Tema
Debat

Finansloven tager godt hånd om pensionsudfordringer

4. dec. 2018
Med den netop indgåede finanslovsaftale har regeringen taget endnu et positivt skridt i retningen mod at få styr på de uhensigtsmæssigheder, der har været på pensionsområdet. Forsikring & Pension roser de nye initiativer

Kommentar fra Forsikring & Pensions adm. direktør Per Bremer Rasmussen:

 

- Regeringen har præsenteret en finanslov, der er skruet godt sammen, når det handler om pension. På baggrund af de forudsætninger, der var forud for forhandlingerne om, at der skulle flere penge til pensionister, så er det lykkedes at give flere penge til pensionisterne, samtidig med at det er blevet mere attraktivt at arbejde. Det er et flot stykke arbejde.

- Regeringen øger incitamenterne til at arbejde efter folkepensionsalderen samt for lønmodtagere, hvis ægtefælle/samboende er folkepensionist eller førtidspensionist. Og ved at omdirigere satspuljemidler til pensionsopsparing bliver der taget fat på at løse det såkaldte restgruppeproblem for personer på overførselsindkomst. Rigtig mange i denne gruppe har i dag ikke en pensionsopsparing.

 - Så overordnet set, er det en rigtig god finanslov. Når man fra politisk side ønsker at give pensionisterne en indkomststigning, så kunne man let risikere, at det samtidig gjorde det mindre gunstigt at spare op og mere gunstigt at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet og gå på pension. Men den fælde er man ikke gået i.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.