, at de byggesagkyndige ikke agerer uvildigt”.
Debatindlæg
16. jan. 2019

De nye pensionsprognoser er lødig forbrugerinformation

Debatindlæg bragt i Børsen 16. januar 2019.
2. jan. 2019

Opdateret: Stormrådet erklærer stormflod i dele af Danmark

Stormrådet har i går og i dag afgjort, at der var stormflod i visse dele af landet, da vandstanden i de danske farvande steg til et meget højt niveau den 2. januar 2019 efter stormen Alfrida. Den 3. januar er stormflodsområderne udvidet.
21. dec. 2018

Pas på din bil nytårsaften

Nytårsaften er højsæson for skader efter fyrværkeri og hærværk. Det kan blive dyrt for bilejerne, oplyser Forsikringsoplysningen.
20. dec. 2018

Dyr cocktail: Krudt, sprut og tankeløs opførsel

Brug kun lovligt fyrværkeri, og tænk dig godt om, når du skyder nytåret ind, lyder rådet fra Forsikringsoplysningen.
20. dec. 2018

Forsikringssvindel bliver oftere opdaget

Der blev afsløret forsikringssvindel for 594 mio. kr. i 2017. Det er en stigning i forhold til året før. Hvis der ikke blev svindlet, kunne de ærlige kunder rundt regnet spare ca. 1.600 kr. om året pr. husstand. Det viser ny brancheundersøgelse fra Forsikring & Pension
20. dec. 2018

Vi ønsker bedre styr på pensionen

Hver tredje af os ved ikke, hvor meget vi kan regne med at få udbetalt, når vi går på pension. Det viser landsdækkende Epinion-undersøgelse. Et log-in på PensionsInfo.dk kan give det overblik, mange mangler
19. dec. 2018

Kursskæring og spreads skal medregnes i kundernes omkostninger

Fremover skal pensionsselskaber medregne kursskæring og spreads i opgørelsen af kundernes omkostninger. Den nye praksis ændrer ikke ved det beløb, der ender på kundernes depot. Men omkostningstallet bliver højere. Det afspejler blot, at investeringsafkastet før omkostninger er tilsvarende højere.
11. dec. 2018

Nu kan du blive klogere på ejerskifteforsikringen

Skal jeg købe en ejerskifteforsikring? Hvor kan jeg købe den? Hvad dækker den, og hvad koster den? - Forsikring & Pensions nye værd-at-vide guide hjælper forbrugerne med at få styr på en vanskelig forsikring.
Debatindlæg
7. dec. 2018

Forsikring & Pension til Yngre Læger: Jeres kritik bygger på myter

Debatindlæg bragt i Altinget 7. december 2018
6. dec. 2018

Topmøde om mentalt overskud

Hvad skal der til for, at danskerne får mere overskud i hverdagen og mindre stress? Det skal politikere, organisationsledere og direktører finde svar på fredag d. 7. december ved et topmøde på Christiansborg
Kommentar
4. dec. 2018

Finansloven tager godt hånd om pensionsudfordringer

Med den netop indgåede finanslovsaftale har regeringen taget endnu et positivt skridt i retningen mod at få styr på de uhensigtsmæssigheder, der har været på pensionsområdet. Forsikring & Pension roser de nye initiativer
2. dec. 2018

Landsdækkende kampagne skydes i gang for lovpligtige ansvarsforsikringer

50.000 køretøjer på vejene har i dag ikke den lovpligtige ansvarsforsikring. Det kan koste ejeren eller brugeren dyrt, hvis han eller hun påkører og invaliderer et andet menneske uden at være forsikret. For at få flest mulige til at få orden i deres forsikringsforhold træder en ny lov i kraft 1. januar 2019, der aktiverer et dagsgebyr på 250 kroner hos de, der fra årsskiftet ikke har forsikret deres køretøj. En stor kampagne vil fra 3. december informere om dagsgebyret, som et stort flertal i befolkningen, ifølge Epinion, også finder rimeligt.
26. nov. 2018

Nye pensionsprognoser: Pensionister undgår lavere afkast

Fremtiden byder på lavere afkast og højere renter. Det fastslår et sagkyndigt råd, der netop er kommet med nye forudsætninger til de beregninger, pensionsselskaberne giver til deres kunder. Pensionsbranchen justerer derfor beregningerne, og det går særligt ud over unge danskere med lang tid til pensionering. Nuværende pensionister berøres stort set ikke. Sådan lyder det fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.
26. nov. 2018

