Tema
Debat

Økonomisk Ugebrev skaber unødig bekymring hos den enkelte pensionsopsparer med forkerte påstande om interessekonflikt

25. jan. 2021
Økonomisk Ugebrev kritiserer Forsikring & Pension for at afvise Økonomisk Ugebrevs påstande om interessekonflikt i firmapensionsmarkedet. Men Forsikring & Pension fastholder afvisningen – den enkelte pensionsopspareres interesse er altid i højsædet.

Økonomisk Ugebrev har over en række artikler skrevet, at virksomheder trækker frie midler ud af bankerne og flytter over til pensionssektoren til en positiv forrentning. Som modydelse skulle pensionsselskaber så administrere virksomhedens firmapensioner med dårligere pensionsvilkår for lønmodtagerne som konsekvens.

 

I Forsikring & Pension fastholder adm. direktør Kent Damsgaard, at Økonomisk Ugebrevs påstande om interessekonflikt ikke kan genkendes i branchen.

- Vi kan kun gentage, at selskaberne i vores rundspørge klart svarer, at de ikke genkender interessekonflikten. Selskaberne er sat i verden for at sikre opsparerne det bedst mulige afkast, siger Kent Damsgaard.

 

Kritikken blev første gang rejst i Økonomisk Ugebrev i begyndelsen af december.

 

- En så voldsom kritik, som Økonomisk ugebrev rejste i december med deraf følgende risiko for at skabe stor bekymring hos mange danskere med firmapensionsordning, kan vi ikke sidde overhørig som brancheorganisation. Derfor foretog vi en kvalitativ rundspørge blandt selskaberne om, hvorvidt de kunne genkende billedet beskrevet i Økonomisk Ugebrev. Det kunne ingen af selskaberne. Det har vi afrapporteret i et brev til diverse interessenter, som har spurgt til artiklerne i Økonomisk Ugebrev, uddyber Kent Damsgaard.

 

Økonomisk Ugebrev anfører nu, at Forsikring & Pensions rundspørge ikke er retvisende og refererer blandt andet til nogle tidligere ordninger i markedet. Men Kent Damsgaard fastholder, at der ikke er en interessekonflikt.

 

- De vilkår, der gælder for en ledende medarbejders §53A-ordning, er uafhængige af, om virksomheden har placeret sin firmapension hos pensionsselskabet eller ej. Jeg synes virkelig, at det er ærgerligt, at den enkelte pensionsopsparer gøres bekymret for, om man kan stole på, at firmapensionen er valgt med henblik på de bedst mulige vilkår. For selvfølgelig skal man kunne stole på det, og det kan man også, svarer selskaberne klart i vores rundspørge. Derudover er selskaberne jo også på dette område underlagt Finanstilsynet, der kan kigge det enkelte selskab helt tæt efter i kortene, siger Kent Damsgaard.

 

Pensionsbranchen er sat i verden for at sikre opsparerne det bedst mulige afkast.
Og det har branchen vist igen her under corona. 2020 blev – trods krisen – et rigtig godt år for de danske pensionsopsparende.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.