Tema
Debat

Forsikring & Pension skærper branchens kodeks for undersøgelse af forsikringssvindel

3. feb. 2016
​Efter nogle måneders arbejde kan brancheorganisationen Forsikring & Pension nu præsentere et nyt kodeks for svindelundersøgelser, som imødekommer en netop offentliggjort rapport fra Finanstilsynet. I rapporten anerkender Finanstilsynet, at forsikringsselskaberne har en berettiget interesse i at undersøge forsikringssvindel, og at selskabernes undersøgelsespraksis overholder lovgivningen. – Vores initiativer og nye kodeks matcher rapporten fint, siger adm. direktør Per Bremer Rasmussen, Forsikring & Pension.​​​

​Brancheorganisationen Forsikring & Pension er tilfreds med Finanstilsynets netop offentliggjorte rapport om branchens metoder til undersøgelse af svindel i personskadesager. Finanstilsynet anerkender, at forsikringsselskaberne har en berettiget interesse i at undersøge forsikringssvindel, og at selskabernes undersøgelsespraksis overholder lovgivningen – også i de ganske få tilfælde, nemlig 0,017 procent af det samlede antal sager om personskader, hvor der sker en skjult observation.

- Vi hilser Finanstilsynets forslag til at begrænse branchens undersøgelsesmetoder velkommen. Det er forslag, som vi selv tog skridt til at imødekomme for nogle måneder siden, hvor vi fx helt gik bort fra at bruge GPS-sporing. Finanstilsynets andet ønske, nemlig at afholde sig fra at anvende falske profiler på sociale medier som fx Facebook og LinkedIn for at søge oplysninger, der ikke er offentligt tilgængelige, er ligeledes et ønske, branchen nu opfylder. Der er i øvrigt tale om metoder, som branchen aldrig eller stort set aldrig har brugt, siger Per Bremer Rasmussen.
 
- Branchens arbejde siden efteråret har nu resulteret i et skærpet kodeks for, hvordan selskaberne skal undersøge mistanke om svindel. Vi har taget dette skridt for at sikre, at der ikke kan være tvivl om, at branchens undersøgelser af mistanker om forsikringssvindel sker på en ordentlig og hensynsfuld måde, siger Per Bremer Rasmussen.
 
Alene på skadeforsikringsforsikringsområdet opdages hvert år svindel for cirka en halv milliard kroner. Samlet set er der for hele forsikrings- og pensionsbranchen tale om svindel for flere milliarder kroner hvert år. Forsikring & Pension mener, at forsikringssvindel er både uacceptabelt og usolidarisk. Selskaberne har derfor pligt til at undersøge begrundet mistanke om svindel. Det er vigtigt af hensyn til de ærlige kunder, som betaler for dem, der svindler. En opfattelse, som Finanstilsynet deler.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Thomas Brenøe

Vicedirektør, cand.jur.
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)