Tema
Debat

F&P: Radikales forslag om fremrykket pensionsbeskatning vil skabe usikkerhed og svække fremtidig finansiering til velfærd

26. okt. 2021
Den grønne omstilling kræver omfattende investeringer i nye løsninger og ny teknologi, og den danske pensionsbranche leverer et massivt bidrag til at løfte den opgave – både Danmark og resten af verden. Alene det seneste år har pensionsbranchen investeret 72 mia. kroner i den grønne omstilling. Derfor er Radikales forslag om at fremrykke skat på danskernes kapitalpensioner for at skabe en grøn fond både unødvendigt og skadeligt for tilliden til pensionssystemet, mener F&P.

• Den danske pensionsbranche har virkelig taget ansvaret på sig, når det gælder om at bidrage med investeringer i den grønne omstilling - og samtidig skabe afkast til pensionskunderne. På ét år har pensionsselskaberne leveret grønne investeringer stort set svarende til hele beløbet i den fond, som Radikale forslag. Så det ville være en klart bedre løsning at understøtte branchen og skabe de bedst mulige rammer for investeringer i stedet, siger adm. direktør Kent Damsgaard, Forsikring & Pension.

Han understreger, at fremrykning af pensionsbeskatning vil skabe unødig usikkerhed hos pensionsopsparerne.


• Vi har et af verdens absolut bedste pensionssystemer blandt andet, fordi danskerne har tillid til det. Det vil være helt skævt, hvis man fra politisk side gik ind og beskattede danske pensionskunder, inden pengene udbetales. Forslaget indebærer reelt, at danske pensionskunder tvinges til at konvertere deres kapitalpension til en alderspension – til trods for, at de selvsamme kunder tidligere har valgt at beholde dem som kapitalpension, da politikerne indførte en midlertidig ordning med at konvertere til lavere skat. Det vil være helt urimeligt, hvis de nu skulle tvangskonverteres, siger Kent Damsgaard.

F&P har tidligere lavet beregninger på baggrund af DREAM, som viser, at udsigten til en stigning i øgede offentlige udgifter til bl.a. sundhed svarer til indkomstskatten af pension på udbetalingstidspunktet.


• Hvis pensionerne beskattes for at bruge pengene i dag, så mangler vi dem som samfund senere til at finansiere for det store pres, der kommer med behovet for øgede penge til velfærdsudgifter, fordi vi bliver flere plejekrævende borgere. Her står vi allerede med en svær opgave, som der bestemt ikke er grund til at gøre endnu vanskeligere, siger Kent Damsgaard.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.