Forsikring & Pension bliver medlem af Tænketanken EUROPA

Publiceret 01.07.2021
Den danske forsikrings- og pensionsbranche er i høj grad reguleret af lovgivning, der stammer fra EU. Derfor giver det god mening at indgå et strategisk samarbejde med Tænketanken EUROPA.

- Vores branche har en vigtig strategisk rolle på en lang række europapolitiske dagsordener med stor betydning for de danske pensions- og forsikringskunder. Derfor har vi en naturlig interesse i at involvere os, debattere og påvirke de beslutninger, der bliver taget i Bruxelles i samarbejde med andre relevante aktører, siger Kent Damsgaard, adm. direktør i Forsikring & Pension.

 

- Vi har et godt samarbejde med vores europæiske brancheorganisation Insurance Europe, og med medlemskab af Tænketanken EUROPA breder vi nu vores netværk yderligere ud. De er toneangivende i deres arbejde med at sætte fokus på snitfladen mellem danske og europæiske dagsordener. Vi glæder os til samarbejdet og til i endnu højere grad at sætte fokus på forsikrings- og pensionsbranchen betydning og rolle i Europa, fortæller Kent Damsgaard.

 

Tænketanken EUROPA er glade for at få Forsikring & Pension som medlem og ser meget frem til samarbejdet.

 

- Vi ser frem til at kunne trække på Forsikring & Pensions vigtige viden – fx om hvordan forsikrings- og pensionsselskaber kan spille ind i EU’s grønne og digitale omstilling. Grøn omstilling og digitalisering er også kernen i EU’s genopretningsfond, som Tænketanken vil fortsætte sit fokus på i de kommende år, siger Lykke Friis, direktør i Tænketanken EUROPA.

 

Forsikrings- og pensionsbranchen har spillet en vigtig rolle i genopbygningen af den europæiske økonomi efter Covid-19, som den største institutionelle investor i EU.

 

Branchen spiller også en central rolle i hele den europæiske grønne omstilling, hvor bæredygtige investeringer og arbejdet med forebyggelse har afgørende betydning.

Branchen er desuden meget involveret i den digitaliseringsproces, der påvirker hele Europa. Både ift. nye etiske retningslinjer og udvikling af nye tekniske muligheder.

 

Kent Damsgaard

Vil du vide mere?

Kent Damsgaard

Adm. direktør