Tema
Debat

F&P om ny måling: Danmark har et pensionssystem i verdensklasse, men der er plads til forbedringer

19. okt. 2021
Det danske pensionssystem har i mange år ligget nr. 1, men hollænderne vippede os af pinden for nogle år siden. Nu har Island, som for første gang indgår i undersøgelsen, overtaget førerpositionen. F&P glæder sig over, at det danske pensionssystem rangerer i toppen – men der er brug for at få forbedret og fremtidssikret vores model yderligere.

Det danske pensionssystem er igen kåret til at ligge helt i top internationalt. Det sker i den internationale pensionsanalyse fra Melbourne Mercer Global Pension Index, der netop er udkommet.

 

- Det er glædeligt, at Danmark beholder en høj placering og endda går frem på point i to ud af tre måleparametre. Det er en brandflot 3. plads. Men vi har forsat nogle udfordringer på området, og derfor er det kærkomment, at der fra politisk side er nedsat en Pensionskommission, som skal granske hele området, fortæller underdirektør Karina Ransby.

 

Island har ikke tidligere deltaget i undersøgelsen og kommer med for første gang og træder direkte ind på førstepladsen foran Holland og Danmark. Mange islændinge arbejder langt op i alderen, og arbejdsmarkedspensionerne er endnu mere udbredt, end de er i Danmark.

 

- Vi har længe pointeret, at vi mangler mere fleksibilitet om pensionsalderen. Tilbagetrækning skal ikke være en enten-eller beslutning. Mange vil gerne arbejde længere, hvis de oplever, at der er en økonomisk gulerod, eller hvis de får muligheden for at gå ned i timetal. Derfor har vi en forhåbning om, at Pensionskommissionen vil komme med forslag til at skabe mere fleksibilitet for den enkelte og belønne senere tilbagetrækning. Det vil være en væsentlig forbedring for alle danske pensionskunder, fortæller Karina Ransby.

 

Danmark ligger helt i top, når det handler om at udligne kønsmæssige skævheder i pensionen og er foran både Island og Holland. Men det har ikke været nok til, at Danmark kommer helt til tops igen på pensionsranglisten.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Pension og Velfærd

Karina Ransby

Underdirektør, cand.polit.
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.