Tema
Debat

F&P moderniserer og forenkler sin foreningsstruktur

28. okt. 2021
På en ekstraordinær generalforsamling den 28. oktober har F&P’s medlemmer truffet en række vedtægtsmæssige beslutninger, som baner vejen for en ny og forenklet foreningsstruktur. Samtidig blev en ny økonomimodel vedtaget, som gør det nemt for medlemmerne af F&P at vurdere medlemskabets værdi og styrker bestyrelsens muligheder for at foretage strategiske prioriteringer.

- F&P har grundlæggende tre hovedopgaver: Politisk interessevaretagelse, udvikling og drift af brancheløsninger og arbejdet med garantifonde. Vi har haft fokus på at skabe en moderniseret struktur, som i langt højere grad tager afsæt i de tre opgaver og giver en stærkere og mere fokuseret organisation. Det får vi nu, og jeg er glad for, at der er bred opbakning til den nye struktur, der er enstemmigt vedtaget på generalforsamlingen, siger Laila Mortensen, formand for F&P og adm. direktør for Industriens Pension.


Hun glæder sig over det store arbejde og beslutningsoplæg, som F&P’s organisation har leveret.


- Vi har i denne strategiperiode lagt særlig vægt på, at F&P skal være mere synlig og proaktiv i forhold til branchens værdiskabelse – bl.a. med ansættelsen af Kent Damsgaard som ny administrerende direktør. Vi har også haft stor fokus på at fremtidssikre F&P som en moderne, veldreven og værdiskabende organisation. Det vil beslutningerne i dag i høj grad medvirke til, siger Laila Mortensen.


Den nye struktur betyder kort fortalt, at F&P’s tre hovedaktiviteter – interessevaretagelse, brancheløsninger og garantifonde – fremover vil have adskilt økonomi, så medlemmerne af F&P let kan se, hvad de betaler for henholdsvis politisk interessevaretagelse og for digitale brancheløsninger. I den forbindelse etableres F&P Brancheløsninger som særskilt selskab, og foreningsstrukturen og økonomimodellen forenkles.


F&P’s formand hæfter sig ved, at den nye model vil give mere transparens og bedre grundlag for, at bestyrelsen kan foretage strategiske prioriteringer i F&P’s arbejde og økonomi.


- Vi har nogle effektive og velfungerende digitale løsninger, som branchen i F&P selv udvikler og drifter. Nu får vi endnu bedre mulighed for, at den del af organisationen kan udvikle og tilpasse løsningerne til medlemmernes behov. Og tilsvarende kan vi både styrke og synliggøre værdien af F&P’s politiske interessevaretagelse, siger Laila Mortensen.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.