Ufaglærte og faglærte pensionister har størst fremgang i indkomst

Publiceret 08.07.2020

Ufaglærte og faglærte personer over 64 år har haft den største fremgang i indkomsten efter skat over de seneste næsten 20 år. Stigningen skyldes større pensionsudbetalinger for ufaglærte og faglærte som følge af udbredelsen af arbejdsmarkedspensioner til disse grupper. Det viser en ny analyse fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

 

Siden år 2000 er indkomsten efter skat vokset med 1,8 procent om året for ufaglærte og faglærte personer over 64 år. For personer over 64 år med videregående uddannelse og personer under 64 år som helhed har væksten været 1,2-1,3 procent om året, når der er taget højde for prisstigninger (se figur 1).

 

- De ufaglærte og faglærte begyndte for de flestes vedkommende først at spare op til pension, da pension blev en del af deres overenskomst med indførslen af arbejdsmarkedspensionerne i begyndelsen 1990’erne. Det er nu 30 år siden arbejdsmarkedspensionerne blev bredt ud til LO/DA-området, og det høster særligt de ufaglærte og faglærte pensionister over 64 år altså gevinsten af i dag, fortæller Karina Ransby fra Forsikring & Pension.