Tema
Debat

F&P: Udspil sender en ekstraordinær regning til danske pensions- og forsikringskunder

19. nov. 2021
Skatteministeriet har præsenteret sit første råudkast til udmøntning af særskatten til medfinansiering af aftalen om tidlig pension fra oktober 2020. Men lovudkastet, som ventes fremlagt i februar, vælter ekstraskatter for mere end 1,5 gange det planlagte provenu over på selskaberne – og deres kunder. F&P opfordrer regeringen, Folketinget og myndighederne til at fremrykke og udbrede indførelsen af digitale kasseapparater, så tidlig pension i langt højere grad finansieres med indtægter fra kampen mod moms- og skattesvindel.

 - Lovudkastet til særskatten lægger op til at sende en voldsom ekstraregning til de danske forsikrings- og pensionsselskaber og dermed alle deres kunder. Lovudkastet viser, at hvis man går den vej, bliver regningen 1,5 så stor som det planlagte provenu. Det skyldes, at finansiel forretning presses ud af Danmark, fordi det bliver mindre attraktivt at gøre forretninger her i landet. Det er helt skævt, siger adm. direktør Kent Damsgaard.

Han opfordrer til, at politikerne og myndigheder kigger kritisk på særskatten og udmøntningen af den.

 - Når man i Skatteministeriet åbenbart vurderer, at forvridningen ved en ekstra selskabsskat er så stor, bør man se sig om efter alternativ finansiering. At opkræve 2 mia. kr. for at ende med et provenu på 1,25 mia. kr. er simpelthen ikke fair over for de danske forsikrings- og pensionskunder, siger Kent Damsgaard.

Ifølge aftalen om særskatten skal provenuet fra indførelse af digitale kasseapparater i 2024 målrettet moms- og skattesnyd bruges til at reducere den finansielle sektors bidrag. F&P opfordrer politikerne til at overveje, hvordan det i langt højere grad er indtægterne fra kampen mod moms- og skattesvindel, som finansierer ordningen om tidlig pension.

 - De digitale kasseapparater er et effektivt våben i kampen mod snyd med momssvindel. Folketingets partier har allerede aftalt, at indtægterne herfra kan bruges til at mindske eller helt fjerne ekstraregningen fra særskatten. Lad os da få rullet de digitale kasseapparater hurtigere og bredere ud til alle de brancher, hvor der påviseligt er store problemer med snyd med skat og moms – og bruge pengene derfra til at finansiere ordningen med tidlig pension i stedet for at sende ekstraregninger til forsikrings- og pensionskunderne, siger Kent Damsgaard.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.