Tema
Debat

Regeringens udspil fjerner knaster ved alderspensionen

10. sep. 2021
Med regeringens udspil ”Danmark kan mere I” kan det for næsten alle altid betale sig at spare op til pension. Aldersopsparing, som ikke udløser modregning i offentlige ydelser i pensionsalderen, kan nemlig bruges af langt flere danskere. F&P er meget tilfredse med denne centrale pensionspolitiske prioritering fra regeringen.

Regeringens udspil afskaffer ægtefællemodregning for folke-, senior- og førtidspensionister. Det betyder, at aldersopsparing kan bruges af langt flere arbejdende danskere uden risiko for, at der sker modregning i ægtefællens offentlige ydelse.

 

- Aldersopsparing er afgørende for at sikre, at det for alle altid kan betale sig at spare op til pension. Det vigtige mål gav politikerne håndslag på med pensionsreformen i 2017. Der har imidlertid været en række snubletråde for brugen af aldersopsparing. Med regeringens udspil fjernes mange af disse. Det er F&P meget tilfredse med, siger vicedirektør Jan V. Hansen.

 

Med regeringens forslag vil lønmodtagere i over 50.000 husstande kunne spare op i aldersopsparing uden, at der sker modregning i en ægtefælles folke-, senior- og førtidspension. Men potentialet for at udbrede aldersopsparing er langt større.

 

- Netop fordi aldersopsparing kan udløse modregning i offentlige ydelser hos andre i husstanden, er det et yderst komplekst produkt. Både at forstå for den enkelte dansker – og at rådgive om for pensionsselskaberne. Det har hæmmet udbredelsen af aldersopsparing. Med regeringens udspil og et positivt Folketing er der håb for større udbredelse. Og at komme meget tættere på den centrale pensionspolitiske målsætning om, at det for alle altid kan betale sig at spare op til pension, slutter Jan V. Hansen.

 

Hvad bliver 100 kr. ekstra pensionsopsparing til inkl. samspilsløsning:

 

Anm: Figuren viser det reale afkast af et ekstra pensionsindskud på 100 kr. udbetalingen forudsættes at ske som en livrente over en restlevetid på 17 år. Der er alene regnet for aftrapning af folkepensionens pensionstillæg. 

Læs regeringsudspillet


Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Jan V. Hansen

Vicedirektør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.