Tema
Debat

Nu bliver det lettere for udlændige at tjekke deres pension i Danmark

9. jun. 2020
Det danske pensionssystem er i verdensklasse. Det skyldes ikke mindst, den nemme adgang danskerne har til at få et overblik over deres opsparing på PensionsInfo.dk. Det kan man også på engelsk fremover, så endnu flere får glæde af værktøjet.

PensionsInfo.dk giver et rigtig godt overblik over ens pension, men taler man ikke dansk, kan værktøjet være svært at bruge. Derfor er PensionsInfo nu lanceret på engelsk, så endnu flere herboende, som indbetaler til en pensionsordning, kan bruge servicen.

- I takt med at verden bliver mere international, og flere folk arbejder og opsparer pension på tværs af landegrænser, er det helt naturligt, at vi skal kunne tilbyde PensionsInfo på engelsk, så endnu flere får glæde af vores service, fortæller Karina Ransby, underdirektør i Forsikring & Pension, som står bag PensionsInfo.

PensionsInfo giver overblik over ens samlede pensionsordninger på tværs af selskaber, og derfor er siden også meget populær blandt danskere. Mere end 1,5 mio. danskere loggede ind med NemID alene sidste år.

Service til udlændige
Knap 10 procent af arbejdsstyrken i Danmark er besat af udenlandske statsborgere. Mange af dem taler ikke dansk. Og det er med dem for øje, at PensionsInfo nu tilbydes på engelsk.

- PensionsInfo giver ikke kun overblik over, hvor meget man har sparet op. Man kan også se, hvilke forsikringsdækninger man har via sin pensionsordning. Og vi synes det er vigtigt, at folk der arbejder i Danmark forstår, hvad de har adgang til – også selvom de ikke taler flydende dansk, siger Karina Ransby.

Flere besøger PensionsInfo
Tidligere var det typisk i forbindelse med låneoptag, at danskerne loggede ind på PensionsInfo for at få et overblik over deres pensionsopsparinger, men i dag er det i lige så høj grad folk, der vil have styr på deres pensioner. I 2008 loggede omkring 280.000 brugere ind, og det tal er steget markant siden da. Sidste år havde PensionsInfo mere end 1,5 millioner unikke besøg fra danskere.

- Vi ser en trend i, at flere og flere bruger web-baserede værktøjer, når de skal træffe vigtige beslutninger såsom huslån. Og naturligvis skal forbrugerne have de absolut bedste informationer til rådighed. Vi vil gerne hjælpe dem med at forstå deres forsikrings- og pensionsprodukter og træffe deres valg på så oplyst et grundlag som overhovedet muligt, siger Karina Ransby.

Om PensionsInfo
Det er mere end 20 år siden PensionsInfo.dk så dagens lys. PensionsInfo er en forening og et samarbejde mellem alle danske banker, sparekasser, pensionskasser, LD, ATP, Udbetaling Danmark (Statens tjenestemænd) og pensions- og forsikringsselskaber.

Derudover samarbejder PensionsInfo med Erhvervs- og Vækstministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering samt Udbetaling Danmark.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Pension & Velfærd

Karina Ransby

Underdirektør, cand.polit.
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)