Tema
Debat

Stærkt hold til Pensionskommissionen

23. nov. 2020
Det er store udfordringer, som Pensionskommissionen skal komme med løsninger på, og derfor hilser Forsikring & Pension regeringens sammensætning af kommissionen velkommen.

Regeringen har netop offentliggjort medlemmerne til den kommission, der skal komme med forslag til, hvordan vi kan fremtidssikre det danske pensionssystem. Det er vigtigt at understøtte de seniorer, der kan og vil blive længere på arbejdsmarkedet.

Forsikring & Pensions formand, Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension, er med i kommissionen. Det er vigtigt, at branchen er repræsenteret i det forestående arbejde med at sikre mere fleksibilitet og enkelthed.

- Vi er naturligvis rigtigt glade for, at beskæftigelsesministeren inddrager branchen i arbejdet og at vores formand, Laila Mortensen, bliver en del af kommissionen. Vores branche kan bidrage med en dyb viden om produkter og regulering til det kommende arbejde. Fx om danskernes tilbagetrækningsmønster og det økonomiske samspil mellem de offentlige og private pensioner, fortæller Kent Damsgaard, adm. direktør i Forsikring & Pension.

Pensionskommissionen har tidligere beskæftigelsesminister Jørn Neergaard som formand, og de øvrige medlemmer er:

  • Laila Mortensen, formand i Forsikring & Pension samt adm. direktør i Industriens Pension
  • Dorrit Vanglo, adm. direktør LD Fonde
  • Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, prof. i økonomi ved Københavns Universitet
  • Lars Andersen, direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

- Danmark er netop igen kåret til at have et pensionssystem i verdensklasse, men vi ser stadig en række udfordringer, der bør tages hånd om. Der bør være mere fleksibilitet, da det ikke nødvendigvis er en enten-eller-beslutning at trække sig tilbage. Samtidig skal ændringer helst bidrage til at gøre det samlede pensionssystem mere enkelt at overskue for den enkelte dansker. Derfor er det godt, at kommissionen skal se på, hvad der kan laves af tilpasninger til gavn for den enkelte dansker, fortæller Kent Damsgaard.

- Vi glæder os til at følge arbejdet frem mod begyndelsen af 2022, hvor kommissionen skal afrapportere. Hele branchen – og vi som organisation – er i den grad klar til at bidrage til denne vigtige opgave, slutter Kent Damsgaard.

Vil du modtage vores nyheder på mail?