Tema
Debat

Forsikrings- og pensionsbranchen skuffede over at skulle finansiere ”Arne”-aftale

10. okt. 2020
I Forsikring & Pension er der stor ærgrelse over udsigten til en finansiel særskat, som er en del af finansieringen af retten til tidlig pension i den netop indgåede politiske aftale mellem regeringen, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Selvom forsikrings- og pensionsbranchen har kæmpet ihærdigt for at få regeringen og Folketingets partier overbevist, er det ikke lykkedes at forhindre en særskat. Den nu aftalte særskat vil ramme forsikrings- og pensionsselskaberne – og derigennem helt almindelige danske forbrugere.

- Vi har klart anbefalet, at man fandt finansiering gennem initiativer, der øger velstanden og får flere danskere i arbejde, som også er en del af regeringens forståelsespapir. Nu har man i stedet valgt en særskat, som blandt andet skal betales af kunder og medlemmer i de danske forsikrings- og pensionsselskaber. Det, synes vi, er helt skævt, siger adm. direktør i Forsikring & Pension Kent Damsgaard.

Forsikring & Pension mener, at regeringens argument for at gennemføre en særskat ikke holder vand. Heller ikke argumentet om, at der skyldes et ekstra samfundsbidrag, giver mening. Forsikrings- og pensionsbranchen er jo netop blevet fremhævet af regeringen for at levere på samfundskontrakten ikke mindst i forbindelse med den grønne omstilling.

- De argumenter, som regeringen har fremført for en særskat, har intet med forsikrings- og pensionsbranchen at gøre. At regeringen 12 år efter finanskrisen synes, der skal betales ekstra for bankpakkerne og så laver en løsning, som indebærer, at der f.eks. skal betales en ekstra skat af den årlige bonus til helt almindelige forsikringskunder, er jo uden nogen som helst mening, siger Kent Damsgaard.

Forsikring & Pension finder lidt trøst ved, at særskatten ikke endte med at blive lige så dyr for selskaberne, som regeringen først havde foreslået.

- Midt i skuffelsen og ærgrelsen over særskatten, så er det dog værd at anerkende, at det er lykkedes Dansk Folkeparti i forhandlingerne at gøre særskatten mindre end oprindeligt i regeringens udspil. Men der er rigtig mange detaljer, der udestår, og som skal afklares i den kommende tid. En ting er, at skatten i sig selv er forkert. Men lad os da så i det mindste få den udformet mindst skadeligt. Her har vi meget at bidrage med, siger Kent Damsgaard.

Forsikring & Pension hæfter sig positivt ved det særlige fokus på arbejdsmiljø, som er kommet med ind i aftalen, ligesom det også er vigtigt, at der lægges op til en evaluering af retten til tidlig pension i forhold til at sikre fornuftigt samspil med den enkelte borgers pensionsopsparing.

Vil du modtage vores nyheder på mail?