Tema
Debat

Massivt dansk aftryk på nordeuropæisk tilsagn om grønne investeringer

2. nov. 2021
De nordiske statsministre og ledere har netop været samlet til event på COP26 i Glasgow. Her løftede de sløret for et tilsagn på 830 grønne milliarder til klimaomstillingen fra pensionsselskaber i Norden og UK. Statsminister Mette Frederiksen og adm. direktør Kent Damsgaard, Forsikring & Pension fortalte på eventet, at hele 350 mia. kr. alene kommer fra F&P’s medlemmer.

Til en event under COP26 har statslederne diskuteret private investeringer og den grønne omstilling. Arrangør er World Climate Foundation.

 

- Med et tilsagn på 830 mia. kr. sender pensionsselskaberne i Danmark, Norden og UK et vigtigt signal om, at vi sammen prioriterer den grønne omstilling højt. Vi vil være en ledende region for grønne løsninger til hele verden. Vi vil skabe arbejdspladser og eksport og samtidigt bidrage til et bedre klima. Jeg er glad for, at vi kan vise Danmark som rollemodel her på COP26, siger statsminister Mette Frederiksen.

 

Ud af de i alt 830 milliarder til grøn omstilling står de danske pensionsselskaber i F&P for 350 mia. kr., hvad svarer til mere end 40 pct. Det nordeuropæiske tilsagn er skabt ud fra dansk forbillede, da de danske pensionsselskaber og F&P allerede tilbage i 2019 tilkendegav at de frem mod 2030 vil investere 350 mia. kr. i grønne investeringer. Derfor var F&P’s administrerende direktør Kent Damsgaard inviteret med som taler til eventen.

 

- Danske pensionsselskaber er helt i front, når det det kommer til grønne investeringer. Vores medlemmer står for en meget stor del af hele det nord-europæiske tilsagn. Og det er vores tilsagn, der er rollemodel for resten af Norden og UK. Det er jeg da stolt af og jeg håber, at vi med det her initiativ sammen med statsminister Mette Frederiksen kan være med til at sætte Danmark på det grønne verdenskort, siger Kent Damsgaard, adm. direktør, F&P.

 


Figuren illustrerer det danske tilsagn på DKK 350 mia., som blev givet tilbage i 2019 af de danske pensionskasser (Forsikring & Pensions medlemmer) og det nye nordeuropæiske tilsagn på DKK 480 mia., hvori den danske pensionskasse ATP er inkluderet.


ATP har for få dage siden for første gang offentliggjort et klimatilsagn, der indgår som en del af det nordeuropæiske tilsagn. Derfor deltog ATP også på eventen i Glasgow.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.