Tema
Debat

Din pension er klædt på til lidt af hvert

21. okt. 2020
På søndag den 25. oktober får vi en ekstra time i døgnet, når vi går fra sommertid til normaltid. Pensionsbranchen opfordrer til, at danskerne bruger den ekstra time til at få et overblik over ens pension.

Det er nu 7. gang, at der bliver holdt Pensionsdagen, hvor branchen opfordrer danskerne til at få et overblik over deres pension. Det er 22 pensionsselskaber og ATP, der sammen med Forsikring & Pension, har denne appel til danskerne.

- Det er helt normalt, at ens pensionsopsparing ikke fylder meget i hverdagen. Sådan skal det også være, da der for de fleste er lang tid til til, at man får brug for pengene. Men alle pensionsselskaber opfordrer én gang om året danskerne til at sikre sig, at pensionen passer til ens behov, og Pensionsdagen er en rigtig god anledning til at tjekke sin pensionsordning, siger Karina Ransby, underdirektør i Forsikring & Pension.

Det er særligt vigtigt, hvis ens behov har ændret sig i løbet af året. Eksempelvis hvis man har fået nyt job, er blevet gift, eller man er flyttet, Det er en god anledning til at tjekke om pensionen fortsat er som den skal være. Og lige så vigtigt at få tjekket om de forsikringer, der typisk er knyttet til ens pension, fx livsforsikring og en forsikring der dækker ved tab af erhvervsevne, også giver den ønskede dækning.

Økonomisk svært år
I år har været helt specielt. Det meste af verden har i lange perioder været lukket ned, og det har naturligvis haft stor betydning for økonomien – både herhjemme og internationalt.

- Det har været en svær tid for mange, også økonomisk. Men vi kan glæde os med, at vi i Danmark har et af verdens bedste pensionssystemer – igen i år er pensionssystemet kåret til at være i verdensklasse. Og det er også klædt på til at klare lidt af hvert. Det betyder, at vores pensioner er sikret på den lange bane, siger Karina Ransby.

Fakta
På PensionsInfo.dk kan man logge ind med NemID og danne sig et overblik over sine pensionsaftaler.

Om Pensionsdagen
Pensionsdagen så dagens lys for første gang i 2014 og har siden været en årlig kampagnedag, hvor pensionsbranchen sætter fokus på pension. Forsikring & Pension, 22 pensionsselskaber og ATP står bag kampagnen.

Læs mere


Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Pension og Velfærd

Karina Ransby

Underdirektør, cand.polit.
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.