Tema
Debat

Pensionsbranchen klar til investeringer i udbygning af elnet til flere grønne biler

24. sep. 2020
Regeringen har nu fremlagt sit udspil til at øge antallet af elbiler i den danske bilpark til 500.000 i 2030. Flere grønne biler er en helt afgørende forudsætning for at nå målsætningen om en 70 pct. CO2-reduktion i 2030.

Uanset det konkrete mål, så bliver der behov for massive investeringer i det danske elnet for at understøtte de mange flere elbiler.

Pensionsbranchen står klar
Pensionsbranchen står klar med kapital til at investere i den infrastruktur, som skal understøtte omlægningen af den danske bilpark, hvis der sættes fornuftige og stabile rammer.

- Det er nødvendigt, at vi fremmer langt flere miljøvenlige biler, og det kræver massive investeringer i energiinfrastrukturen. De investeringer er den danske pensionsbranche klar til at se på, siger Kent Damsgaard, adm. dir. i Forsikring & Pension.

- Massive investeringer kræver dog, at der bliver fastlagt stabile rammer. Vi tror på, at OPP-modeller kan være vejen frem, hvor private investorer bidrager med kapital og udførelse, mens ejerskabet af den kritiske infrastruktur samtidig forbliver offentligt, siger Kent Damsgaard.

Netop en bedre regulering af elnettet er blandt anbefalingerne i rapporten fra Finanssektorens klimapartnerskab.

Nu venter der et intensivt forhandlingsforløb mellem regeringen og folketingets partier, som også kan ende med, at kravet til andelen af elbiler i den danske bilpark bliver forhøjet til mere end de 500.000.

- Om det er 500.000, 750.000 eller endnu flere elbiler, som bliver målsætningen i aftalen, er svært at spå om. En ting er sikkert, energiinfrastrukturen vil have behov for massive investeringer for at kunne understøtte forøgelsen, og de investeringer er interessante for den danske pensionsbranche, slutter Kent Damsgaard.

Vil du modtage vores nyheder på mail?