Nye pensionsprognoser skaber tryghed for danskernes opsparinger

Forsikring & Pension og Finans Danmark er klar med nye pensionsprognoser. De seneste års ekstraordinære økonomiske situation med høje afkast kan ikke fortsætte, og det medfører lidt lavere pensionsprognoser fremadrettet. Det skaber tryghed for de danske pensionsopsparere, lyder det fra brancheorganisationerne.
15. nov. 2018

Digital infrastruktur gavner danskerne

Forsikring & Pensions årsmødet 2018
14. nov. 2018

Den tredje alder har aldrig været længere

Den gruppe danskere, der går på pension nu, kommer til at være dem, der kan nyde flest år som pensionister
Debatindlæg
1. nov. 2018

Vi investerer gerne grønt - men risikofrit er det ikke

Debatindlæg bragt i Børsen 1. november 2018
27. okt. 2018

Partnere kan nu tjekke hinandens pensioner

I dag kan man tjekke sin egen indbetaling til pensionen på PensionsInfo.dk, og se om man sparer nok op. Men fremover er det også muligt at få et overblik over pensionsopsparingen for ens partner eller kommende kæreste
23. okt. 2018

Mange danskere har stadig ikke styr på deres pension

En femtedel af danskerne ved ikke, hvor meget deres arbejdsgiver indbetaler af deres løn til pension hver måned. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion på vegne af Forsikring & Pension.
22. okt. 2018

Danmarks pensionssystem får topkarakter i international undersøgelse

De foregående seks år er det danske pensionssystem blevet kåret som det bedste blandt 30 lande i verden. Danmark scorer flere point end de foregående år, men marginaler gør, at Danmark i år mister førstepladsen til Holland. Det viser ny rapport fra Mercer, som i år har inkluderet hele 34 lande i deres vurdering.
15. okt. 2018

Sådan undgår vi oversvømmede huse

Store, intense regnskyl udfordrer Danmark. Derfor har eksperter og grundejere nu samlet deres viden i en guide til selvhjælp, så grundejerforeninger selv kan sikre sig mod klimaudfordringer.
11. okt. 2018

Ny service gør det nemt at sammenligne tilbud på rejseforsikringer

På Forsikringsguiden.dk er det netop blevet muligt at sammenligne pris, dækning og service på rejseforsikringer hos et stort antal selskaber.
2. okt. 2018

Stor stigning i arbejdsløshedsforsikringer

Nye tal fra Forsikring & Pension viser en stor stigning af forsikrede med en arbejdsløshedsforsikring. Dette til trods for, at Danmark befinder sig i en højkonjunktur periode.
18. sep. 2018

Danskerne tager afstand fra uopmærksom kørsel

Ni ud af ti danskere mener, at det er socialt uacceptabelt at benytte håndholdt mobil bag rattet. Det viser en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension. Alligevel sigtede politiet sidste år 19.000 personer for at tale i håndholdt, mens de kørte i trafikken.
12. sep. 2018

Hver sjette erhvervschauffør kigger på mobilen

Hele 17 pct. af erhvervschaufførerne læser sms, mail eller indhold på nettet, mens han eller hun kører i trafikken. Det viser en ny undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension præsenterer på en konference i dag. Transportministeren vil skærpe straffen.
10. sep. 2018

Lad forsikrings- og pensionsbranchen supplere det offentlige

Vi er klar til at tilbyde yderligere services for at sikre, at danskerne får tilbud, der matcher de forventninger, de har til velfærdssamfundet. ​
9. sep. 2018

Har vi kontrollen over stress?

Stress står som en af de største sundhedsudfordringer vi har i Danmark og mange rammes årligt med symptomer. Er det løbet løbsk eller kan vi lægge låg på udviklingen?
Debatindlæg
4. sep. 2018

Mentalt overskud skal erstatte stress

En politisk indsats for at forebygge et af vores helt store samfundsproblemer, stress, bør også omfatte at sætte positivt fokus på, hvordan vi skaber mentalt overskud. Hele livet.
3. sep. 2018

Overskud er modgift til stress

​Ny kampagne: StressAlliancen skyder mandag den 3. september gang i en landsdækkende kampagne for at få skabt mere mentalt overskud i Danmark.
25. jul. 2018

Pensionsbranchen investerer fem gange mere i grøn end i sort energi

Når danskernes pensionskroner skal yngle verden over, investeres der i dag næsten fem gange så mange penge i grøn energi i forhold til investeringer i sorte energikilder. Det er en markant stigning igennem de seneste år. Pensionsbranchen understøtter dermed i stigende grad samfundets grønne omstilling. Det viser en ny undersøgelse fra Forsikring & Pension.
5. jul. 2018

