Tema
Debat

Vi ønsker hjælp til at undgå skader – og genbrugte produkter i erstatning

83 pct. af danskere vil gerne have hjælp fra deres forsikringsselskab til at forebygge skader, viser ny undersøgelse fra F&P. Og 75 pct. vil godt have brugte produkter i erstatning frem for nye, hvis det kan gavne klimaet. 45 pct. vil gerne.

 

Denne nyhed er præciseret i forhold til første udgave af nyheden. Vi skrev oprindeligt, at 75 pct. gerne ville have brugte produkter. 

 

F&P har spurgt danskerne, hvad de synes, et forsikringsselskab skal have mest fokus på. Her er der ikke meget tvivl. Dækning og pris betyder mest, men på tredjepladsen kommer ”hjælp med at forebygge skader”.

 

83 pct. af danskere vil gerne have hjælp fra deres forsikringsselskab til at forebygge skader.

 

- Det er et vigtigt signal fra vores kunder, når vi taler om grøn omstilling i Danmark. Ud fra et klimasynspunkt er det klart bedst helt at undgå skader. Så skadesforebyggelse er en rigtig god vej at gå klimamæssigt, siger underdirektør Pia Holm Steffensen, F&P.

 

Ja til genbrug, hvis det kan gavne klimaet

Undersøgelsen viser også, at hvis det kan gavne klimaet, så vil 75 pct. af danskerne godt have brugte produkter i erstatning frem for nye (45 pct. vil gerne) og knap 65 pct. vil godt have repareret bilen med brugte dele, hvis det kan gavne klimaet (40 pct. vil gerne).

 

- Jeg tror, vi over de kommende år vil se, at forsikringsselskaberne sammen med deres kunder mere og mere går i retning af både forebyggelse og genbrug i forbindelse med udskiftning og reparationer af skader, siger underdirektør Pia Holm Steffensen, F&P.

 

Forsikringsselskaberne vil gerne arbejde endnu mere aktivt med skadesforebyggelse i samarbejde med kunder og leverandører.

 

- Fx ved at forebygge skader ved at levere og installere skadeforebyggende produkter. Det kan være med til at øge forebyggelsesindsatsen til glæde for både kunderne, klimaet og forsikringsselskabernes erstatningsprocenter, siger Pia Holm Steffensen.

 

Det kunne fx være at installere højvandslukkere i afløb, sms-alarmer i afløbspumper, rørdetektorer til sporing af vandlæk eller andre tiltag, der kan være med til at holde vandet fra skybrud og oversvømmelser ude af huset.

 

 

Kilde: Epinion og F&P 2021.

 

 

 

Kilde: Epinion og F&P 2021.

Kontakt


Forsikring og Forebyggelse

Pia Holm Steffensen

Underdirektør
+45 41 91 91 40
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.