Tema
Debat

Ambitiøs klimaaftale

22. jun. 2020
Det er gode og vigtige skridt henimod et grønnere Danmark, mener formanden for Klimapartnerskabet for finanssektoren.

Energiøer, grøn teknologi og mere vedvarende energi er blot nogle af de mange initiativer, som regeringen og et bredt flertal af Folketinget netop har besluttet.

Klimaaftalen flugter i høj grad med de anbefalinger, som klimapartnerskabet for finanssektoren har givet til regeringen. Her anbefales det netop at satse på en massiv udbygning af vedvarende energi og elektrificering af en langt større del af økonomien. På energiøerne kan overskydende vindenergi omdannes til klimavenlige drivmidler (brint og e-fuels) til lastbiler, skibe og fly, der vanskeligt kan elektrificeres

- Vi er klar med den nødvendige kapital til at hjælpe initiativerne på vej. Vores branche har gennem mange år gennemført en lang række grønne investeringer herhjemme og i udlandet. Ambitionerne om yderligere initiativer hilser vi velkommen, fortæller Torben Möger Pedersen, formand for klimapartnerskabet for finanssektoren og adm. direktør i PensionDanmark.

- Vores branche har både kapital og viden om de nye teknologier, som Folketinget vil satse på i fremtiden. Desuden giver det god mening at sammentænke klimainvesteringer og den økonomisk genopretning, som landet står over for, fortæller Torben Möger Pedersen.

Den danske private pensionsformue er på mere end 3.100 milliarder kroner, og branchen har tidligere annonceret planer om at investere mere end 350 milliarder kroner frem mod 2030 i grøn omstilling i Danmark og udlandet.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Jan V. Hansen

Vicedirektør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)