Tema
Debat

Ny undersøgelse: Rekordmange danskere tjekker pensionen

31. okt. 2021
Selv om mange danskere giver udtryk for, at de ikke interesserer sig for deres pensioner, så oplever pensionsbranchen en markant stigning i antallet, der tjekker deres indestående. Coronakrisen har stimuleret interessen, og rekordmange danskere tjekker deres pension viser ny undersøgelse.

Mange af os ønsker at have bedre styr på vores pensioner, viser ny undersøgelse. Under halvdelen af os har helt styr på, hvad vi har at gøre godt med efter pensionsalderen, og derfor er det en god idé løbende at tjekke ens pensionsopsparing. Det gør flere og flere danskere heldigvis også. Der er et historisk stort antal danskere, der klikker sig ind på PensionsInfo.dk, som er den officielle portal, hvor man kan få et samlet overblik over ens pensionsordninger og -aftaler.

 

- Vi har oplevet en markant stigning i brugere af PensionsInfo. Der er mere end 1,5 million danskere om året, der går ind og bruger vores pensionsværktøj. De foreløbige tal for i år viser, at der bliver sat endnu en rekord, når året er gået, fortæller Karina Ransby, underdirektør i Forsikring & Pension.

 

Det er, naturligt nok, de ældre, som er de flittigske brugere af PensionsInfo. Fra 60-årsalderen og frem er det godt halvdelen af befolkningen, der benyttede PensionsInfo sidste år. Ellers er det i gennemsnit 1/3 af befolkningen, der bruger portalen hvert år.

 

- Vi oplever, at mange bruger PensionsInfo i forbindelse med livsbegivenheder som fx køb af hus, skilsmisse eller ved låneomlægning. Men flere og flere bruger den også til at holde øje med de forsikringsordninger, som følger med pensionen. Man kan nemlig se de forventede udbetalinger ikke kun ved pension men også, hvis man går hen og bliver syg, fortælle Karina Ransby.

 

Selv om vi bliver bedre til at tjekker vores pensionsordninger, så er der forsat mange, der sjældent eller aldrig tjekker deres opsparinger. Det er baggrunden for at en samlet pensionsbranche holder 'Pensionsdagen' i dag - den sidste søndag i oktober, hvor alle selskaber opfordrer deres medlemmer og kunder til at få sig et overblik.

 

- Det er jo virkelig glædeligt, at flere danskere tjekker pensionen. Men vi skal have flere med, for alle bør tjekke deres pensionsordning mindst en gang om året, så den passer til de behov og tanker, man har til pensionisttilværelsen. Ændrer ens behov sig, fx i forbindelse med nyt job, ny ægtefælle eller familieforøgelse, så bør man se sin pensionsordning igennem og tjekke, om man er rigtigt dækket, slutter Karina Ransby.

Se din opsparing her


Vil du modtage vores nyheder på mail?

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.