Tema
Debat

Stærk udvikling: Næsten 250 af danskernes pensionsmilliarder går til grønne investeringer

7. sep. 2021
Danskerne har verdens største pensionsformue, og det er ikke kun godt for den enkelte, for pensionsopsparerne er i allerhøjeste grad også med til at sikre finansiering til de mange investeringer, der er nødvendig for at sikre den grønne omstilling i Danmark og resten af verden.

I 2019 offentliggjorde den danske pensionsbranche i forbindelse med FN’s klimakonference i New York et tilsagn om yderligere 350 milliarder nye grønne investeringer frem mod 2030, så branchen samlet når grønne investeringer for knap 500 mia. kr. To år senere har branchen næsten fordoblet de grønne investeringer, som nu udgør 248 milliarder kroner.

 

- Jeg håber, at de danske pensionsopsparer ranker ryggen lidt ekstra i dag, når de læser tallene her. Det er virkelig en imponerende udvikling i pensionsbranchens grønne investeringer, som er braget i vejret. Det er udtryk for, at selskaberne kan se nogle klare perspektiver i at sikre danskerne et godt afkast ved at investere i nye klimaløsninger, siger adm. direktør Kent Damsgaard fra Forsikring & Pension.

 

Han opfordrer regeringen og Folketinget til et endnu tættere samarbejde om, hvordan pensionsbranchen og det offentlige sammen kan finansiere investeringer i fx nye grønne teknologier og grønne jobs i Danmark. Af de i alt 248 mia. kr. er de 87,5 mia. kr. investeret direkte i danske virksomheder, der udvikler grøn teknologi, vindmølleparker, grønne byggerier og obligationer m.v.

 

- Som branche har vi en ambition om, at vi i endnu højere grad kan investere i danske grønne løsninger og skabe grønne danske job. Det handler om at få gang i næste generation af klimainvesteringer. Meget store vindmølleparker, etablering af energi-øer og Power-to-X-anlæg og en meget omfattende udbygning af det danske elnet. Vi skal sammen med de danske politikere skabe nogle gode rammer for, at disse investeringer kan lykkes, siger Kent Damsgaard.

 

Branchens grønne investeringer præsenteres og debatteres på konferencen Climate Investment Summit i København tirsdag den 7. september.

 

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.