Nyt ekspertråd skal sikre præcise og troværdige pensionsprognoser

Det bliver en kompetent gruppe bestående af professor Jesper Rangvid, tidl. overvismand Torben M. Andersen og formanden for Finansiel Stabilitet, Peter Engberg Jensen, der skal fastlægge forudsætninger for fremtidens pensionsprognoser.
16. jun. 2018

Pensionsbranchen er parat til at hjælpe fremtidens ældre

Der kommer flere ældre, og det offentlige system er under pres som aldrig før. Samtidig stiller danskerne højere krav til deres alderdom end tidligere.
16. jun. 2018

Dansk pensionsbranche vil vise vejen for finansiel bæredygtighed

Den danske pensionsbranche er allerede nået langt, når det kommer til bæredygtige investeringer. Derfor hilser branchen EU’s nye plan for bæredygtige investeringer velkommen samtidig med, at den opfordrer EU til at huske balancen mellem at investere bæredygtigt og ansvarligt. For bliver investeringerne alt for risikable, går det ud over pensionsopsparerne, lyder det fra Forsikring & Pension på brancheorganisationens debat på Folkemødet om ansvarlige investeringer.
15. jun. 2018

Forsikringsbranchen: Mere forbrugerinformation forvirrer forbrugerne

Forbrugerinformation skal være til gavn for forbrugerne. Men det glemmer politikerne og myndighederne ofte, når de presser mere regulering og flere regler ned over forsikrings- og pensionsselskaberne. Det går ud over de danske forbrugere, der ikke kan finde rundt i regeljunglen. Sådan lyder det fra Forsikring & Pension på brancheorganisationens debat om forbrugerregulering på Folkemødet.
15. jun. 2018

Stressramte skal hurtigt hjælpes i arbejde igen

​Den er helt gal med folkesundheden, når hver fjerde er stressramt, og der er 17.000 sygemeldinger hver dag med baggrund i stress. Alle må tage ansvar, hvis den barske virkelighed skal ændres, lyder det fra Forsikring & Pension i en folkemødedebat på Bornholm.
14. jun. 2018

Forsikringsbranchen til danskerne: Vi vil gerne bruge jeres data – men ikke uden jeres accept

Den stadigt stigende digitalisering gør det muligt at skræddersy forsikringsprodukter til gavn for den enkelte forbruger. Det forudsætter brug af data og lov til at bruge dem, siger vicedirektør Thomas Brenøe fra Forsikring & Pension på brancheorganisationens debat på Folkemødet om ”Smart Life - smart forsikring?”
29. maj. 2018

Tridan/Quickparts kåret som landsvinder af ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2018”

Grossistvirksomheden Tridan/Quickparts i Sønderborg har vundet landsprisen og kunne tirsdag 29. maj kåres til Danmarksvinder af Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2018. Samtidig kåres IIH Nordic i København som vinder af Særprisen for Mental Sundhed.
29. maj. 2018

Program for Forsikring & Pensions folkemødedebatter

Kom forbi til en af vores spændende debatter om alt fra forsikringer i en digital verden, forbrugerregulering, fastholdelse af stressramte, EU efter Brexit, fremtidens ældre og deres behov – til ansvarlige investeringer i EU. Vi ses i Forsikring & Pensions telt, G3 Ydermolen.
25. maj. 2018

Forsikringskunder klager sjældent

I 2017 var der 1.418 forbrugere, der ønskede at klage over deres forsikringsselskab til Ankenævnet for Forsikring. Det er lidt flere klager end året før, men klagetallet er stadig uhyre lavt.
18. maj. 2018

Dagsgebyr for manglende ansvarsforsikring på køretøj

Folketinget har netop vedtaget en ny lov om indførelse af dagsgebyr for manglende ansvarsforsikring på motordrevne køretøjer. Loven træder i kraft 1. januar 2019 og får betydning for omkring 50.000 ejere af motordrevne køretøjer i Danmark, som i dag mangler ansvarsforsikring. DFIM skal stå for inddrivelse af dagsgebyr og for at udbrede kendskabet til den ny lov.
17. maj. 2018

Vækstmilliarderne ruller ikke rigtigt i Danmark

Investeringer fra både indland og udland går Danmarks næse forbi. En tredjedel af danske virksomheder med udenlandske investeringer kunne have investeret deres penge i Danmark i stedet for, viser Forsikring & Pensions undersøgelse af 1.118 danske virksomheder.