Tema
Debat

Ny undersøgelse: Fire ud af 10 europæere sparer ikke op til pension

2. dec. 2021
Ny stor europæisk undersøgelse giver et velkendt billede af et solidt dansk pensionssystem, men viser også store nationale forskelle i pensionssystemerne på tværs af Europa. Hele 38 pct. af europæere har ikke nogen pensionsopsparing, mens tallet er markant lavere i Danmark.

Det er den europæiske brancheorganisation Insurance Europe, der har udarbejdet en fælles europæisk pensionsundersøgelse i forbindelse med den europæiske Pensionsuge (Retirement Week). Undersøgelsen har blandt andet fokus på europæernes holdning til pension i lyset af Corona og viser også, at mere end 1/3 af alle europæere slet ikke sparer op til pensionen. Corona-pandemien har haft indflydelse på europæernes holdning til pensionsopsparing. Men Danmark skiller sig ud.

 

- Vi adskiller os fra de fleste europæiske lande. I Danmark sparer langt hovedparten op til pension, og pandemien har ikke ændret vores pensionsopsparingsmønster negativt så meget som i andre dele af Europa. Vi ved nemlig fra tal fra vores egne selskaber, at der under corona-nedlukningen i 2020 var rekordstore indbetalinger på vores pensionsopsparinger. Desuden har hele 95 pct. af danskerne en pensionsopsparing, og dermed skiller vi os også ud på dét parameter, fortæller underdirektør Karina Ransby fra F&P.

 

Undersøgelsen viser også, at europæerne generelt foretrækker at mod-tage informationer om deres pension digitalt. Danmark fremstår her som det mest digitale land - 84 pct. vil hellere have informationer digitalt end fysisk, fortæller Karina Ransby, mod 72 pct. i EU som gennemsnit.

 

- Vi kan se i undersøgelsen, at sammenlignet med andre europæere foretrækker danskerne i højere grad pensionsprodukter, der sikrer udbetaling hele livet, uanset hvor længe man lever. Det stemmer fint overens med, at danskerne gerne vil sikre sig imod at komme til at leve længere end forventet. Derfor foretrækker vi livrentepensioner – som netop har denne egenskab - frem for ratepensionen. Vi ønsker samtidige at bruge vores opsparede midler selv, mens vi lever, i stedet for at der er penge tilbage til arvingerne, fortæller Karina Ransby.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Pension og Velfærd

Karina Ransby

Underdirektør, cand.polit.
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.