Tema
Debat

Erhvervsministeren giver både forbrugere og forsikringsselskaber en vigtig sejr

8. dec. 2020
Erhvervsministeren har i dag præsenteret et nyt Nævn for Speciallægevalg sammen med en række af Folketingets partier. Hvis et forsikringsselskab og en skadelidt ikke gennem dialog kan blive enige om speciallægevalget, inddrages Nævnet for Speciallægevalg i sagen. Nævnet er både til gavn for forbrugere og forsikringsselskaber

Erhvervsministeren har i dag præsenteret et nyt Nævn for Speciallægevalg. Brugen af speciallæger og speciallægeerklæringer i forsikringssager sker kun, hvis der i alvorlige og komplicerede personskadesager er brug for en uvildig, aktuel beskrivelse og vurdering af skadelidtes helbred. Det sker i én ud af elleve personskadesager.

Der har over de seneste år været eksempler på sager, hvor forsikringsselskabet og forbrugeren ikke har kunnet blive enige om valget. Af den årsag vedtog Forsikring & Pension allerede i foråret 2020 en opdatering og en udvidelse af de gældende brancheprincipper på området samt tilføjede et åbenhedsprincip. De nye tiltag har til formål at skabe større tryghed og mere gennemsigtighed i processen for forbrugerne.

Nye initiativer giver forbrugerne mere tryghed
Erhvervsministeren og partiernes præsentation af Nævnet for Speciallægevalg hænger derfor godt sammen med de allerede vedtagne brancheprincipper, og kombinationen af brancheprincipper og det nye nævn stiller forbrugerne i en situation, hvor de har bedre overblik over processen. Det samme gælder i øvrigt for forsikringsselskaberne.

 - Jeg ser etableringen af Nævnet for Speciallægevalg som en naturlig forlængelse af vores brancheprincipper og vores åbenhedsprincip. Det handler om at skabe tryghed og gennemskuelighed for de forbrugere, der står i en sårbar situation. Derfor er etableringen af Nævnet for Speciallægevalg både en sejr for forbrugerne og forsikringsselskaberne, siger Kent Damsgaard, adm. direktør. i Forsikring & Pension.

Erhvervsministeriet, Forbrugerrådet Tænk og Forsikring & Pension har i fællesskab udarbejdet ideen til det nye nævn, som skal ind over de sager, hvor parterne er uenige. Nævnet etableres som en selvstændig enhed under Videnscenter for Helbred og Forsikring (HEFO).

Samtidig udvides Ankenævnet for Forsikring, så de skadelidte kan klage over processen for valg af speciallæge, og endelig vil en ny følgegruppe følge området fremover og rapportere udviklingen til Erhvervsministeriet.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.