Rekord mange danskere vil have tjek på pensionen

Publiceret 27.10.2019
Danskerne logger i stigende grad ind på PensionsInfo.dk for at undersøge, hvordan det står til med deres pensionsopsparinger. I gennemsnit har PensionsInfo.dk mere end 300.000 besøg hver måned. Det viser nye tal fra Forsikring & Pension.

Halvdelen af danskerne vil gerne have bedre styr på pensionen, viser en undersøgelse, Epinion har lavet for brancheforeningen Forsikring & Pension. Og det afspejler sig i det stigende antal besøgende på PensionsInfo. Det er pensionsbranchens fælles portal, hvor danskerne kan få et samlet overblik over deres pensionsopsparinger på tværs af selskaber og inklusiv ATP.

- Vi ser, at flere og flere logger ind på PensionsInfo for at få et overblik over deres pensionsopsparinger. I 2008 havde vi 280.000 unikke brugere, og det tal steg til mere end 1,3 mio. i 2018. Vi har formået at lave et godt værktøj, som danskerne både bruger, når de skal tjekke deres pensioner, optage eller omlægge lån, fortæller Karina Ransby, underdirektør i Forsikring & Pension.

- Det er ikke overraskende i særlig grad personer mellem 55 og 65 år, der undersøger deres pension via PensionsInfo, men allerede fra 30 års alderen benytter ca. 1/3 årligt redskabet, viser vores statistik. Dette kan hænge sammen med, at mange i den alder køber en bolig, fortæller Karina Ransby.

- Statistikken viser, at mænd, de ældre og dem med højere uddannelser, benytter PensionsInfo mest, men kvinderne haler mere og mere ind på mændene. Og det kan hænge sammen med, at det er nemt at tjekke ens pensioner. Man logger ind med sit NemID, og med et enkelt klik kan man se, hvor meget man har sparet op, slutter Karina Ransby.

Danmark er netop kåret til at have verdens næstbedste pensionssystem. Det skyldes blandt andet, vores gode forbrugerværktøjer, herunder PensionsInfo, der gør det nemt at tjekke sin pension.

Om undersøgelsen


Undersøgelsen er udarbejdet på baggrund af i alt 1.503 gennemførte interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersø-gelsen er gennemført som en webbaseret undersøgelse på Epinions Danmarkspanel.

Interviewene er gennemført i perioden 9. september – 24. september 2019.

Karina Ransby

Vil du vide mere?

Karina Ransby

Underdirektør, cand.polit.