Tema
Debat

Vigtige signaler i statsministerens åbningstale om digitalisering og klima

6. okt. 2020
I vores brancheorganisation hæfter vi os ved statsministerens klare signaler på to helt afgørende felter for samfundsudviklingen de kommende år.

 - Statsministeren siger klart, at Danmark skal fortsætte det ambitiøse arbejde som foregangsland i den grønne omstilling. Det kommer til at kræve massive investeringer, som staten ikke kan klare alene. Derfor er det afgørende, at der skabes de rette rammer, så pensionsbranchen fortsat kan øge de grønne investeringer hånd i hånd med afkast til borgernes pensionsopsparing, siger administrerende direktør Kent Damsgaard.

 - Klima handler ikke kun om milliardstore investeringer, men også om vores adfærd og her er forsikringsselskaberne klar til at spille en endnu større rolle. Der er et meget stort klimapotentiale ved i langt højere grad at sikre forebyggelse, før skaderne sker. Men her er nogle lovgivningsmæssige barrierer, som vi skal have fjernet, for at vi for alvor kan sætte skub på udviklingen. Det ser vi frem til en dialog med regeringen om, siger Kent Damsgaard.

 - Det er rigtigt dejligt at høre, at regeringen nu igen taler om vigtigheden af digitalisering. Vi har brug for bedre rammer for at udveksle data mellem forskellige aktører – ikke mindst mellem den offentlige og private sektor, så vi både kan sikre den enkelte borgers tillid og tryghed og samtidig kan udvikle nye og mere sammenhængende løsninger, afslutter Kent Damsgaard

Vil du modtage vores nyheder på mail?