Tema
Debat

F&P styrker det politiske arbejde i EU

13. okt. 2021
Forsikring & Pension opruster EU-arbejdet ved at melde sig ind i den europæiske brancheorganisation PensionsEurope og bliver dermed både medlem dér og i Insurance Europe. Det sker, fordi pensionsområdet fylder stadigt mere politisk på EU-niveau. Danmark har et af verdens bedste pensionssystemer, og derfor er det afgørende at være helt tæt på udformningen af den kommende regulering på området.

- Ved at indløse et medlemskab af PensionsEurope er der ingen tvivl om, at vi øger den danske pensionsbranches muligheder for at påvirke EU-regulering på områder, der er helt centrale for vores sektor. Der er sket en stigning i finansiel regulering i EU, og derfor er det vigtigere end nogensinde, at reguleringen værner om den danske pensionsmodel og de danske pensionsopsparere, siger adm. direktør Kent Damsgaard, F&P.

 

Forsikring & Pension er i forvejen medlem af Insurance Europe i Bruxelles, som både arbejder for pensions- og forsikringsbranchen, så der er klare overlap mellem de to europæiske organisationer.

 

- Med medlemskab af PensionsEurope får vi en endnu stærkere mulighed for at danne en alliance på pensionsområdet med lande som Holland og Sverige og de andre nordiske lande, som har lignende pensionssystemer som det danske. Vi repræsenterer de bedste pensionssystemer i verden – så vi har en forventning om at kunne tale med tyngde, og at der vil blive lyttet til os, siger Kent Damsgaard.

 

Han fremhæver også hele området om sustainable finance som et helt centralt interesseområde, hvor der er brug for regulering, som ikke lægger unødige byrder på de danske selskaber og deres kunder.

 

- Vores branche vil blive mødt med krav om, at de skal oplyse deres beslutninger i forhold til bæredygtighed på en række forskellige punkter. Vi er i Danmark helt i front, når det gælder arbejdet med bæredygtighed. Men EU-reguleringen risikerer at blive unødigt dyr og bøvlet, så vi vil yde maksimalt pres på myndighederne for, at vi får regler, der gavner – frem for bøvl og barrierer, siger Kent Damsgaard.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.