Tema
Debat

Årsmøde 2016

Tema for årsmødet 2016 i Forsikring & Pension: Almindelige forsikringer til alle på rimelige vilkår. Hvad betyder det?

Årsmødet fandt sted den 12. maj 2016 på Lokomotivværkstedet.

 

Mennesker med høj risiko for at komme galt af sted skal betale mere for en forsikring. Sådan har det altid været. Den, der klatrer i Andesbjergene, betaler mere for sin rejseforsikring end den, der bare slapper af i et sommerhus ved Middelhavet.

 

 

Solidaritet

At forsikre sig fx ved tab af erhvervsevne i tilfælde af sygdom, død og ulykke koster også mere for folk, der har en højere risiko for netop at blive syge eller komme til skade. Det kaldes solidaritet, når de raske og heldige er med til at betale for de, der uheldigvis bliver syge, kommer til skade og/eller dør.

 

 

Pris og risiko hænger sammen

Men ofte møder branchen den holdning, at alle skal kunne få en forsikring med samme dækning til samme pris uanset den enkeltes risiko. Hvis det var virkelighed, ville prisen på en forsikring stige markant, fordi forsikringsselskaberne i så fald skulle udbetale flere penge i erstatninger. Men er danskerne villige til at betale den højere pris? Flere undersøgelser tyder på, at det vil de ikke.

 

 

Branchen tager dilemmaet op

Det er et af de store dilemmaer, der bliver taget op på Forsikring & Pensions årsmøde torsdag den 12. maj 2016 i København. Her mødes branchen, politikere og andre centrale interessenter for at diskutere dette og andre væsentlige dilemmaer, som branchen behandler på daglig basis: Hvordan kan et konkurrencebaseret forsikrings- og pensionsmarked fungere sammen med samfundets forventninger og politiske krav om, at alle skal kunne forsikres på lige vilkår?
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.