Tema
Debat

Dobbelt så mange pensionsmillionærer i Produktionsdanmark

14. okt. 2021
På få år er der kommet markant flere pensionsmillionærer i industrien og i byggebranchen. Alene siden 2014 er andelen, der har en million stående på pensionsopsparingen, blevet fordoblet, viser nye tal fra Forsikring & Pension.

Nye tal fra Forsikring & Pension viser, at der er sket en markant stigning i antallet af pensionsmillionærer i Danmark. Det gælder ikke mindst for lønmodtagerne i Produktionsdanmark, hvor andelen af pensionsmillionærer er steget med hele 103 procent og 88 procent inden for henholdsvis bygge & anlæg og industri. For den samlede befolkning er andelen steget med 53 procent.

 

Fordobling af pensionsmillionære blandt ansatte i bygge og anlæg de sidste seks år

 

- Vi ser over hele linjen, at flere og flere danskere har sparet en million op i pensionen, hvilket blandt andet skyldes gode afkast og indbetalinger de seneste år. Den største fremgang har dog været for lønmodtagere inden for byggeriet og fremstilling. Det er virkelig imponerende, siger analysechef Andreas Østergaard Nielsen fra Forsikring & Pension.

 

Han forklarer det med, at de to faggrupper først nåede slutniveauet for pensionsindbetalingsprocenterne i 2010.

 

- Det private arbejdsmarked kom først rigtig med på pensionstoget for 10 år siden, da pensionsbidraget nåede slutniveauet. Derfor er det også inden for de overenskomstområder, hvor vi nu for alvor ser en storfremgang i andelen af pensionsmillionærer, siger analysechefen.

 

Det er særligt blandt de ufaglærte og faglærte, at andelen af pensionsmillionærer vokser i de to brancher. Blandt dem er andelen med over en million i pensionsformue steget med henholdsvis 127 procent og 119 procent.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Analyse

Andreas Østergaard Nielsen

Afdelingsleder
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.