Tema
Debat

Morningtrain vinder ”Danmarks Sundeste Arbejdspladser – Initiativprisen 2020”

27. maj. 2020
Webbureauet Morningtrain vinder den landsdækkende konkurrence ”Danmarks Sundeste Arbejdspladser – Initiativprisen 2020”.

Webbureauet Morningtrain i Odense er netop kåret som landsvinder af konkurrencen ”Danmarks Sundeste Arbejdspladser – Initiativprisen 2020” som Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv og Velliv Foreningen står bag.

Månedlige teambuildingtur og styrket sammenhold
Arbejdspladsen med 31 ansatte prioriterer sundheden – både den fysiske og den mentale. Månedlige teambuilding events for alle medarbejdere er med til at styrke fællesskabet, samarbejdet på tværs af arbejdspladsen og sundheden gennem fysisk aktivitet, og derudover har de to ugentlige sportsaktiviteter for alle medarbejdere hver uge. Også under COVID-19 har de dyrket sammenholdet.

- Vores månedlige teambuilding events og ugentlige sportsaktiviteter har trivsel, sundhed og fællesskabet for øje, og som i så mange andre henseende var COVID-19 også en uvelkommen gæst i den sammenhæng. Kunsten var dog at bibeholde koncepterne og dyrke fællesskabet med nye initiativer – dog blot hver for sig. Her har ugentlig online yoga & træning, virtuel fredagsbar og online LAN events været påskønnede erstatninger for at holde motivationen og trivslen oppe i en svær tid. Vi håber dog at kigge ind i et efterår, hvor vi kan trappe op for initiativer i samlet flok igen, fortæller direktør Peter Thomsen fra Morningtrain.

- I en travl arbejdsdag kan det være svært at gennemføre gode initiativer – og særligt når man er hjemsendt. Men det er forsat vigtigt at fremme sundhed, arbejdsmiljø og trivsel på arbejdspladsen. Morningtrain har været kreative og opretholdt deres sundhedsfremmende initiativer også her under COVID-19, siger underdirektør Karina Ransby i Forsikring & Pension.

En arbejdsplads som har truffet et bevidst valg om at prioritere sundhed og trivsel
Alle arbejdspladser har kunnet indstille deres bedste sundhedsinitiativer i konkurrencen, og alle danskere har kunnet afgive tre stemmer. I sidste uge blev én vinder i hver region kåret og juryen har efterfølgende udpeget landsvinderen – fra motivationen lyder det bl.a.:

Morningtrain vinder initiativprisen, fordi de fra ledelsen har truffet et bevidst valg om at sundhed og trivsel skal være en vigtig del af virksomhedens kultur. På arbejdspladser med mange mandlige ansatte er det afgørende, at sundhed og trivsel er prioriteret, idet mænds sundhed halter efter kvinderne og arbejdspladsen er en vigtig arena for at motivere til en sund livsstil. Morningtrain prioriter ugentlig fælles kollegamotion på arbejdspladsen, som både styrker det sociale fællesskab og skaber grundlag for venskaber og bidrager til medarbejdernes fysiske og mentale velvære.

Om initiativet og konkurrencen
• Konkurrencen ”Danmarks Sundeste Arbejdspladser – Initiativprisen” er et samarbejde mellem Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv samt Velliv Foreningen, der tilsammen er i løbende kontakt med størstedelen af Danmarks befolkning.

• Det er arbejdspladserne, der selv har indstillet deres egne initiativer inden for sundhed, trivsel og arbejdsmiljø. Regionsvinderen er det initiativ, der har opnået flest stemmer i forhold til, hvor mange medarbejdere den pågældende arbejdsplads har. Alle i hele Danmark har kunnet stemme på i alt tre forskellige initiativer.

• Alle indstillede sundhedsinitiativer kan ses på https://sundestearbejdsplads.dk/

• Landsvinderen – og vinderen af Initiativprisen 2020 – er kåret af følgende jury:
Yun Ladegaard, forsker på Institut for Psykologi, Københavns Universitet.
Regitze Siggaard, Sundhedsstrateg, Velliv
Merete Spangsberg Nielsen, direktør for Kollegamotion, Dansk Firmaidrætsforbund

Læs mere om kampagnen


Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Kommunikation & Public Affairs

Nicolai Schacke

Chefkonsulent, Public affairs- og kommunikation
+45 24 24 04 02