Tema
Debat

De nye rejseregler er de bedst mulige i en situation, hvor COVID-19 stadig udgør en risiko

19. jun. 2020
Der er nu blødt kraftigt op på rejserestriktionerne. Det betyder, at danskerne fra 27. juni kan rejse til stort set alle lande i EU. Men husk at være opmærksom på rejseforsikringerne.

Forsikring & Pension har arbejdet for, at rejsevejledningerne igen bliver baseret på udenrigsministeriets faglighed, frem for politiske valg og mavefornemmelser. Og det er nu sket med den nye udmelding fra regeringen.

- Det er positivt, at regeringen nu har opstillet en model med objektive, sundhedsfaglige kriterier. Regeringen tager højde for, at situationen i Europa hurtigt kan ændre sig. Vores branche har tillid til, at den indbyggede margen sikrer, at eventuelle ændringer for enkelte lande ikke sker hver eller hver anden dag, fortæller vicedirektør Thomas Brenøe fra Forsikring & Pension.

- De fleste af os har allerede indstillet os på, at sommerens rejsemuligheder bliver anderledes end vi er vant til. De seneste ændringer til rejsevejledningerne kan forventeligt få flere danskere til at søge ud over vores grænser denne sommer. Men da COVID-19 fortsat udgør en risiko, må vi desværre leve med, at den større åbenhed ledsages af risikoen for, at enkelte lande bliver lukket igen, fortæller Thomas Brenøe.

Derfor opfordrer Forsikring & Pension til, at man i denne situation er ekstra opmærksom på, hvordan man er dækket. Der kan være forskellige regler fra selskab til selskab, fx ved afbestillinger eller hjemtransport. Som det er lagt op til nu fra regeringens side, vil de enkelte landes smittetal være udgangspunktet for, om det er sikkert at rejse dertil. Det kan ændre sig, og det skal man holde øje med.

I øvrigt opfordrer Forsikring & Pension til, at man sætter sig godt ind i de lokale restriktioner, der kan være fx krav om at bære mundbind eller krav om tvungen COVID-19 test ved ankomst.

Desuden er det vigtigt, at man medbringer det blå kort på en rejse i Europa. Det giver adgang til offentlig sygebehandling på samme vilkår som borgerne i det land, man rejser til. Hvis man har brug for hjælp på rejsen, kan man altid kontakte forsikringsselskabets døgnalarmcentral.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Thomas Brenøe

Vicedirektør, cand.jur.
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)