Dataetik – hvor går grænsen?

Publiceret 13.06.2019
Forsikrings- og pensionsbranchen har altid brugt data til at pulje og vurdere risici. Men hvor vi er gået fra at bruge nogle få data om den enkelte kunde tidligere til en del flere i dag, vil vi om nogle år kunne bruge massivt flere. Det er afgørende, at kunderne er trygge ved selskabernes brug af data. På Folkemødet ser vi på, hvad der er cool, og hvornår er det creepy.

Det handler om samspillet mellem etik, innovation og forretning, men for at dataetik skal være mere end tynd fernis af gode intentioner, er der behov for at drøfte, hvad dataetik betyder i praksis.

På Folkemødet sætter Forsikring & Pension scenen for en debat, der går tæt på brugen af data inden for branchen. Thomas Brenøe fra Forsikring & Pension diskuterer med Forbrugerrådets Vagn Jelsøe, DANSK IT’s Rikke Hvilshøj, Mikkel Holm Sørensen fra K7 samt Christina Egelund fra Liberal Alliance om, hvornår det er cool, og hvornår er det creepy at bruge data om danskerne?

- Vi har altid brugt data som grundlag for eksempel at beregne forsikringer. Men i dag kan oplysninger om den enkelte kundes livsstil bruges til at forebygge dårligt helbred og sikre den enkelte et bedre liv. Vi skal have et bedre samspil mellem det offentlige og branchen, så vores respektive velfærdsydelser spiller bedre sammen. Men hvor langt skal vi gå? Det diskuterer vi til debatten, fortæller vicedirektør Thomas Brenøe.

Alle deltagerne i panelet stilles i debatten overfor en række dilemmaer, de skal forholde sig til. Kom og hør, hvordan de klarer sig og om, hvad der er cool, og hvad der er creepy inden for dataetik.

 

Det foregår hos Forsikring & Pension, G3, i Allinge torsdag d. 13. juni 2019 kl. 14:30.

Thomas Brenøe

Vil du vide mere?

Thomas Brenøe

Direktør for Forsikring & Digitalisering, cand.jur.